Prosím o pomoc!! vibruje mi celé auto!!!, původně jsem si myslel že to je ALU ale ty jsou vyvážené, vyrovnané tak jsem se těšil na zimu, že nasadím plechy a bude to v cajku, ale ono ejhle to samé, celé auto od 110 nahoru vibruje a poskakuje. Zkoušel jsem tlumiče a ty zdají býti v pořádku. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti? čím by to mohlo být? Jedná se o E36 320i. Díky za tipy a rady...
jetsli auto vibruje ikdyz stojis a vytocis motor na nejake otacky tak to bude bud ulozenim motoru, pokud se to deje jen za jizdy a pri tech 110 vyradis a vibruje to dal tak to bude podvozkem, projdi silentblocky ramen, tlumice muzou fungovat ale nemusi byt uz 100% taky dokazou zlobit. pokud to to za jizdy prestane po vyrazeni je to kardanem(lozisko,hurdyspojka)
lukepostulka píše:Když stojíš tak se přece netočí jinak mě napadl setrvák
reagoval sem na větu - pokud to to za jizdy prestane po vyrazeni je to kardanem setrvák je věc krásná ale proč by se to týkalo rychlosti nikoli otáček na motoru? to nedává smysl, zejtra se mu na to podívám co tomu je
Dabler píše:jetsli auto vibruje ikdyz stojis a vytocis motor na nejake otacky tak to bude bud ulozenim motoru, pokud se to deje jen za jizdy a pri tech 110 vyradis a vibruje to dal tak to bude podvozkem, projdi silentblocky ramen, tlumice muzou fungovat ale nemusi byt uz 100% taky dokazou zlobit. pokud to to za jizdy prestane po vyrazeni je to kardanem(lozisko,hurdyspojka)
tak ani tlumiče nejsou žádný 100%. Chlápek v servisu mi řikál že normálně nový tlumiče mají i jen 70-80%
Měl jsem ten samý problém, vyměnil jsem hardyspojku a pořád to vibrovalo, nakonec se ukázalo že to byl ten křižovej kloub co spojuje kardan s diferencialem. Bohužel okem to na něm nepoznáš že je v háji..
neklepe se mu celý auto ale jde to od volantu od přední nápravy, jeden čep ko prachovka jeden čep se zdá být povysunutej z nalisování v rameni takže tam má asi vakl a robí to bordel, budou se měnit čepy
Jj, předkem bych začal. Je to sice asi ta finančně nákladnější možnost, ale je to logický. Já měl ten samej problém-140+- a volant, palubka se třásly jak před smrtí. Vymněněnýčepy, celý ramena, spojovací tyčky řízení a OK.