Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E34 540i manual 6g (přestavba z 530i) REZERVOVANO

Pouze vozidla BMW!
Odpovědět
Zpráva
Autor
elektrik

#1 Příspěvek od elektrik »

Přesné typové označení vozidla: e34 530i
Druh karoserie: sedan
Rok výroby: 1994
Objem válců: 4000 ccm
Výkon: 210 kw
Druh paliva: natural 95
Barva: brocatrot metalic
Počet najetých kilometrů 280xxx
Stav vozidla: velmi dobrý
Platnost STK: 6.5. 2015
Cena: 100000 CZK
WIN: WBAHE11070GE17146
Popis výbavy: prahy M5, sedačky m5, dvouzonová klima, velký BC, šíbr, servotronic, jinak klasika
Popis provedených oprav: auto vlastním 3 roky a dělalo se asi toto: Brzdy, výfuk, spojkový válec, palivová pumpa+ relé, nový lak kapoty, nové oba chladiče, nové všechny náplně, nové tlumiče, baterie, preventivně nová membrána odvětrávání motoru, nové hadice k chladičí, vodní pumpa, silentblok motoru, svíčky, nová keramická spojka, výměna převodovky za 6 rychlostní+odpovídající kardan, táhla řazení, uložení převodovky, starší kola 17" + vyrovnání, nové čepy řízení, hid sada xenon + plno dílčích drobností.
Popis nutných oprav, nebo nedostatků: lehký únik oleje z diferencialu, vůle v převodce řízení, poškrábané víko kufru(chtělo by nově stříknout), jinak klasika lehké škrábance a ťukanečky od kamínků.
Doplňující informace:
Auto je původem 530i V8. Původní majitel instaloval motor M60B40 a samosvor 3.15, pratelný filtr sání+ box na filtr, powerflex silentbloky komplet sada přední a zadní nápravy + powerflex uložení zadní nápravy.
Na motoru se údajně zvětšoval průměr sacích kanálů. To se mi nepodařilo jakkoliv ověřit,ale každopádně motor jede lépe než jiné 540. Jde fantasticky.

Já jsem předělával výfuk, katy už tam nebyly, ale předělávalo se to celé. Zvuk z výfuku je moc fajn. :), pak se dělali brzdy. Zadní použité třmeny a kotouče z M5, přední jsou těď úplně nové 540i. (Nové třmeny origo BMW, nové kotouče Zimmerman, desky Ferodo DS3000 montováno před 2000 km). Měnila se také převodovka a dávala se 6 rychlostní společně s novou keramickou spojkou a ložiskem + co bylo potřeba viz také výše.
Závodní palivové čerpadlo.
Karoserie je v bezvadné stavu. Objevil jsem jen malý puchýřek na lemu blatníku jinak nic. V zimě neježděno, garážováno. Motor jde opravdu fantasticky.
Doklady jsou z 530i.
EKO zaplacena
Kolik má auto najeteto není jasné. Budíky tam nejsou origo.
Detailní info po telefonu, ale nejlépe osobně při předvedení.
Přidám pár krabic dílů + černá přední světla hella. (už je nestíhám vyměnit. číny nevypadají nejlíp)

Kontakt: 608066825 nebo SZ
Foto: Mám pouze staré 3 roky. Vzhled se od té doby příliš nezměnil. Přibyl nějaký ten škrábanec, m5 prahy, jiné pneu, jiný volant. Jinak jak na fotkách. Jak bude čas, udělám nové.
http://elektrik.rajce.idnes.cz/540i/
elektrik

#2 Příspěvek od elektrik »

nové aktuální foto
http://elektrik.rajce.idnes.cz/540i#

volant hroznej já vim, ale jako bonus přidám z e39 M5. Pasuje
pár krabic dílů jako bonus:)
např. málo jetá sada německých sportovních tlumičů jako bonus:)
černé přední helly bonus:)
a další díly v krabicích:)
Co víc si přát:)
zimní kola kdyby chtěl s tim náhodou někdo jezdit v zimě jako bonus:)
Wita

#3 Příspěvek od Wita »

Párkrát jsem v Plzni viděl a hlavně slyšel projíždět a opravdu nádherný zvuk.
Sorry za OT.
elektrik

#4 Příspěvek od elektrik »

díky díky, dřív byl na to čas se i jen tak projíždět:)
Taky než jsme ten výfuk vyladili tak to trvalo nějakej ten pátek:)
snapik

#5 Příspěvek od snapik »

sorry za OT, doufam ze to tomu blaznovi z aukra nenechaz za 40k, to bych ti musel ruky urezat. skoda, ze prodavas ted, kdy nemam prachy, jinak uz bych si pro ni jel. je nadherna, preju prijemny prodej
elektrik

#6 Příspěvek od elektrik »

klid nejsem pomaten:) Situace je teď taková, že se dnes dva zájemci předháněli s cenou. Oba auto viděli současně a nyní je zaplacena záloha a dohodnutá cena.
Sochy
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Sochy »

Jak to nakonec dopadlo, prodano, neprodano?
Odpovědět