Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

špatný prodej a převod auta

Ukradená vozidla a díly BMW, podvodníci atd.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dell

#1 Příspěvek od dell »

Prodal jsem v listopadu 2014 své E36 318tds a v polopřevodu je napsán nový majitel. Nicméně nyní je auto pořád napsáno na mne a pojistku platí někdo jiný než je uveden v techničáku na polopřevodu. V novém zákoně se píše že do 30.6.2015 musí být všechny auta převedeny nebo zaniká jejich platnost. Cítím to jako podvod od kupujícího který se nyní neozývá a poskytl auto nové osobě. Můžete mě někdo prosím poradit co vlastně mohu s mou situací dělat a vyvarovat se nějakého postihu. Není tu mezi námi nějaký právník který by mě mohl pomoci?. Jsem s toho docela špatnej a nyní nevím co udělat. Auto by mělo být někde v Praze 100 00 Štěchovická 1892 a přikládám fotku auta. Děkuji za za názory jak to mám vyřešit.
Přílohy
1.jpg
1.jpg (65.16 KiB) Zobrazeno 14451 x
Ji-rka

#2 Příspěvek od Ji-rka »

Pokud jsi to auto na někoho odhlásil,tak to neřeš.Neni v tvé moci a povinnostech zařídit to aby nový majitel převod dokončil.A že to prodal dál neni taky tvuj problém.
solin

#3 Příspěvek od solin »

Presne tak,jestlize mas kupni smlouvu,tak Te nemusi zajimat,co kupujici s autem dale provadi.
dell

#4 Příspěvek od dell »

Jenže prodej byl docela chaotickej hlavně ode mne. V polopřevodu vlastně může být napsán kdokoliv což nikdo na úřadě nekonroluje, napíšou co si tam řeknu. Kupující přinesl smlouvu která je na stažení na netu a tam požadují jen novou adresu a číslo O.P. Kupující říkal že je to pro jeho bráchu a bere to za něj. V mé hlouposti jsem jej nepožádal o jeho O.P. což byla moje velká chyba, mám jen telefon. Dotyčný uvedený na polopřevodu existuje ale adresa je na obecní úřad v Praze. Nyní jak jsem psal jej má nějaký rusák (podle jména), zjistil jsem podle mého kamaráda kde bydlí protože má na auto pojistku v České pojišťovně. Stále si myslím což také včera psali na netu, že když nynější jakoby majitel něco provede s autem a nebo po 1.7.2015 bude vše co provede s autem na mne. Chtěl bych věřit tomu co píšete.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Pokud auto do poloviny letošního roku nestihne majitel dohlásit, tak bude mít velkej problém. Tebe to v podstatě nemusí trápit, auto je na někoho odhlášené a ten bude mít problém...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
jurasis

#6 Příspěvek od jurasis »

Odhláška řeší všechny Tvoje problémy. 30. 6. je to problém majitele, což Ty už nejsi...
Teď to bude zase horší, všichni, co "v dobré víře" podepíší plnou moc k převodu a potkají zmetka, se za čas opět nepřestanou divit...

Proč se v tomto státě ruší přednostně těch pár maličkostí, které se vymyslely a fungují ku prospěchu obyčejného občana...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Ji-rka

#7 Příspěvek od Ji-rka »

dell: neřeš to.Máš smlouvu,odhlásil jsi to a hotovo.Nic víc neřeš.Pro tebe to skončilo.Proč by něco co provede mělo jít na tebe když v dokladech už je on??? Neblbni a buď v klidu.
krtecek39

#8 Příspěvek od krtecek39 »

Přesně jak bylo napsáno, dle smlouvy jsi auto prodal, předal a už nejsi zodpovědný za nic co se s autem stane. Pokud jsi auto odhlásil, nový majitel dle většiny kupních smluv, i podle zákona, má povinnost auto na sebe přihlásit, ale to většina lidí v ČR nedělá.
Jinak je ideální napsat do smlouvy hlavně rodné číslo, úřad si to pak při zápisu do TP vše podle rč dohledá.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Tak problem bude mit hlavně ten co to teď má, 30,6, mu prostě auto vyřadí z evidence :wink: ty si hlavně schovej tu smlouvu. Auto jsi převedl tak to neřeš, udělal jsi to podle platných pravidel....
Kukace

#10 Příspěvek od Kukace »

A jak ted od noveho roku kupujete a prodavate auta?Budto podepipsete plnou moc a musite verit nebo s tim clovekem vsechno vyridit osobne coz muze byt kolikrat problem.Je jeste jine reseni?
Vanour

#11 Příspěvek od Vanour »

auto jsem kupoval 2 měsíce dozadu. Bohužel jediné co tak sám udělám evidenci a pojistku. Ostatní se řeší v místě kde je koupeno a musí u toho být jak prodejce tak kupující. Na úřad jsme musel oba dva. Celkem na hovno v Sobotu pro auto a v úterý zase 180km ho jet přihlásit :( takže jsem si dal krásně 360km vejletíkama :)
Foldas

#12 Příspěvek od Foldas »

Stačí ověřená plná moc a auto na tebe přihlásí bývalý majitel a papíry ti pošle. Plnou moc ti ověří i na poště
Odpovědět