Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

homologace kol

upravené vozy :)
Odpovědět
Zpráva
Autor
radekmini

#1 Příspěvek od radekmini »

Zdravím, vyhlídl jsem si kola od americký značky VMR. Bohužel nemají homologaci pro ČR. chci se zeptat, jestli je to velkej problém. STK mám přes zimu, takže tam pojedu na zimákách 16", to je v cajku. Co ale policajti atd.? Díky za odpovědi.
podolak2

#2 Příspěvek od podolak2 »

jak jsou velky ? policajti jsou většinou blby... a kamoše chytli několikrát na feldě s 16tkama a měl to jen za 500 vždy ...
kurevtor

#3 Příspěvek od kurevtor »

jak to mohl mít za 500? :? Velkej techničák u sebe mít nemusíš tak jak policajti věděli, že je nemá zapsaný?
Cuky

#4 Příspěvek od Cuky »

registr motorových vozidel je online :*
Dyx

#5 Příspěvek od Dyx »

podolak2 píše:jak jsou velky ? policajti jsou většinou blby... a kamoše chytli několikrát na feldě s 16tkama a měl to jen za 500 vždy ...

No ja se obavam ze vubec nejde o tech 500,- (samozrejme take jsou to penize) ale asi spis o to, te kdyby se cokoliv stalo.... i s nehomologovanyma kolama nesouvisejici.. tak by to mohla pojistovna obratit proti tobe a odmitnout plneni.... a mohl bys taky v nejhorsim pripade zacvakat par desitek mega skody ze sveho....

Ja bych treba chtel jako zimaky si dat "levne" plechace ze E60ky s "normalnim rozmerem zimnich pneu" a distancnima podlozkam atd. jenze toto riskovat nehodlam.
Zapis nehomologovanych disku u nas v CR je docela opruz resp. neproveditelne na rozdil od SRN apod...
mozna ma nekdo jine zkusenosti
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Asi tak nějak. Policajty to vesměs vůbec nezajímá, ale pojišťovny začínaj mít systém - máš na autě něco co tam nepatří? (fólie, kola, spoilery ...), nedostaneš nic, naopak to zaplatíš, protože nemáš na silnici co dělat.
Dyx

#7 Příspěvek od Dyx »

Tomasis píše:Asi tak nějak. Policajty to vesměs vůbec nezajímá, ale pojišťovny začínaj mít systém - máš na autě něco co tam nepatří? (fólie, kola, spoilery ...), nedostaneš nic, naopak to zaplatíš, protože nemáš na silnici co dělat.

ja jsem homologaci jinych rozmeru pro F10 vzdal (v Nemecku by to problem nebyl) a koupil na Aukru 4ks 17" Borbet disky celkem za 6700,- ktery budou jen na zimu. Uz mi dorazily akorat jsem je jeste nerozbalil. Take resim jakou znacku pneu s dobrym pomerem vykon cena....
jurasis

#8 Příspěvek od jurasis »

Tomasis píše:Asi tak nějak. Policajty to vesměs vůbec nezajímá, ale pojišťovny začínaj mít systém - máš na autě něco co tam nepatří? (fólie, kola, spoilery ...), nedostaneš nic, naopak to zaplatíš, protože nemáš na silnici co dělat.

Pojišťovna může krátit plnění jen pokud dokáže, že použité díly měly přímou souvislost se vznikem nehody... :!:
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
_milan_

#9 Příspěvek od _milan_ »

u mě když byl likvidátor, tak ho kola ,co na autě mimochodem neměla co dělat, vůbec nezajímaly , vypadalo to že mu jde o rozměr pneu aby korespondoval s údajema v tp... sám nemá možnost zkontrolovat , zda-li je na autě 8,5 nebo 9,5 nebo 10" ráfek a už vůbec nějaké et ;) pokud vyloženě nečumí kola z lemů ven.. ještě jsem neviděl aby si to u baráku sundal a kontroloval ( ano některé alu mají rozmery zvenčí,to by potom mohl zkoumat) .. :D takže bych to shrnul , pokud by ty VMR byly v podobném rozměru jako je v tp a obul by jsi je do předepsaných pneu tak bych problém neviděl.
Odpovědět