Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zkušenosti s dovozem BMW od Jana Nováka

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
Misanek

#41 Příspěvek od Misanek »

Zdenda530d píše:
mika_hakkinen píše:Webasto, existuje pouze par vyjmecnych aut, kde to jeste porad dobre funguje :)
Jezka topeni, to sezenes do 1000kc.

:banan: :banan: :banan: moje auto je vyjímečné :banan: :banan: :banan:
V tom případě moje taky :) Nevěděl jsem, že fungující webasto je už taková rarita...
Perunwit

#42 Příspěvek od Perunwit »

už jsem to sem chtěl napsat ráno - Hanz na mě z celé té komunikace působí maximálně nedůvěryhodně. Pokouší se manipulovat a rozkecá se pouze, když potřebuje toho s prachama dostat do pracek. člověk se kterým dělá byznys jen důvěřivej "trouba". Nic ve zlém. Napsal bych odkaz na tuto story na E46 klub, ať jsou i tamní varováni.
jimmyhendrix

#43 Příspěvek od jimmyhendrix »

Jedine co k tomu napisu je to ze chovani tomuto podobne alias super dovoz neni vyjimkou nechci komentovat primo tuto situaci jelikoz ji neznam ale takovych lidi je tu vic a me to kdysi vylecilo od toho abych komukoli duveroval.
Teddy

#44 Příspěvek od Teddy »

Tak asi všichni, kdo kdy kupovali nějakou tu ojetinu sami, mají nějaké ty peprné zkušenosti. Já jich mam taky hromadu. :( Taky jsem kolikrát nebyl daleko od pár výchovných. Kdo ne, tak lže, nebo si nechá všechno líbit.

Tohle je ale jinej případ. Když si někoho najmu, tak očekávám, že udělá práci za kterou mu platím.
Když si najmu člověka, který má auto prověřit po technické stránce, tak očekávám, že tu technickou stránku prověří a upozorní mě na nutné investice. Finálně bych si už sám rozhodl, jestli do toho jdu, nebo ne.

No ale když nepozná, nebo zamlčí (výsledek je pro mě stejnej) chyby, který by poznat měl, tak bych čekal minimálně vrácení obou provizí.

Hanzi, chybu jsi uznal. Sladour po tobě chtěl jen 6 tis. To ses k tomu kurva nemohl postavit čelem? Ještě pořád bys na autě dost vydělal!! Dostal jsi 10 + 200 jurů.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od matiz »

Vlasta píše:Buran narazil na burana

Pruser teprve nastane az narazi buran na burana s glockem. To bude jeden mrtvy a druhy s nervama v prdeli...

Co to bylo za auto za 4k€ ? Pokud e39 musela byt za ty prachy vyvonena a pokud e6x, tak se nicemu nedivim -)
Sweden

#46 Příspěvek od Sweden »

Nebudu to moc komentovat,ale celkem mě zaráží že se taky majitel/stěžovatel nezmínil o jaký BMW se vlastně jedná.Pokud to byla řada F za ca.20€ tak nasratost chápu,pokud E6x za 10€ tak je to na pováženou a pokud E39 tak je to prostě spojeno s rizikem koupě staršího auta.

Nicméně se tím nechci nijak zastávat zprostředkovatele koupě který by měl určitě nést nějakou zodpovědnost za nákup.Ideální udělat u dražšího auto nějakou smlouvu mezi zprostředkovatelem a kupujícím aby měl zprostředkovatel aspoň trochu snahu nekoupit hned první vylítanou mrchu jenom kvůli tomu že má cenu za zprostředkování koupě vozu jasně danou.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
sladour

#47 Příspěvek od sladour »

Zdravím,

Auto je e39 530da Touring 3/2003

A ano, jinak je ve; velice dobrém stavu, až na těch pár chyb o které mi právě šlo, pro které je tady tento článek.
Samozřejmě jsem ani nepředpokládal že by se nějaké chyby nenašly, ale nepoznat na diagnostice tak zásadní věci je smutné, nebo možná poznat ale zamlčet je....

Honza
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Giovany1971 »

sladour píše:Zdravím,

Auto je e39 530da Touring 3/2003

A ano, jinak je ve; velice dobrém stavu, až na těch pár chyb o které mi právě šlo, pro které je tady tento článek.
Samozřejmě jsem ani nepředpokládal že by se nějaké chyby nenašly, ale nepoznat na diagnostice tak zásadní věci je smutné, nebo možná poznat ale zamlčet je....

Honza

tohle jsou uz staré pelechy..většinou všechny vylítané...tady bych vůbec neřešil jestli se spojím s webastem...nefunguje skoro na každém..spíš běžny jev než závada..
Mimo jiné já ho ted raděj odpojil protože to kouřilo jak bestie!!
U takového auta bych fakt řešil stav karoserie..originalitu dílů..stav interieru..korozi..podvozek atd...S tryskami musíš počítat....holt má to roky..když tak jdou koupit i jeté po 1500 kč...nemusí se hned platit kdejakemu chytrakovi desetitisíce...v servisu...ale asi jste se nějak špatně domluvili..podle mně z toho děláš zbytečnou aferu...Jen dotaz to auto jelo na 5 válců..kouřilo po startu v Nemecku? Byl motor teplý nebo studený?To by asi poznala i tvoje babička ne??
Korekce na diagn jsou orientační test..poznáš hovno.. musí se dělat lahv test lepe vytáhnout a na stolici..dle mne ho zbytečně špiníš
Misanek

#49 Příspěvek od Misanek »

Test přepadů o stavu vstřikovačů řekne rozhodně míň než korekce.

A i když je to staré auto tak to neznamená, že ho více mít člověk rozesrané tak, jak ho máš ty, pokud opravuješ ostatní závady podobným stylem jako jsi "opravil" to své webasto. I staré auto může být plně funkční, a to byla představa asi i budoucího majitele.

Co tím chtěl básník říci, že jdou koupit jeté vstřiky za 1500? To je jako nějaká oprava dát do motoru místo jetých špriců jiné staré vstřiky? Já osobně bych teda takovou prasárnu nikdy neudělal, pokud bych neměl 100% záruku, že jsou v pohodě a práší tak jak mají a kolik mají. A tu to dnes rozhodně nikdo nedá. A jestli ano, tak ti bude lže anebo ten vstřikovač rozhodně nebude za 1500.

Zkrátka argumentuješ úplnýma hovadinama
Teddy

#50 Příspěvek od Teddy »

Tohle vlákno není o stavu auta a jeho opravách.

Já to chápu takto:
Jedu si koupit ojetinu a protože chci znát její stav, tak si vezmu odborníka a zaplatím ho. Později se ukáže, že odborník buď není odborník, nebo je podvodník. Každopádně neudělal to na co jsem si ho najal. Jsem grand, tak po něm chci zpět jen část peněz za práci kterou neudělal. On to uzná, ale k placení se nemá.
To je to tak složité?

Od odborníka čekám informaci: "Nefunguje to, to, to a to. Opravu odhaduju na tolik a tolik".

Samozřejmě neznáme komunikaci v tom německu. Nevíme na jaký chyby Hanz skutečně upozornil a na jaký ne. Můžeme se jen domnívat dle přiložený korespondence, že spíš neupozornil. A to je ten problém.
horan

#51 Příspěvek od horan »

Giovany: Pujdes k doktorovi na nejakou kompletni prohlidku, protoze chces vedet jak na tom ses. Protoze chces nejakou lepsi sluzbu, tak si zaplatis nejakyho soukromyho odbornika ( obrazne). Za par dni ti sdeli, ze jsi naprosto zdrav a nemusis mit strach. No a za 3mesice zakokrhas na raka. Tvoje pani pujde za doktorem, ze to musel vedet. A on ji rekne, ze to vedel, ale nerekl to, protoze raka ma kazdej druhej clovek, tak bylo zbytecny to resit. Tak to pak je v poho, ze? :lol:
Jirke

#52 Příspěvek od Jirke »

horan: zcela jasne a presne. Kdo nepochopi, je debil.

Jak se na to diva clovek, který nikoho z vas ani ze zucastnenych osobne nezna:
Od zacatku co to ctu, a to se me to vůbec netyka, mi z toho beha mraz po zadech - nevim jak vy ostatní, kdo jste alespoň jednou v SRN byli pro auto, ale ja bych proste s nikym, koho neznam, zaprvé nesedl do auta a nejel do SRN koupit auto a zadruhy mu neveril ze mu nejde jen o to co nejrychlejc vydělat naky prachy pricemz jak to cely dopadne je mu uz jedno.
Verim ze je sladour nadosmrti poucenej, bohužel... (sladoure mezi nama, z ty emailovy komunikace je jasne videt tvoje podrizena role - tys byval mel bejt ten sef, kterej si nekoho najal, ale to se lehko rekne a tezko udela, když ses prave udelal do jediného auta v SRN a potrebujes ho privyzt).

A Hanz - vyfutrovanej petistovkama a placa něco o spatnym mesici.. Tak to vždycky konciva. No, jestli mu to za to stoji, ze si tady zkazi jmeno, tak jen další dukaz, ze ty prachy ma a je mu to cely jedno.
Teddy

#53 Příspěvek od Teddy »

horan píše:Giovany: Pujdes k doktorovi na nejakou kompletni prohlidku, protoze chces vedet jak na tom ses. Protoze chces nejakou lepsi sluzbu, tak si zaplatis nejakyho soukromyho odbornika ( obrazne). Za par dni ti sdeli, ze jsi naprosto zdrav a nemusis mit strach. No a za 3mesice zakokrhas na raka. Tvoje pani pujde za doktorem, ze to musel vedet. A on ji rekne, ze to vedel, ale nerekl to, protoze raka ma kazdej druhej clovek, tak bylo zbytecny to resit. Tak to pak je v poho, ze? :lol:

:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Tak tohle musí pochopit snad úplně každej.
xyron

#54 Příspěvek od xyron »

MOD : presunuto do spravne sekce
Teddy

#55 Příspěvek od Teddy »

Taky řešení..... :roll:
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Giovany1971 »

Misanek píše:Test přepadů o stavu vstřikovačů řekne rozhodně míň než korekce.

A i když je to staré auto tak to neznamená, že ho více mít člověk rozesrané tak, jak ho máš ty, pokud opravuješ ostatní závady podobným stylem jako jsi "opravil" to své webasto. I staré auto může být plně funkční, a to byla představa asi i budoucího majitele.

Co tím chtěl básník říci, že jdou koupit jeté vstřiky za 1500? To je jako nějaká oprava dát do motoru místo jetých špriců jiné staré vstřiky? Já osobně bych teda takovou prasárnu nikdy neudělal, pokud bych neměl 100% záruku, že jsou v pohodě a práší tak jak mají a kolik mají. A tu to dnes rozhodně nikdo nedá. A jestli ano, tak ti bude lže anebo ten vstřikovač rozhodně nebude za 1500.

Zkrátka argumentuješ úplnýma hovadinama

Před měsícem tady byla zbořéná e39 která měla před 20 tisíci dělány všechny střiky turbo..byla rozmlácená k nepoznání....vstřky dával Buchtík ve Zlíně...trysky dělány bosch Pento Zlín.. kupovali jsme tyhle vstřky kus po 1500 kč.. řekni mi proč je nekoupit??..Hele Míšanek zklidni hormon ..ty nevíš v jakém já mám stavu své auta.. by ses divil..to že jsem napsal že jsem vyndal pojstku z Webasta to.jo.. protože webasto chce servis..kámoš na to nemá ted peníze...tak mne požádal abych jej dočasně odpojil..než zjistí kdo to u nás opravuje..a než došetří..tak asi tak.

Dle mne je nejednodušší cesta vstřiky vytáhnout všechny a zavezt na komplexní test na stolici... hned nám řekli že má dva total.. a jeden v toleranci tři ok.. volba byla jasná.

Co se týká kolegy zde z klubu co se nechal napálit ..nekým kdo tomu bud nerozumí..nebo mu šlo jen o provizi to je samozřejmně zavrženi hodné.. jen jsem měl na mysli že si to spíše měli řešit z očí do očí... ten net neni nejštastnější cesta... dá se tím hodně ublížit..a někdy bývá pravda tak mezi..netvrdím že je to v tomhle připadě..ale jsem zastánce osobního jednání...více se dle mne vyřeší.Jestli je někdo prašivec.. stejně s ním nic nehne.

Udělal chybu..a bude mít na ní špatné vzpomínky...co jsem jinak poichopil z jeho příspěvku..tak je jinak s autem spokojený..a neni to nejhorší koupě.. Vždyt je třeba vzít v potaz že jsou to už staraá auta.. tak základ je stav kastle podvozku laku interieru..wbasto se dá opravit..vstřiky taky.. já to myslel takhle..možná jsem to špatně napsal.

Jasné že nemění nic na věci.. že mu to měl říct jestli to zjistil na místě.. mohla se udělat sleva na míste u prodejce a pak doopravit doma za ty peníze..

resumé z téhle kauzy je to že někteří Češi jsou nenažraní a pro korunu prodají vlastní čest.. díval jsem se na profil prodejce a má tam celkem dost dovezených aut..nechápu co ho vedlo k takovému faux pas..fakt nevím...tod vše..takže všichni kdo se rozohnili nad mým příspěvkem.. tak fakt klid.. nemyslel jsem nic zle... jen bych hned nešel nikomu hned rozbít hubu jak navrhují i zde někteří..dojel bych k němu dom třeba do bytu a tam bych se slušně dožadoval navrácení peněz...určitě stojím za tím oklamaným. bmw zdar
sladour

#57 Příspěvek od sladour »

Zdravím pánové,
nevím jestli má ještě smysl odpovídat nebo do toho nějak dál rýt..ale co, proč ne.

Každopádně ještě odpovím uživateli Giovany1971

Je jasné, že jsem se s tímto člověkem snažil domluvit, dokonce jsem mu nabídl aby přijel, a motor a další věci si prošel znovu i když už mi stálo na dvoře, nabídl jsem mu to proto, aby pak netvrdil nesmysly jako nyní tvrdí. To, že nepřijel, rovnou uznal že teda asi jo... to je přece divný.
Jinak tedy vyhrožovat jsem mu nechtěl, nemám to v povaze, radši mu touto cestou podpořím jeho podnikání a myslím, že ani on na dovoz tohoto auta jen tak brzy nezapomene.
Jinak auto skutečně jelo na 5 válců, když jsem dorazil na diagnostiku ke Kamilovi tak mi řekl, ať už s autem radši ani nejezdím... že si taky můžu propálit písty atd.. Vím že test na diagnostice není nejpřesnější ale ten kdo ví co jaká korekce znamená, vypne ji a auto se rozklepe jak zetor myslím ví o čem mluví. Kdyby toto na místě udělal pan Novák bylo by vše jasné hned, mohl jsem prodejci říct ať buď 15 000kč sleví nebo jedu domu... a to je to o co tady jde..

Honza
Giovany1971
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Giovany1971 »

sladour píše:Zdravím pánové,
nevím jestli má ještě smysl odpovídat nebo do toho nějak dál rýt..ale co, proč ne.

Každopádně ještě odpovím uživateli Giovany1971

Je jasné, že jsem se s tímto člověkem snažil domluvit, dokonce jsem mu nabídl aby přijel, a motor a další věci si prošel znovu i když už mi stálo na dvoře, nabídl jsem mu to proto, aby pak netvrdil nesmysly jako nyní tvrdí. To, že nepřijel, rovnou uznal že teda asi jo... to je přece divný.
Jinak tedy vyhrožovat jsem mu nechtěl, nemám to v povaze, radši mu touto cestou podpořím jeho podnikání a myslím, že ani on na dovoz tohoto auta jen tak brzy nezapomene.
Jinak auto skutečně jelo na 5 válců, když jsem dorazil na diagnostiku ke Kamilovi tak mi řekl, ať už s autem radši ani nejezdím... že si taky můžu propálit písty atd.. Vím že test na diagnostice není nejpřesnější ale ten kdo ví co jaká korekce znamená, vypne ji a auto se rozklepe jak zetor myslím ví o čem mluví. Kdyby toto na místě udělal pan Novák bylo by vše jasné hned, mohl jsem prodejci říct ať buď 15 000kč sleví nebo jedu domu... a to je to o co tady jde..

Honza

Jasné já to napsal v prvním přispěvku blbě.. prostě šlo o to aby jste uhádali cenu menši na místě..tudiž slevu na opravu...když bylo auto jinak ok..Nechápu proč to neudělal o provizi by nepřišel... a ty by jsi měl levnější auto.. takhle jsi na tom bohužel prodělal jen ty.. Neni možne že by ten člověk byl tak zatvrzelý a nebyl schopen přiznat vinu..pane bože ... nechápu ho.. takže asi tak..jinak už se nemá cenu asi vyadřovat... uškodil si sám.....já jsem velký nepřítel řešení věcí přes net ... nic z toho se praktický nedá vzít zpět..ale tady asi nebyla jiná cesta.. tak at to jezdí.. :wink:
Teddy

#59 Příspěvek od Teddy »

Jenomže on nějakou slevu uhádal. Bohužel už neřekl na co ta sleva je, tak si z ní bez ostychu nechal půlku.
Navíc to že se tu hanz věcnými argumenty nebrání, jen podporuje domněnku, že opravdu nemá čistý svědomí.
Hanz2107

#60 Příspěvek od Hanz2107 »

auto bylo ledový, byly jsme tam ráno, byla zima, nastartovalo ihned na všech 6. To, že když jsi jel za Kamilem, ti to jelo na pět, to jsem se dozvěděl z tohohle posledního tvého příspěvku.
Na korekce jsme koukali, když se to ohřálo a byly fakt ok, škoda, že nemám
printscrn...
I nadále se auto chovalo normálně v průběhu celýho dne a pak najednou jsem se dozvěděl, že jsou KO, radši s tim nejezdit....vlastně úplnej vrak to vyznívá...
Tak si to auto jděte koupit nový, se zárukou, tohle jsou starý auta, vybírá se to nejlepší za co nejmenší cenu...
Chceš e39 ve výbavě ve 100% stavu? ok, tak si připrav 7tis. € ;-)
Odpovědět