Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

DIY projekt 745i aka jak z ošklivého káčátka....

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

Re: DIY projekt 745i aka jak z ošklivého káčátka....

#101 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Tu fólii vidím stejně jako Filozof...zkusil bych zajet za někým, kdo to leští ve tvém okolí a zeptal se jestli to půjde rozleštit...podle mě určitě ano...a borci dokážou i z hrůzy vyleštit nový lak...v podstatě by jsi měl vzhled "nového" auta + na to vosk nebo keramiku... Ale stojí to taky ranec no...ale zase lesk jak blesk to auto pozvedne...zatím co fólie na mě osobně moc dobrý dojem nedělá...

Každopádně jeď si podle svého, je to tvůj "projekt".

Těším se na progres ;)
iKNOW

#102 Příspěvek od iKNOW »

Filozof píše:nechej tam chromové lišty a zvaž ještě to rozleštění laku. Nevím jaký je tam lak z výroby teď.

Jinak se ještě přimlouvám za klasická stříbrná krásná alu kola co na E65 patří.
Mě se prostě černá na alu kolech nelíbí. A folie snad jedině nějaké spešl aby to vypadalo fakt luxusně ale určitě bych zvážil rozleštění laku do krásného lesku s vyniknutím metalízy.

Ty sedačky cos koupil od MATIZE ty jsou fajn barva je pěkná a kontrastní s tmavým autem.
Mě osobně velice imponují tmavé limuzíny se světlým interiérem. Takže bílá či vanilková barva skvělá volba k tmavému autu.

Nemáš chuť si někde vyzkoušet nějaké renovace či navštívit odborníky něco někde odkoukat či vyzkoušet ? přecijen profík co to dělá po sto padesáté už ví dobře co a jak jde a co jde špatně.
poradí fígle jak na to a nezničíš si světla nebo jiné díly na autě co se snažíš samo/domo repasovat či renovovat.

Tak jsem zvědavej jak jsi to zvážil a kam se posuneš tento víkend/týden. ;)
nevybavuji si že bych řekl že chci černý kola :-o jinak interiér bude luxusní. tomu chci samozřejmě aby odpovídal exteriér, jenže mě nijak barva toledoblau mettalic neoslovila, je fakt že netušim jak vypadá vyleštěná - ale vady na laku jsou velké. na jednom autě o dost méně, na tom co chci zachovat kvůli výbavě je to tragédie, takže bych musel přeházet minimálně všechny dveře, a i tak mi zbyde totálně dojebaný nárazníky.

samo/domo - nechci v tom být za 400k ale max 250, proto si to rád zkusím sám. když jedny, který sou (jedno prasklý) dojebaný sami o sobě, podělám, tak nemám co zkazit. A já fakt vím že jsem manuálně zručný, vše si nastuduji, vyzkouším. věřím že takhle začínal každý kdo to teď dělá jako profík. Jenže já se tím nehodlám živit, dělám něco uplně jinýho. a té folie se třeba bojím víc než světel, ne tak toho srovnání do absolutní roviny ale spíš toho lepení.

a abych odpověděl - chuť mám, až zjistím že to nezvládnu tak to rád někomu dám a ještě raději si to zaplatím.
Gerchan píše:Tu fólii vidím stejně jako Filozof...zkusil bych zajet za někým, kdo to leští ve tvém okolí a zeptal se jestli to půjde rozleštit...podle mě určitě ano...a borci dokážou i z hrůzy vyleštit nový lak...v podstatě by jsi měl vzhled "nového" auta + na to vosk nebo keramiku... Ale stojí to taky ranec no...ale zase lesk jak blesk to auto pozvedne...zatím co fólie na mě osobně moc dobrý dojem nedělá...

Každopádně jeď si podle svého, je to tvůj "projekt".

Těším se na progres ;)
chápu... jenže, mám přeci chudou výbavu a plechovku o kterou tu nikdo ani nezakopne. proč to leštit? za 7k koupím folii a mám celý auto, nedokážu si představit kolik bude stát rozleštění tohodle co to auto má... to to radši narvu do hydroměniče, motoru nebo tak. nebo si třeba zaplatim dokodování DD až mi tu někdo řekne já ti to udělám místo samého hejtu :)

děláte, jakoby bych si vybral červenou nebo tak... Buď to bude uplně černá limuzína na hezkých stříbrných kolech se světlým interiérem nebo černou zvenku nahradí perleťově modrá

a s filozofem souhlasím. jen ta toledoblau mi prostě nesedí, nemám z té barvy radost když na to auto čumim :/

Obrázek

Obrázek

Obrázek
jinak se určitě shodneme, že vyleštěný lak je prostě vyleštěný lak... o tom žádná.
Naposledy upravil(a) iKNOW dne stř 20.03.2019 13:34, celkem upraveno 1 x.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od JaraX »

né že bych ti to nepřál, ale mě prošlo rukama tolik sedmiček kolik jsi ani neviděl a viděl jsem tu tolik zoufálcu co se v tom utopilo, todle prostě nikdy nedopadne dobře, zahučí v tom mraky pěněz, mraky času, a stejně to bude furt vrak a to se tebou klidně vsadím.
dobrý je že si to děláš sam a tak tě to moc věcí naučí.
kurevtor

#104 Příspěvek od kurevtor »

zrovna ta na fotce je pro me ukazka toho jak ne :D Kridylko z KFC vzadu, uprostred extraporce chromu, vepredu lizatko a chrom. Extrahumr z japonska.
Ale jinak ti fandim ve stavbe :D
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#105 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

To je Toledo, ale ty máš E65ky ne? No každopádně tady je vidět krásnej tvar ledvinek a jejich citlivý zasazení do kapoty oproti E65 "hranatýmu" pasqilu.

Kola pěkný (možná ne až tak na tenhle model), je rozdíl stříbrný a chromový :) a na nový Báwa co mají vysoký kufry se žádný křídlo ani odtrhovka nehodí tu mají stejně vymodelovanou už z víka.
iKNOW

#106 Příspěvek od iKNOW »

kurevtor píše:zrovna ta na fotce je pro me ukazka toho jak ne :D Kridylko z KFC vzadu, uprostred extraporce chromu, vepredu lizatko a chrom. Extrahumr z japonska.
Ale jinak ti fandim ve stavbe :D
fotka byla jen kvůli barvě
JaraX píše:né že bych ti to nepřál, ale mě prošlo rukama tolik sedmiček kolik jsi ani neviděl a viděl jsem tu tolik zoufálcu co se v tom utopilo, todle prostě nikdy nedopadne dobře, zahučí v tom mraky pěněz, mraky času, a stejně to bude furt vrak a to se tebou klidně vsadím.
dobrý je že si to děláš sam a tak tě to moc věcí naučí.
já tomu rozumím že mluvíš ze zkušeností a nemám proti tomu vůbec. třeba se to povede. a ano, dělám si to sám a chci se v tom něco naučit :) i o to mi jde.
kurevtor

#107 Příspěvek od kurevtor »

jo ta barva mi pripada jako to co mam ja, ten petrol mica odstin.... ale muze to bejt proste zelena no :D
iKNOW

#108 Příspěvek od iKNOW »

kurevtor píše:jo ta barva mi pripada jako to co mam ja, ten petrol mica odstin.... ale muze to bejt proste zelena no :D
já mám obě toledo blau metallic
Filozof

#109 Příspěvek od Filozof »

Máš nějaký seznam věcí co řešíš ? Nějaké své desatero co první pak druhé atd....až po poslední věc co chceš dělat ?
A předběžný rozpočet na dané věci ?

Jen mě to ze zvědavosti zajímá.
Já mám jen servisní seznam věcí a předběžný rozpočet na svou luxusní starou paštiku e38 :lol:

Kromě pár lidí zde co mi občas nabízí e65 mi zase spousty lidí e65 rozmlouvají at zustanu u e38 takže já mám ted nějaký čas na rozmyšlenou ...

Mít větší rozpočet jistě jdu taky do e65 ale mě by stačila jedna a vybavená a jen bych ji udržoval ideálně.

PS: Taky jsem si hrál s myšlenkou dovézt si e38 pěknou na díly a tady na baráku si ještě stím hrát a přehazovat z jednoho auta na druhé ale díky nedostatku času jsem to vzdal. :)
Musel bych nespat a dělat přes noc s čelovkou na hlavě :lol:
iKNOW

#110 Příspěvek od iKNOW »

Filozof píše:Máš nějaký seznam věcí co řešíš ? Nějaké své desatero co první pak druhé atd....až po poslední věc co chceš dělat ?
A předběžný rozpočet na dané věci ?

Jen mě to ze zvědavosti zajímá.
Já mám jen servisní seznam věcí a předběžný rozpočet na svou luxusní starou paštiku e38 :lol:

Kromě pár lidí zde co mi občas nabízí e65 mi zase spousty lidí e65 rozmlouvají at zustanu u e38 takže já mám ted nějaký čas na rozmyšlenou ...

Mít větší rozpočet jistě jdu taky do e65 ale mě by stačila jedna a vybavená a jen bych ji udržoval ideálně.

PS: Taky jsem si hrál s myšlenkou dovézt si e38 pěknou na díly a tady na baráku si ještě stím hrát a přehazovat z jednoho auta na druhé ale díky nedostatku času jsem to vzdal. :)
Musel bych nespat a dělat přes noc s čelovkou na hlavě :lol:
mě též stačí jedna, druhou mám na díly ;) výbavu neřešim... nechtěl sem koupit auto za 250k

rozpočet? nemám.

co chci dělat:

1) interiér
2) výsprava laku a příprava na folii (toledo blau se mi fakt nelíbí :D jinak mě napadlo že bych to rozleštil)
3) světla - mám dvě hezké, musim přijít na to jak je rozdělat, namontovat kroužky, vyčistit, vybrousit, případně něco vyměnit. až se do nich dostanu budu moudřejší
4) folie
5) kola
6) motorový stav + převodovka
7) podvozek (čepy, ramena apod - předpokládám že si udělám sám)
8) dodělání DD - to si jako jediné neudělám

předpokládané ceny:
světla - 10k víc do toho určitě nenarvu
folie - 8k materiál a X hodin práce + nějaký spotř. materiál - plnič, kit apod.
kola - 20k
interiér - 12k + X hodin práce
pak něco do motoru a podvozku - 20k

takhle zatím dejme tomu 70k a počítám že do toho půjde 150k - uvidíme kde bude realita. když si vše udělám sám tak bych se měl vejít. uvidíme, na co při tom narazím.
Itchythefirst

#111 Příspěvek od Itchythefirst »

Tomu se rika mit spravne nastavene priority: Kola 20, folie 7 a motor+prevodovka+podvozek dalsich 20kKc :D
Tu folii bych to rozmluvil, jeste jsem nevidel takovou, co vypada dobre i z blizka, obzvlast pokud ma lak uplne jinou barvu nez folie ;-) V prestavbe smysl nevidim, ale budu drzet palce a tise zavidet, ze ma nekdo tolik volneho casu a prostredku na takovy experiment ;-)
zzeli

#112 Příspěvek od zzeli »

Hlavne je punkovy to poradi. Mazlit kastli a pak zjistit, ze to je treba az na vymenu motoru...
Filozof

#113 Příspěvek od Filozof »

Já bych tedy začal pokud mohu říci svůj pohled.

1. Nejprve u motoru. Tam bych nechal 35k rozpočet pokud si budeš vše dělat sám tak komplet vše co se nezdá vyměnit prostě GO motoru komplet at jede jak švýcary.
V motoru nezapomeň snížený termostat ten ti zvedne životnost motoru dvojnásobně.

2. převodovka

3. Další komplet technické věci na autě jako je repase světel a repase jednotek co jsou vadné.

4. podvozek

5. interier + lak + kola

Sám si urči priority dle svého. Toto je jen muj pohled. Nejprve bych řešil technické věci na autě a nakonec vzhled a interiér.

A rozpočet 150k plus zakoupené 2x aut dá dohromady kolik ? 250-300k ?

To mohla být teoreticky pěkná a vybavená po střechu 745i za 160-180k plus 50k bokem na servis a ještě by něco zůstalo.
Ale uvidíš.

Dodělání DD + EDC by chtělo samostatný projekt a plán to by bylo asi hodně nákladné a složité ale škoda že jsi stím auto nekoupil.
iKNOW

#114 Příspěvek od iKNOW »

Filozof píše:Já bych tedy začal pokud mohu říci svůj pohled.

1. Nejprve u motoru. Tam bych nechal 35k rozpočet pokud si budeš vše dělat sám tak komplet vše co se nezdá vyměnit prostě GO motoru komplet at jede jak švýcary.
V motoru nezapomeň snížený termostat ten ti zvedne životnost motoru dvojnásobně.

2. převodovka

3. Další komplet technické věci na autě jako je repase světel a repase jednotek co jsou vadné.

4. podvozek

5. interier + lak + kola

Sám si urči priority dle svého. Toto je jen muj pohled. Nejprve bych řešil technické věci na autě a nakonec vzhled a interiér.

A rozpočet 150k plus zakoupené 2x aut dá dohromady kolik ? 250-300k ?

To mohla být teoreticky pěkná a vybavená po střechu 745i za 160-180k plus 50k bokem na servis a ještě by něco zůstalo.
Ale uvidíš.

Dodělání DD + EDC by chtělo samostatný projekt a plán to by bylo asi hodně nákladné a složité ale škoda že jsi stím auto nekoupil.
jedno auto má EDC a druhé DD.
jde mi ,,jen,, o to přehodit DD do prvního

tím seznamem sem nemyslel že to budu dělat v tomto pořadí. zítra např jedu do garáže vyměnit svíčky a cívky a mrknout přes diag jak běží ;)

celkově 300k - ano, jen mi to připomíná to s tím, že kdyby si nekouřil, tak si mohl mít ferrari, dál to asi znáte.

tohle budou prachy narvané v čase. Ke všemu pak nemám v plánu z toho mít daily - takže bude v garáží a sem tam to vyvětrám, na normální ježdění přemýšlím nad e91 nebo e61. Takže nepředpokládám že pak bude chtít další (velké) peníze.

asi jako tu někdo řekne koupil sem za 200k auto a během 2 let sem do něj narval dalších 200k - 99% chytráků řekne, to sis za 400 mohl koupit něco jinýho. To mohl, ale dva roky by chodil pěšky :) a ke všemu se to pak snaží prodat za 290k a diví se že to nikdo nechce.

mám firmu, nemusíte mě poučovat o penězích. děkuji 8)

Itchythefirst píše:Tomu se rika mit spravne nastavene priority: Kola 20, folie 7 a motor+prevodovka+podvozek dalsich 20kKc :D
Tu folii bych to rozmluvil, jeste jsem nevidel takovou, co vypada dobre i z blizka, obzvlast pokud ma lak uplne jinou barvu nez folie ;-) V prestavbe smysl nevidim, ale budu drzet palce a tise zavidet, ze ma nekdo tolik volneho casu a prostredku na takovy experiment ;-)

tak folie např, když si to necháš udělat v nějaké firmě, vyjde na 25k. do motoru, pokud nepůjdu na GO nepředpokládám, že bych do něj narval víc jak 20k

20'' kola 20k stojí... nevím co je na tom divnýho. co když mám ultra luxusní motor kterej nic nepotřebuje? :D netušim co to spolkne, až spolkne tak pak poreferuji

radši mi poraďte jakou mám zvolit barvu, jaká kola se na to budou hodit (řeším to teď protože to je velké rozhodnutí) a jak se dostanu do světel, koukal sem na nějaký borce co to bez poškození rozdělají horkovzduškou, v neděli to budu zkoušet tak mi držte palce :D

opravdu mě láká modrá perleť
Obrázek

filozofe, ještě k té e38... mě se líbí možná víc jak e65, je to za mne šíleně designově krásný auto. Pokud jí miluješ tak není co řešit :)

nicméně, já míval 645ci, proto sem chtěl 745i, větší komfort se stejným motorem, jen mi chybí SMG :D zase se za mě aspoň vejdou lidi....
Obrázek
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Snejk »

jo jasne, "jen" prehodit DD.. pohodicka... ja nevim jestli si ten system nekdy videl aspon namalovanej na obrazku, ja uz to nekolikrat delal a to ti muzu rict ze je to asi jeden z nejhorsich ukolu co na aute lze udelat, tezko bych nasel neco vic slozityho nez dodelat DD. a to nemluvim jen o prehozeni servocerpadla ktery na aute nevyndas ani kdybys chcipnul, shozeni obou napravnic a natahani vsech novejch trubek, ktery doma bez nejaky indukce nebo autogenu stejne nemas nejmensi sanci ani povolit natoz nekam prehazovat.. o elektricky casti, kabelazi, senzoru, jednotky a ventilbloku ani nemluvim..
iKNOW

#116 Příspěvek od iKNOW »

ještě mi tak došlo, po zaplacení členského příspěvku automaticky nepřijde nálepka?
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od Snejk »

mozna ze prijde i ten knez a da tomu taky posledni pomazani :D
iKNOW

#118 Příspěvek od iKNOW »

Snejk píše:jo jasne, "jen" prehodit DD.. pohodicka... ja nevim jestli si ten system nekdy videl aspon namalovanej na obrazku, ja uz to nekolikrat delal a to ti muzu rict ze je to asi jeden z nejhorsich ukolu co na aute lze udelat, tezko bych nasel neco vic slozityho nez dodelat DD. a to nemluvim jen o prehozeni servocerpadla ktery na aute nevyndas ani kdybys chcipnul, shozeni obou napravnic a natahani vsech novejch trubek, ktery doma bez nejaky indukce nebo autogenu stejne nemas nejmensi sanci ani povolit natoz nekam prehazovat.. o elektricky casti, kabelazi, senzoru, jednotky a ventilbloku ani nemluvim..
proto ty uvozovky... vím že tam je něco jinak, nevím ovšem co :) pokud je to takovej oser tak se na to asi vybodnu.

nicméně je dobrý že si právě řekl že si to už několikrát dělal. takže to jde. v případě, že bych měl veškerý materiál, na kolik vyjde namontování a kodování? ;)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od Snejk »

je to ultramegazmrdopíčovoser ale jako kdyz mas dva hevery a dostatek znalosti tak bys to asi dal... ale pocitej tak dva tejdny cistyho casu... taky sem to udelal nekolikrat, neni to nerealny... ale mam na to velkej servis a vim o tom vsechno...
a i tak je to ultramegazmrdopíčovoser..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od JaraX »

bez DD to auto ale bude automaticky stát zahovno, a to jsme tam kde na začátku, že celej ten projekt nemá smysl,
idealně potřebuješ mít ty auta obě zvedly vedle sebe, sundat z obou napravnice a pěkně to postupně cely přehazovat. ale nemysli si že to bude 20 hodin práce.
Odpovědět