Mě to v tom inveltu přišlo, že se do té výměny dost rádi pustili. Taky aby ne. Věřim tomu, že za práci si přišli od automobilky na pěkný peníze.
Přiznám se, že servisní historii jsem si nezjišťoval. Auto bylo z německa z bazaru.
Nejsem právník, ale zaznamenal jsem nějaké diskuze o tom, že záruka nesmí být podmíněná garančními prohlídkami v autorizovaném servisu. Přijde mi to divné, ale prý to tak je.
Mě jen udivilo, že mi ty dveře vůbec řešili. Čekal jsem, že mě vyrazí. Záruka 12 let je na PROREZIVĚNÍ. Jinými slovy dokud tam není díra skrz, tak to nemusí řešit. Já jsem měl jen pár puchýřků zevnitř dveří kolem svarů. Než by to vylezlo van, aby to bylo vidět, by ještě pár let (a záruka) uběhlo.
Zřejmě o tom rozhoduje místní dealer co se opraví na záruku a co ne.. Mají spoustu interních informací a směrnic od automobilky a tzn. taky pravomoce. Byly beztak rádi, že mají co dělat a vyinkasovat si z centraly "německej" cash.
Totic píše:Zřejmě o tom rozhoduje místní dealer co se opraví na záruku a co ne.. Mají spoustu interních informací a směrnic od automobilky a tzn. taky pravomoce. Byly beztak rádi, že mají co dělat a vyinkasovat si z centraly "německej" cash.
Mě právě říkali, že oni to akorát jen nafotí a pošlou to do němec. Tam prej si to rozhodnou. A v mym případě to rozhodli dobře.
No a ja mam uz puchyre videt na trech mistech pod oknem... kazdopadne budu informovat, mam moznost to resit jak v HK, tak v Praze, tak v Liberci v CarTecu... Uvidíme.
Jirke nebo někdo další: Zkoušeli jste už u českého (nebo německého) autorizáku uplatnit tu záruku na kastli ohledně reznoucích 5. dveří? A případně s jakým výsledkem?
Zkousel, mam to u Stratose vyfoceny, poslany do Mnichova a cekame na vyjadreni. Cekame uz ale mesic a pul...
Garancnimu technikovi se libila servisni knizka i kdyz uz neni vedena u BMW
Díky za informaci, vyzkouším to taky. Ještě musím popřemýšlet, jestli bude lepší zkusit to v českém autorizáku, nebo s tím zajet třeba do Niederlassungu v Drážďanech.
Jirke píše:No a ja mam uz puchyre videt na trech mistech pod oknem... kazdopadne budu informovat, mam moznost to resit jak v HK, tak v Praze, tak v Liberci v CarTecu... Uvidíme.
Ahoj.
Tak jak jsi nakonec dopadl s opravou shnilých pátých dveří?
T.
tak zase zneuziju tema.
Mam vyhlidnuty e60.Podle prodejce je technicky OK ale nejde stahovat jedno okenko + vepredu je nova kamera ale jeste neni naprogramovana.
Na kolik +/- vyjde naprogramovani a co se mohlo vy* na okne?
Koukal jsem ze dil na stahovani okenka vyjde zhruba do 2000 a prace tam to neodhadnu ale treba take +/- 2000?
kamera čeho?
takove s takovyma problemama bude mít asi víc problémů který sis nevšiml a já bych takové auto vubec neřešil, pokud nechceš pokladničku tak kup něco v lepším stavu
Jesi bazarnik nazyva PDC kamerou, tak to bude nakej suteren a jak radi JaraX, poslat ho doprdele.
Kamerou si maximalne predstavim night vision.
A vubec, ukaz to auto a zkiuseni budou vedet hned? VIN sis proveroval ?