On to napsal blbe, ale myslel to dobre. Vinuti ma stator i rotor. Rotor civku kvuli buzeni, aby vytvarel elektromagnet a stator zase diky zmene polu magnetickeho pole imdukuje stridave napeti.superkamilos píše:"stator není vinutí"Chudák Nikola Tesla,ty jsi taky případ.Jinak jaraxi přeju krásné okrádání.![]()
![]()
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - kolik km vydrzi vodou chlazeny alternator ?
Re: e65 - kolik km vydrzi vodou chlazeny alternator ?
Snejku je to na E64, u nás to nikdo, ani Michal, volal jsem pul republice, jedině tam dát z coupe, ale buh ví co by to bylo za bastleni, a vrtat tam díry na vyztuhy mi přijde jako značná prasárna, o milimetr posuneš díru a už to nebude mít ten správnej učinek, bud to bude moc nebo málo pnout.
sehnal jsem jetou za cca 10k z Polska, ale přišlo mi to moc za jetou a ještě polskou, když nevíš čím si to prošlo.
i když všecko je lepší než to co tam je ted
https://lh3.googleusercontent.com/idAvx ... 7-h1089-no
sehnal jsem jetou za cca 10k z Polska, ale přišlo mi to moc za jetou a ještě polskou, když nevíš čím si to prošlo.
i když všecko je lepší než to co tam je ted
https://lh3.googleusercontent.com/idAvx ... 7-h1089-no
Jaris - díky já už nemám sílu se dohadovat o blbostech ...
Nicméně je přínosné že se dá vodník rozebrat a opravit. Jen to zabere nějakej čas a jde o to jak moc je poškozený.
Vím že borec tady opravoval i výkonnové diody. Vyměnil komplet všechny a ušetřil za selý diodový můstek.
Takže pokud zjistíme jaké jsou tam diody a máme na to kvalitní výbavu můžeme měnit i samotné diody.
Většinou ale všem řeknou že je lepší koupit nový komplet ikdyž jsou tam součástky za pár korun.
Takže pro technika zručného v oboru by neměl být problém to celé rozebrat nakoupit součástky a opravit.
jen to chce čas a to nikdo nemá je rychlejší koupit celý alternátor a vyměnit a je klid. Ten čas by ve výsledku přišel taky na pár tisíc pro servis. Pro majitele auta co se do toho chce pustit proč ne.

Nicméně je přínosné že se dá vodník rozebrat a opravit. Jen to zabere nějakej čas a jde o to jak moc je poškozený.
Vím že borec tady opravoval i výkonnové diody. Vyměnil komplet všechny a ušetřil za selý diodový můstek.
Takže pokud zjistíme jaké jsou tam diody a máme na to kvalitní výbavu můžeme měnit i samotné diody.
Většinou ale všem řeknou že je lepší koupit nový komplet ikdyž jsou tam součástky za pár korun.
Takže pro technika zručného v oboru by neměl být problém to celé rozebrat nakoupit součástky a opravit.
jen to chce čas a to nikdo nemá je rychlejší koupit celý alternátor a vyměnit a je klid. Ten čas by ve výsledku přišel taky na pár tisíc pro servis. Pro majitele auta co se do toho chce pustit proč ne.
- Itchythefirst
Tak to zas prrr, ta ovecka si o tu novou napravnici sama reklaJaraX píše:taky jdu spát, zítra jdu okrádat zákazníky,tak se na to musím pořádně vyspat. uplně se na to těším, vnutil jsem jedné zoufalé ovečce s šestkou nápravnici za 35k

E60-E63 maji stejnou, jen na E64 je pro jistotu jina, aby to nebylo tak jednoduchy (rozumej levny)

to si jenom myslíš, jsem tě do toho donutil abych na tobě vydělal dvojku co na tom mam