Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 - kolik km vydrzi vodou chlazeny alternator ?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Jaris330D

Re: e65 - kolik km vydrzi vodou chlazeny alternator ?

#101 Příspěvek od Jaris330D »

superkamilos píše:"stator není vinutí"Chudák Nikola Tesla,ty jsi taky případ.Jinak jaraxi přeju krásné okrádání. :lol: :lol: :lol:
On to napsal blbe, ale myslel to dobre. Vinuti ma stator i rotor. Rotor civku kvuli buzeni, aby vytvarel elektromagnet a stator zase diky zmene polu magnetickeho pole imdukuje stridave napeti.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od JaraX »

Snejku je to na E64, u nás to nikdo, ani Michal, volal jsem pul republice, jedině tam dát z coupe, ale buh ví co by to bylo za bastleni, a vrtat tam díry na vyztuhy mi přijde jako značná prasárna, o milimetr posuneš díru a už to nebude mít ten správnej učinek, bud to bude moc nebo málo pnout.
sehnal jsem jetou za cca 10k z Polska, ale přišlo mi to moc za jetou a ještě polskou, když nevíš čím si to prošlo.

i když všecko je lepší než to co tam je ted

https://lh3.googleusercontent.com/idAvx ... 7-h1089-no
Filozof

#103 Příspěvek od Filozof »

Jaris - díky já už nemám sílu se dohadovat o blbostech ... :D

Nicméně je přínosné že se dá vodník rozebrat a opravit. Jen to zabere nějakej čas a jde o to jak moc je poškozený.

Vím že borec tady opravoval i výkonnové diody. Vyměnil komplet všechny a ušetřil za selý diodový můstek.
Takže pokud zjistíme jaké jsou tam diody a máme na to kvalitní výbavu můžeme měnit i samotné diody.
Většinou ale všem řeknou že je lepší koupit nový komplet ikdyž jsou tam součástky za pár korun.
Takže pro technika zručného v oboru by neměl být problém to celé rozebrat nakoupit součástky a opravit.

jen to chce čas a to nikdo nemá je rychlejší koupit celý alternátor a vyměnit a je klid. Ten čas by ve výsledku přišel taky na pár tisíc pro servis. Pro majitele auta co se do toho chce pustit proč ne.
Itchythefirst

#104 Příspěvek od Itchythefirst »

JaraX píše:taky jdu spát, zítra jdu okrádat zákazníky,tak se na to musím pořádně vyspat. uplně se na to těším, vnutil jsem jedné zoufalé ovečce s šestkou nápravnici za 35k
Tak to zas prrr, ta ovecka si o tu novou napravnici sama rekla :-D
E60-E63 maji stejnou, jen na E64 je pro jistotu jina, aby to nebylo tak jednoduchy (rozumej levny) :-)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od JaraX »

to si jenom myslíš, jsem tě do toho donutil abych na tobě vydělal dvojku co na tom mam :lol: :lol:
Odpovědět