Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filozof

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#11541 Příspěvek od Filozof »

kourk píše:filozofe a tady bude výmluva jaká??
https://auto.bazos.cz/inzerat/138143767 ... li-e66.php

není LPG a L7 a ... pomluvena na klubu že stav je katastrofa viz inzerce kde je snad nějakej měsíc už.

Žádná výmluva kdyby byl L7 a LPG a byla ok klidně na pár drobností co bych si opravil .... už v ní jezdím. :)
kourk

#11542 Příspěvek od kourk »

Ale keci.. byl ses na ní podívat a proklepnul si jí s nekym?? Tady v inzerci nekdo napsal že to má nejaké chyby.. ale prodavající to obstojně vysvětlil! LPG u Vanka nebo Poura se vejdeš do 30.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#11543 Příspěvek od matiz »

cheater píše:Nevím o tom že bych měl limit 200k. Navíc jsem zjistil jedno velký mínus, takže se asi ani nepojedu podívat.

Tady ta už se prodává hodně dlouho. To že ji nikdo nechce má i svůj důvod.
https://auto.bazos.cz/inzerat/139519345 ... li-e66.php
Jake minus? To by mne teda zajimalo -)
Filozof

#11544 Příspěvek od Filozof »

kourk. No dobře beru tvuj postoj že je rozumný ale podívej.

Chybí L7 to jest kolik ? 20k
pak LPG to je 30 - 35k.
No a elektrické roletky vzadu musí bejt. To je dalších ? 8-12k ? Netuším kolik přijdou.
Nejsou tam dvojité skla a klimakomfort přední. To bych snad oželel nevím rozdíly jsem nezkoumal a nemám tolik možností porovnávat tolik aut.

Pak tam bude pár strašáků na servis co se zjistí na místě.
Nepsal nikde o motoru a automatu ani větším servise nikde jinak by to v inzerátu jistě zmínil pokud by byl hotovej.
Termostat sníženej je nutnost jinak tečou tyto motory a odpalují alternátory a dělají louže a žerou olej po litrech. to je dalších 5k ?

A hned máme + 70-80k navíc a to nevíme zda se motor nezačne roztíkat přes těsnění a co trubka? Motor má 400k najeto tak bud je to před velkým servisem nebo byl dělanej. A já opravdu nechci bejt pokusnej králík co by do toho měl 2kila dát za servis ... to je jako mimo když jsou auta udělané a hotové o něco málo dražší.
Ale je fakt že to není daleko. Asi hodinu a něco autem.

Byl se zde někdo na to auto dívat ? Vím že to není nic moc extra vybavené.

Nechci se zde vymlouvat kdyby tam bylo jen za 50k pár věcí na servis a dodělání a bylo to v pohodě a v pořádku tak by to za rozumno cenu mělo smysl.

Kolik by si vzal jarax za prohlídku když to má hodinu od baráku ? Ví někdo přibližně ? Nebo se na to auto ani nepojede podívat když to nemá full výbavu.
Počítám jarax tam najde 50 dalších závad ... já blbosti jako šroubky a plast pod motorem neřeším ale jen podstatné věci u auta co stojí hodně.

A řešit pak motor za 65k ? Kdo by do toho šel dobrovolně když to není nic unikátního ? Když se dají za 300-350k koupit už krásné vuně z německa co mají do 150tis najeto.

Je to otázka peněz. Věřím pokud nabídne nižší cenu to auto zmizí a někdo si jej koupí místo předface ale při těchto km počítám bude pul auta na výměnu pokud to nikdo nedělal.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#11545 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Na pár otázek Ti odpovím.
JaraX prohlídka hodinu cesty = cca 3tis. Tak to bylo rok zpět.
300-350 vůně je nesmysl nebo velice malá pravděpodobnost.
Já jsem do té své dal zatím 60 (práci si dělám sám) a to jsem neudělal nic zcela zásadního. To vše mě čeká. Jo, sníženej termostat mám teda. A to ji JaraX označil za velice dobrý kup. Takže každá, ale úplně každá veme kilo jak nic. Když pominu u sebe LPG, tak já sám vím, že mě čeká minimálně 50tis v materiálu na další věci. Asi si dokážeš představit, kolik si veme servis. Nevíš? 2x až 3x tolik. A nemůžeš říct nic, protože ten servis se musí nějak uživit.
Tu absenci LPG už prosím vypusť, protože bude z 95% najebaný. Stejně u toho při opravě zahučíš.
L7 chápu, bez toho bych to nechtěl ani já. S motorem se smiř. Smutná realita defakto každýho majitele, pokud to s udělaným motorem nekoupíš. Já sám mám klepající motor, kterej jednou řekne sbohem. A když nemáš tento, tak budeš mít s “modrým kouřem”. A když budeš mít štěstí, tak za rok třeba už ne. S tím taky počítej, protože je to starý auto. S odstupem času musím říct, že za to ale stojí. Ze začátku jsem z něj byl v nervech, ale zvykl jsem si a baví mě.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#11546 Příspěvek od matiz »

Takze at si to shrneme, E66 750il, komforty vpredu, komforty vzadu, minimalne klimatizovane a vyhrivane sedadla idealne s masazi, vsude dvojskla, logic 7 samozrejme po repasi, CD menic, DVD menic, BT konektivita, rolety v oknech, hydrokufr, 2VA adaptivni podvozek, ACC, komfortni pristup, nezavisle topeni, namontovane LPG, motor po generalce, prevodovka nejlepe taky, minimalne zanovni menic, ramena nove po vymene, vse pretesnene, snizeny tentonoc, rozlesteny lak, bez skrabanecku a toto vse do 8k€ s tim ze minimalne o 2k€ prodavajiciho stahnout

Nerad spadam do hlubin osobnich urazek, ale je to fakt debil... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Filozof

#11547 Příspěvek od Filozof »

ok 3k to by šlo.
Taky si dost věcí udělám ne vše ale minimálně víc jak polovinu věcí na té 7er si myslím bych zvládnul.
Musím doladit prostě hlubší znalosti diagnostiky ... a kodování by mě bavilo. Ale motor a automat a repase tlumičů bych dal odborníkům.

Od turka sice ale seženeš do 150k nájezd. Ovšem složitější je zjistit zda je to realnej stav.
Jeden bílej long má podvozek a L7 a to duležité co mít má. :)
https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 82392.html

Pak ještě tato lehce nad 150k najeto a cena slušná.

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 82392.html

Mimo jiné jsem psal na nějaké auta a oni prostě nekomunikují ani VIN nic neposlali a to jsem psal 2 věty stručně v NJ.

Má někdo zkušenosti jak komunikovat s němci ?
Musí se jen volat nebo v NJ nebo jak ?

Tahle se mi líbila ... ikdyž větší nájezd a neukázal fotky interiéru a ani neodepsal... :? :lol:
https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 95605.html

Zase něco jiného jako tmavé 7er.

MATIZ jsi mimo ... nikde jsem tohle nepsal. A vím že servis budou chtít všechny auta. A takové co popisuješ bude 350k+ to je mi jasný.
Nemám problém si nějaké věci dodělat ... brzdy nějaké ramena a tekoucí kufr hydrauliku a nějaké další věci.
Vím že i v plné to neseženu o to nejde. Prostě některé prvky výbavy oželím.
Sníženej termostat v německu ještě neznají ...snad jen vyjimečně.
Webasto nemají všechny ...
Oželím masáže i šíbr i možná ty dvojskla.
Atd.

jen nechci vraždu která je na full servis za další cenu celého auta to snad každej chápe.
Naposledy upravil(a) Filozof dne čtv 19.08.2021 12:16, celkem upraveno 3 x.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#11548 Příspěvek od matiz »

Oni mozna tak nejak podprahove vyciti ze kdyz jim pise dement tak nema prazadnou cenu namahat se s odpovedi ze to je proste naprosta ztrata casu. Neco jako cist ty tvoje moudra. :mrgreen: :mrgreen: A vubec bych se nedivil kdyby takove ty zajimave auta za zajimave ceny ktere tam jsou dlouho a nejdou koupit davaly samotne pojistovny...

Edit:Jakekoliv zajimave auto, nejen e66 pokud ma pekne fotky, je plus minus funkcni, rozumej lze nastartovat a objet mesto tak pokud je tam zajimava cena mizi IHNED, vydrzi den, dva, koupi ji turek nebo jiny mene majetny obcan Říše co nema za nove nebo lehce ojete a dojede ji, pripadne prida tri tisice € a ceka na hejla. Chces li auto, hledej podle data a hledej nekolikrat za den. Jakmile se objevi akceptovatelne vyraz a jed. Zasadne vyfiltruj must have a mej pripravene eurace.
Naposledy upravil(a) matiz dne čtv 19.08.2021 12:18, celkem upraveno 1 x.
Filozof

#11549 Příspěvek od Filozof »

matiz píše:Oni mozna tak nejak podprahove vyciti ze kdyz jim pise dement tak nema prazadnou cenu namahat se s odpovedi ze to je proste naprosta ztrata casu. Neco jako cist ty tvoje moudra. :mrgreen: :mrgreen: A vubec bych se nedivil kdyby takove ty zajimave auta za zajimave ceny ktere tam jsou dlouho a nejdou koupit davaly samotne pojistovny...
Nemohli vycítit po jedné větě kde pozdravíš zeptáš se na VIN a servis nic nepoznáš nejsem ukecanej jak tady.

Spíše neumí německy turci :lol:

Cheater co tahle ? Kdybych chtěl 745Li jedu se na ni mrknout.
https://auto.bazos.cz/inzerat/139707304 ... li-lpg.php

Chybí ji něco nebo jsem přehlédl ?
Moc za ni nechtěl.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#11550 Příspěvek od matiz »

Hele, uplne na rovinu. Pokud mne nekdo na nejakou drahou vec napise, nikdy nic z toho neni. Ten kdo ma zajem zavola a jsou lidi co pisou SMS v deset vecer ze se omlouvaji, ale ze to berou a zavolaji zitra. A ziskat vin taky neni jednoduche, zvlast u tech aut co maji moc malo najeto a historii v autorizaku...

Urcite si nikdo nemysli ze jsi hloupy, ale to co tady leta predvadis nesvedci o tom ze bys chapal co se ti mnozi snazili mnohdy lehce a nenasilne sdelit.
eZm

#11551 Příspěvek od eZm »

Filozof píše:Cheater co tahle ? Kdybych chtěl 745Li jedu se na ni mrknout.
https://auto.bazos.cz/inzerat/139707304 ... li-lpg.php

Chybí ji něco nebo jsem přehlédl ?
Moc za ni nechtěl.

Ta uz se tu resila nekolikrat, dost lidi se na ni bylo podivat v inzerci uz je dlouho, kdyz to zkratim je to vrazda..
kurevtor

#11552 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše: Pak tam bude pár strašáků na servis co se zjistí na místě.
Nepsal nikde o motoru a automatu ani větším servise nikde jinak by to v inzerátu jistě zmínil pokud by byl hotovej.
Termostat sníženej je nutnost jinak tečou tyto motory a odpalují alternátory a dělají louže a žerou olej po litrech. to je dalších 5k ?
strašáků, aha. To nejsou žádný strašáci, to jsou servisní úkony, který tě čekaj, připrav si na to prachy. Nevyhneš se tomu. Kupuješ dojetý auto za cenu náhradních dílů a řešíš strašáky a seš předposranej až na půdu? Co ti je? Fakt trapas ten tvůj rádoby nákup sedmičky. Ano pokud koupíš éčkovou sedmičku tak přijde den, kdy budeš muset pustit prachy a budou to desítky tisíc. Motor, převodovka, ramena, gumy, atd. Začni spořit.

Už se na to vyser a přestaň se tu ztrapňovat. Proč kupuješ věc na kterou nemáš škváru? Proč kupuješ auto, u kterýho neutáhneš spotřebu? Jo aha, z lásky k bmw vlastně. Co kdybys radši došetřil na 350 tisíc, další kilo došetřil bokem a až potom začal řešit, že vůbec můžeš jít sedmičku shánět?
Filozof píše: A hned máme + 70-80k navíc a to nevíme zda se motor nezačne roztíkat přes těsnění a co trubka? Motor má 400k najeto tak bud je to před velkým servisem nebo byl dělanej.
Jejky no to teda, co když?!!! 70-80 káááá navíc, a sakra. A tohodle se bojíš? Tak to je problém, protože přesně tohle tě čeká a nevyhneš se tomu. Poradím ti: Nekupuj si to, když řešíš tyhle hovna, nekupuj si sedmičku, když se ti neválí kilo bokem na servis a votáčíš každou pětibábu. Kup si něco co finančně utáhneš.
Tady jsem ti rychle vygooglil nějaký online kurzy radši: https://www.seduo.cz/financni-a-investicni-gramotnost
Filozof píše: A já opravdu nechci bejt pokusnej králík co by do toho měl 2kila dát za servis ... to je jako mimo když jsou auta udělané a hotové o něco málo dražší.
Proč sem tyhle svý myšlenkový pochody furt tlačíš? "Kupuješ" dojetej vrak s pětilitrem a miliardou řídících jednotek na voptickym vlákně, dekádu po záruční době, za cenu náhradních dílů. A hraješ hogo fogo a čekáš vyvoněný auto a že se z tebe každej asi posere ne? Pokusnej králík prej, ježišikriste.

Ale hlavně, že "je to mimo", protože můžeš mít trošku dražší a "udělanou a hotovou". TAK PROČ KURVA TU TROŠKU DRAŽŠÍ NEKOUPÍŠ A NEMÁŠ KLID????!!! Jo pardon, já zapomněl, 300 ty za to přece nedáš.
Filozof píše: Nechci se zde vymlouvat kdyby tam bylo jen za 50k pár věcí na servis a dodělání a bylo to v pohodě a v pořádku tak by to za rozumno cenu mělo smysl.
Ty ale nikomu tady nedlužíš žádný vysvětlení a nemusíš si kupovat auto, na který nemáš peníze, protože diskuze na internetovym fóru. Přestaň si hrát na co nemáš.

"Kdyby"? Na to ti sere pes. "Za rozumnou cenu"? A to je co jako, že ti to dá prodávající zadarmo? Jsi fakt dement, rozumná cena je 350 tisíc za E66 750i v longu ve výbavě. Přijmi to. A i tak koupíš starý auto, který bude stát na provozu a opravách víc než normální auto.
Filozof píše: A řešit pak motor za 65k ? Kdo by do toho šel dobrovolně když to není nic unikátního ? Když se dají za 300-350k koupit už krásné vuně z německa co mají do 150tis najeto.
Komu to cpeš? Koho se ptáš? Proč si nekoupíš tu krásnou vůni teda? Jo aha ty na to nemáš peníze a kdybys měl tak nemáš ochotu je za to dát. Co tu teda furt řešíš?

Věříte někdo, že je Filozof normální svéprávnej člověk?

Mimochodem už vidim Filozofe jak vyklopíš tři Františky JaraXovi, že ti pojede někam napíchnout auto a říct co je vidět už z fotek. To takhle uděláš 3x a máš 10% z rozpočtu na auto v prdeli ne?

Píšeš smsky na inzeráty a dívíš se, že ti neodpovídají? Ty seš ale tragéd, fakt :( :lol:
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#11553 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Filozofe vem si třeba, že pojedeš Německo atd, raději si vybereš 3 auta a žádný stejně neklapne. Dobrý den třeba 20litrů v prdeli. Tohle Tě dost možná čeká a stary by Ti mohl říct, jakej je to pocit.

Co se týče sms nebo mailů, tak nevím no. Mně vždy odpověděli. Jako sám poznám, když píše dement… možná je vážně problém ve stylu.
ettore

#11554 Příspěvek od ettore »

Tady to začíná být pěkné psycho :lol: člověk se dozví, že maritime není dost individuální a nemá koženou palubku a nebo některé kusy z japonska s najezdem do 40t jsou jasné stočenky :lol: Má sem ještě cenu něco postovat nebo je to takové házení perel? :lol:
Filozof

#11555 Příspěvek od Filozof »

Kurevtore - podle tvého měřítka by zde správně více jak polovina majitelů co to čte měla prodat svou 7er a jezdit max nějakým koncernem co jezdí za 5l na sto.

Kdo má na to vyhazovat kilo ročně za servis auta v hodnotě 200-300tis ?
Donutil jsi mě k tomu sednout a začnu počítat ok...tak vezmu pár referenčních aut třeba zde majitelů 750li ok.

majitel 1.
rok 2018 pořízení auta 345k
rok 2019 - 120k jen servis (18k byla oprava vozu ) tak počítejme 102k.
rok 2020 - 23K
rok 2021/8 - 0k ??? nevím proč ale ok.

Průměr je 125k za 32měsíců.
to máme cca 4tis měsíčně v servisu ověřeném zde a to tam byli věci které nejsou třeba viz 2x brzdy za 20litrů po 10tis km. Zase tam nebyl repas motoru ani automatu atd. Auto koupeno asi v krásném stavu.
-----------------------------------------

majitel 2. servis šílenost :shock:

2014 - 69k ( + 31k LPG nezapočítáno )
2015 - 58k
2016 - 46k
2017 - 6k
2018 - 19k
2019 - 14k
2020 - 201k !! to je mrda jak celé auto - VELKY SERVIS Vč GO motoru hřeben, brzdy, webasto ,2x všechny pneu automat atd.

tohle je extrém :roll:
Večer si sednu a udělám seznam dalších několika majitelů 7er co platili za servis. pokud to bude u všech takové rance peněz poděkuji ti za doporučení se na to vys.at a se 750li končím.
Dopadnout jako XALER 2 nechci.
Víc jak 40-50k ročně za servis dát nechci.
JohnyB

#11556 Příspěvek od JohnyB »

Filozofe, bavi te ty spekulace porad? Vzdyt to je na hlavu. A casu a casu. Ja teda nevim, ja si svyho casu cenim a vyberem auta bych ho tolik neztracel. Vezmu prachy, najdu tri dobry kusy, objedu, koupim, jezdim, servisuju a hlavne si uzivam.

Dostavas se do rozhodovaci paralyzy, kdy vlastne nikdy nic nekoupis a pokud nahodou ano, tak toho budes nasledne litovat (jednoducha psychologie)

Pokud si clovek nekoupi auto na hovna, ze kteryho chcijou vsechny kapaliny, tak jen prubezne servisuje. A nemusi se z toho posravat. I kdyby se ozvala ta trubka, nemusi se hned delat celej motor. Da se to vyresit punkove a jezdit dal.

Nebud posranej :) Bud to kup a uzivej nebo na to kasli a uzivej neceho jinyho...
cheater

#11557 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 27.11.2021 00:41, celkem upraveno 1 x.
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#11558 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Filozof píše:
Michal595 píše:Vitazoslavne sem das link na 745Li za 310tis jak si nasiel Chaeterovi....to ze si predtym stranu pisal jak sa daju krasne zohnat v pohode za 150-200 to si uz opat pozabudol....povedz mi uprimne, vobec to nemyslim v zlom, ty si to neuvedomujes jak si kazdy druhy den protirecis???alebo mas za to ze stale mas "rovnaky" nazor a len my to tu zle chapeme...
Psal jsem několik měsícu zpět a v pruběhu tu byla 745ka za 150k pak za 180k pokud se nepletu a ted jen tento individual drahej za 310k.
Mě osobně to přijde moc za ten nájezd a stav kdyby 220-240k neřeknu nic.

Jsem zapoměl že má limit Cheater 200k.

Pokud by chtěl krátkou jsou nějaké k mání ale bohužel většina bez LPG.

Stejně by mě zajímalo kolik lidí má jako denní auto 7mu a kolik to má jako auto v garáži pro občasné projetí.

Kdybych chtěl krátkou 745i asi bych se hned jel mrknout na tohle a proklepnul stav auta ... jen nemá LPG ale to by se doladilo. Tady jsou ceny přijatelné.
https://auto.bazos.cz/inzerat/140289007 ... -245kw.php
Tu dovezl kamarád...
Já mám sedmu jako denní auto a nějak nechápu proč bych měl mít E65 v garáži na víkend... :roll:
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#11559 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

cheater píše:
Pajk85 píše:Já myslel že si to nechal u Jaraxe a že už to máš v TOPU :D. Nutno podoknout že ty ses nebál a koupil jsi za kolik? 3000 - 3500 eur? Po prvním majiteli, zachovalý interier a s malým nájezdem. Když do toho nasypeš tak máš za 300k luxusní sedmu. Ten prostor tam je.
Ne ne, u JaraXe jsme auto naučili zase jezdit, zjistili celkový stav a dál pokračuju postupně sám. Je toho hodně, peněz málo a času taky moc není. Blbej CD changer opravuju (stačí promazat) snad 3 měsíce. Kliku CA co to auto mám. Nejsem schopen se dokopat ani na 6tku, kde mám nakoupený díly.
cheater

#11560 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 27.11.2021 00:41, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět