Přesně tak vrzalo jako od volantu. V návodu je ohřát olej na 60 stupňů nalít lubrizol a potom točit volantem při 2500 ot/min až se olej ohřeje na 100 stupňů. To se samozřejmě blbě uhlídá. já jsem ujel asi 30 km po městě nalil lubrizol a zase 30 km zpět. Už asi po 5km přestalo vrzat.
Čau hoši, tak dnes jsem provedl dle origo návodu dolití LUBRIZOLU do řízení. No malinko jsem se natrápil se zahřátím ale díky teploměru který jsem si sehnal jsem fakt měl přesné údaje o teplotě kapaliny uvnitř nádobky. A fakt je po vrzání volantu. Docela jsem se divil že chlápek v BMW přesně věděl na co to chci a ještě mě upozorňoval na to že ten LUBRIZOL se může přidávat pouze do kapaliny ATF (červená barva) pak existuje ještě PENTOSIN (zelená barva) a do toho se to dávat nesmí ale to je popsáno i v originál návodu od BMW. Jen pro ty kteří to budou také dělat jedna informace. I když jsem na začátku točil volantem jako blázen tak jsem kapalinu zahřál maximálně na 50 stupňů což je podle návodu málo a tak jsem plynem držel otáčky na 2500 a točil dál volantem pravá / levá až na doraz během chvilky měla kapalina 65 stupňů.Vypnul jsem motor odsál stříkačkou 50 ml kapaliny.Po té jsem zjistil že LUBRIZOL ve skleničce díky nízké venkovní teplotě totátálně zhoustnul tak že ani nešel vylít. Skleničku jsem třel mezi dlaněma a LUBRIZOL zahřál tak aby šel alespoň všechen vylít.Po nalití jsem zavřel víčko nádobky a opět nastartoval a při 2500 otáčkách pokračoval v točení volantu cca 2 minuty.Po této době měla kapalina už i s nalitým LUBRIZOLEM 105 stupňů a vrzání úplně vymizelo. Teď večer jsem chvilku jezdil po městě a fakt je mé BMW bez vrzání. Tak že ještě jednou díky tomu Típkovi co jsem tu radu umístil. Tak že fakt se toho nebojte.
VRsix píše:Ja mam to samy. Zkusim tedy taky Lubrizol
Porad nechapu ale souvislost mezi vrzanim v interieru a okruhem s hydraulickym olejem
To je asi pro to že si nevymyslel řízení BMW no hele tak ono se to může přenášet do vnitř a pocitově to vypadat že ti vrže volant pod airbagem. Já jsem si taky myslel že to nemůže být nic od řízení a nakonec jsem se divil.Celé to vypadalo že to je hned pod volantem a až LUBRIZOL to vyřešil.
ja to nezpochybnuju, verim tom, nejsi jedinej kdo pise vyreseno... zbavit se vrzani, asi bych se sel ozrat je to hrozny, do toho mi blbne idrive, takze obcas jedu potichu a do toho ticha tenhle zvuk ... uaaaaaaaaaaaaaaaa
jak uz tu nekdo psal, vzit si do auta Audinare, to by bylo kecu!
VRsix píše:ja to nezpochybnuju, verim tom, nejsi jedinej kdo pise vyreseno... zbavit se vrzani, asi bych se sel ozrat je to hrozny, do toho mi blbne idrive, takze obcas jedu potichu a do toho ticha tenhle zvuk ... uaaaaaaaaaaaaaaaa
jak uz tu nekdo psal, vzit si do auta Audinare, to by bylo kecu!
Jo iDrive mi taky blblo totál zamrlé rádio tak jsem s tím šel do BMW v ČR Invelt a ještě v Praze nějaký BMW servis. V Inveltu mi zkoušeli přehrát soft a bez úspěchu mi oznámili že mám špatnou jednotku alarmu která nedovolí přeinstalovat soft. V Praze mi jednotku za 7 tisíc vyměnili s tím že jednotka na přehrání softu nemá vliv a že pokud budu chtít přehrát soft tak mi to rádi na mojí zodpovědnost přehrajou a že se může stát že to některá z řídících jednotek neskousne a bude mě to stát až 70 tisíc že už pár takových případů měli. Tak jsem nechápal proč když do originál jednotek budou nahrávat originál soft BMW bych měl ručit za to že mi něco odejde a ještě to budu muset platit.Tak jsem s autem zajel do Vohenstrausu v německu kde mi to bez problémů do druhého dne přehráli za 300 euro a na mé zkušenosti z ČR jen kroutili hlavou s tím že mi potvrdili že to se děje pouze v čechách a že je jasné že pokud by přehráváním zničili nějakou jednotku tak je to v režiji BMW. A pak mi jen mezi řečí řekli že u nich tvoří 50% klientů češi od hranic až do Prahy.
Tak konstatuji, ze po pul roce ticheho zataceni je vrzani zpatky... vcera jsem tomu trochu nakladal, ostry zatacky atp. a kdyz jsem prijel domu, zase to vrzalo, dnes taky.