Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dotaz na majitele BMW řady 7 r.v 2017+
Re: Dotaz na majitele BMW řady 7 r.v 2017+
-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 18:20, celkem upraveno 1 x.
Tak malý update. Od června najeto už skoro 14k a najeto 25k celkem. Teď o víkendu jsem udělal okruh Praha - Hamburg - Peenemünde - Stralsund - Praha a jsem spokojen velmi. Spotřeba na dálku rychle plynule (180 - 200 s občasným výletem k 250) kolem 12, jednotlivé nádrže v Čechách vycházejí mezi 16 - 18 v závislosti na tom, jak moc skáču po Praze.
Byl jsem teď i na výměně oleje mimo interval, donutil jsem je, že u toho budu osobně, takže jsem viděl, co vyteklo a co tam nalili. V záruce opravili prasklou manžetu na řízení. Vyměnili i komplet brzdové destičky. Jinak vše funguje. Opticky na podvozku není nic vidět, vše čisté, suché, pevné. Výfuky maj průměr jak roura od kamen už od motoru
A 300 už jsem zkusil také, ale už je to docela frmol, uvnitř je pořád klid a pohoda, ale kolem to ubíhá nějak rychleji
Byl jsem teď i na výměně oleje mimo interval, donutil jsem je, že u toho budu osobně, takže jsem viděl, co vyteklo a co tam nalili. V záruce opravili prasklou manžetu na řízení. Vyměnili i komplet brzdové destičky. Jinak vše funguje. Opticky na podvozku není nic vidět, vše čisté, suché, pevné. Výfuky maj průměr jak roura od kamen už od motoru

A 300 už jsem zkusil také, ale už je to docela frmol, uvnitř je pořád klid a pohoda, ale kolem to ubíhá nějak rychleji

Ta dálková spotřeba není fér
Jinak gratuluju.
Offtopic: stojí mi před barákem Gčková 760i po FL a skoro jsem se posral. Asi jsem dement, ale ty ledvinky a laufy jsou masakr

Jinak gratuluju.
Offtopic: stojí mi před barákem Gčková 760i po FL a skoro jsem se posral. Asi jsem dement, ale ty ledvinky a laufy jsou masakr

též se mi to auto líbí
Fido díky za report je fajn že někdo jako ty nám tady přispěješ jak to v realu chodí. Doufám že i pokud by bylo něco fatálního tak nám to sem napíšeš. Věřím že motor bude ok dalších 200-300tis vždyt je to monstrum a TOP od BMW.
Zajímalo by mě zda tam máš TOP HIFI co dávají do BMW. A co posloucháš za muziku které ti v tom hraje opravdu parádně.
Jinak na jakej režim jezdíš z těch několika na výběr co auto nabízí ? Na sport ?
Co to bylo za olej co se tam lije ? Snad ne 30ka co se ráda přepaluje
A jinak je fajn že to děláš častěji ono fakt ty motory trápit intervalem 30tis km je šílenost.
Zajímalo by mě zda tam máš TOP HIFI co dávají do BMW. A co posloucháš za muziku které ti v tom hraje opravdu parádně.
Jinak na jakej režim jezdíš z těch několika na výběr co auto nabízí ? Na sport ?

Co to bylo za olej co se tam lije ? Snad ne 30ka co se ráda přepaluje

A jinak je fajn že to děláš častěji ono fakt ty motory trápit intervalem 30tis km je šílenost.

Audio mám standardní Harman Kardon. Rozhodně nehraje špatně, je to včetně L7, ale počítám, že B&W bude hrát asi určitě líp, nemám srovnání. Ve srovnání třeba s Burmesterem v Panameře je to tak nastejno. Meridian v RR mi připadl, že hraje líp. Na US fóru zase píšou, že prý je to skoro stejný, jen že rámečky kolem repro jsou u B&W hezčí, podle fotek jsou trochu jiný. Každopádně to hraje slušně.
Jezdím na všechny řežimy kromě ECO-PRO, dlouhé cesty na Comfort Plus, když jsem sám tak na Sport, po přepnutí se z toho stane úplně jiný auto, až nepatřičně rychlá a agresivní mrcha, která bleskově reaguje, zatímco na Comfort je ticho a klid a rychlost člověk nevnímá.
Olej tam je standardní 5W-30 LL04. Ten motor má dva velké chladiče oleje a turba jsou klasicky na boku.
Jezdím na všechny řežimy kromě ECO-PRO, dlouhé cesty na Comfort Plus, když jsem sám tak na Sport, po přepnutí se z toho stane úplně jiný auto, až nepatřičně rychlá a agresivní mrcha, která bleskově reaguje, zatímco na Comfort je ticho a klid a rychlost člověk nevnímá.
Olej tam je standardní 5W-30 LL04. Ten motor má dva velké chladiče oleje a turba jsou klasicky na boku.
Hmm tak hlavní je že tě auto baví. Je to defakto vrcholná motorizace a TOP 7er co se dá pořídit tak by to mělo umět neuvěřitelně jet, hrát, bavit, a rozmazlovat luxusem jak se patří za ty prachy. Tak to prostě je a mělo by být.
Zaujalo mě že tam dávají 5w30 to by mě osobně štvalo celkem dost ....ale je to spíše otázka k diskuzi ale do V12 benzínu nic takového nepatří to v BMW dělají snad schválně.
------------------------------------
OT: PS: Šéf si tady dnes koupil novou funglovku X5 a stará musela pryč ... prostě furt do servisu a furt něco se s.alo a to bylo 6let staré auto...
Chudák další majitel.
Musím zjistit co to má za motor a jakou výbavu atd. Ale X5 mě osobně nebere nijak u srdce. Počítám to bude 3litr v naftě,,,
Zaujalo mě že tam dávají 5w30 to by mě osobně štvalo celkem dost ....ale je to spíše otázka k diskuzi ale do V12 benzínu nic takového nepatří to v BMW dělají snad schválně.
------------------------------------
OT: PS: Šéf si tady dnes koupil novou funglovku X5 a stará musela pryč ... prostě furt do servisu a furt něco se s.alo a to bylo 6let staré auto...

Chudák další majitel.
Musím zjistit co to má za motor a jakou výbavu atd. Ale X5 mě osobně nebere nijak u srdce. Počítám to bude 3litr v naftě,,,

filozofe a to jim jako v BMW řekneš "já si tam leju svůj olej"
říkám to nemá smysl rozebírat pokud se olej bude měnit co 10-15tis km nemělo by to snad mít nějakej velkej problém.
Zvláštní je že se toho automobilka drží seč může i po dlouhých letech ...prostě LONG LIFE a 30K ... no úspora a záruka přežije.
A duležitý fakt je být si u výměny oleje což hodně lidí nedělá a dál už víme jak to chodí.
Zvláštní je že se toho automobilka drží seč může i po dlouhých letech ...prostě LONG LIFE a 30K ... no úspora a záruka přežije.
A duležitý fakt je být si u výměny oleje což hodně lidí nedělá a dál už víme jak to chodí.
Ale toho oleje neni problem jeho interval vymeny. Hlavni problem je, ze se prepaluje a karbonuje. Ma i horsi mazaci vlastnosti pri vysokych teplotach.
Mám zkušenost, že třeba i do Porsche Panamera Turbo výrobce dává 5W30, ale teplota oleje i při mega zátěži málokdy přeleze 105 stupňů - osobně několikrát viděno na vlastní oči. Osobně bych tam dal také něco jiného, ale vypadá to, že chlazení těchto motorů poměrně pokročilo.
Fido píše:Audio mám standardní Harman Kardon. Rozhodně nehraje špatně, je to včetně L7, ale počítám, že B&W bude hrát asi určitě líp, nemám srovnání. Ve srovnání třeba s Burmesterem v Panameře je to tak nastejno. Meridian v RR mi připadl, že hraje líp. Na US fóru zase píšou, že prý je to skoro stejný, jen že rámečky kolem repro jsou u B&W hezčí, podle fotek jsou trochu jiný. Každopádně to hraje slušně.

Tak po chvíli opět malý update, najeto už mám 42kkm, Dnes opět výměna oleje, filtrů a také všech svíček (v rámci servisního plánu). Vše funguje, tak jak má.
A vedle mě na zvedáku byla vládní (nebo to byla armádní) pancéřová E66 760Li, moc hezká a zachovalá a stále v aktivní službě
.
A vedle mě na zvedáku byla vládní (nebo to byla armádní) pancéřová E66 760Li, moc hezká a zachovalá a stále v aktivní službě

Fido a nebyla ta vládní / armádní e66 náhodou stříbrná ? Jednu jsem potkával na cihelně v kralikách každej rok když je akce CIHELNA. Stává vedle pódia pro VIP.
Jak jsi spokojenej s autem a co výkon ? není ho moc na těch našich silnicích kde jezdí hlemýždím tempem většina ?
Když jsem měl půjčenej ten W12 tak mi ten motor přišel že má neskutečnej zátah 0 - MAX otáček .... ale neměl jsem srovnání s ničím jiným než s 3litrama benzínama a 3litrama naftama a taky už to bude pár let zpátky.
Jinak jezdíš počítám na 100oktanovej benzín určitě... případně s VIF aditivy ... ?
Žádné závady nebyli zatím ? Mimo oleje a filtry což je běžnej servis ?
Jak jsi spokojenej s autem a co výkon ? není ho moc na těch našich silnicích kde jezdí hlemýždím tempem většina ?

Když jsem měl půjčenej ten W12 tak mi ten motor přišel že má neskutečnej zátah 0 - MAX otáček .... ale neměl jsem srovnání s ničím jiným než s 3litrama benzínama a 3litrama naftama a taky už to bude pár let zpátky.
Jinak jezdíš počítám na 100oktanovej benzín určitě... případně s VIF aditivy ... ?
Žádné závady nebyli zatím ? Mimo oleje a filtry což je běžnej servis ?
tak na filozofa nemela covid karantena evidentne vliv 

Byla modra, SPZ 3A2 xxxx.
Spokojenej jsem velmi, vykonu neni nikdy dost, ale tady je ho zatim tak akorat a uz jsem zazil situaci, kdy by se hodilo o fous vic, prece jenom to neco vazi
Tankuju N98, je to i predepsane. Nejcastejsi Vervu nebo OMV. Servis zadnej nad ramec toho, co uz jsem psal.
Spokojenej jsem velmi, vykonu neni nikdy dost, ale tady je ho zatim tak akorat a uz jsem zazil situaci, kdy by se hodilo o fous vic, prece jenom to neco vazi

Tankuju N98, je to i predepsane. Nejcastejsi Vervu nebo OMV. Servis zadnej nad ramec toho, co uz jsem psal.
kurevtor : myslím si že na všechny měla vliv ... a to lepší ještě přijde podzim/zima ...
Mě zlato a bitcoiny a další investice do pozemků vydělali ... já si po této stránce nestěžuji ... ikdyž je to pro většinu tady jen pár drobných
Fido: Tak asi mají více e66 - e65. Docela se divím když to jsou tak staré auta.
Ale ta jedna je BMW E67 – neprůstřelná High security. Zajímalo by mě kdo se v tom vozí. Možná ministr obrany potřebuje větší ochranu.

Mě zlato a bitcoiny a další investice do pozemků vydělali ... já si po této stránce nestěžuji ... ikdyž je to pro většinu tady jen pár drobných

Fido: Tak asi mají více e66 - e65. Docela se divím když to jsou tak staré auta.
Ale ta jedna je BMW E67 – neprůstřelná High security. Zajímalo by mě kdo se v tom vozí. Možná ministr obrany potřebuje větší ochranu.

on spíš myslel, že máš pořád čas psát píčoviny na klub
jak teď říkal kolega -> co přišla korona, nejvíc ze všeho se bojím toho, že si někdo všimne, že vůbec nic nedělám...

jak teď říkal kolega -> co přišla korona, nejvíc ze všeho se bojím toho, že si někdo všimne, že vůbec nic nedělám...

- Don
Jasne zprzete dalsi tema tunou hoven
Tak po téměř 13ti měsících najeto už 73kkm, právě jsem se vrátil ze Syltu s drobnou zajížďkou do Billundu, vše funguje stále bez problémů, s rakví na střeše na cestě Billund - Praha při tachometrových 160 km/h na tempomat průměrná spotřeba 13,3, byl jsem doma za 7,5 hodiny včetně dvou zastávek na tankování.
Chystám se na výměnu oleje v diferácích, VTG a převodovce, všude mi tvrdí, že to při tomhle nájezdu je to zbytečně brzy, zajímal by mě názor někoho fundovaného prosím. Děkuju.
Chystám se na výměnu oleje v diferácích, VTG a převodovce, všude mi tvrdí, že to při tomhle nájezdu je to zbytečně brzy, zajímal by mě názor někoho fundovaného prosím. Děkuju.