Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Stavba E36 328i na zábavu
a jaky si dal katy a koncovej tlumic ? z M3 ?
jinak trubky je jakej prumer vzal si to shodny od neceho a nebo se to pocitalo vetsinou se to pocita podle nejakych tabulek primo na motor
jinak nejaka zmena oproti seriji co tam byl ?
me se docela zamlouvaj od toho friedrichu ctu na ne celkem chvalu delaj svody primo pro danej motor podle vypoctu ale zase ty svody od nich stoji skoro 10ku 

-
- Kontaktovat uživatele:
Katy nejsouhelikon píše:a jaky si dal katy a koncovej tlumic ? z M3 ?jinak trubky je jakej prumer vzal si to shodny od neceho a nebo se to pocitalo vetsinou se to pocita podle nejakych tabulek primo na motor
jinak nejaka zmena oproti seriji co tam byl ?
me se docela zamlouvaj od toho friedrichu ctu na ne celkem chvalu delaj svody primo pro danej motor podle vypoctu ale zase ty svody od nich stoji skoro 10ku

Průměr už si nepamatuji, výfuk dělal tak 3/4 roku nazpět, ale počítal mi to (je tam jedna širší trubka). Tím, že je to atmoška, tak tam nemůžeš bez rozmyslu prásknout co nejširší trubku.
Popravdě rozdíl oproti sériovému výfuku nedokážu objektivně rozpoznat (krom hluku samozřejmě), protože jsem s autem vyjel ve chvíli, kdy se vykuchalo, dal kratší převod (3.43), udělal výfuk, KN sání... Takže tak

Budu teď řešit motor. Na tuhle sezónu chci dát 2.5 sání, schrick vačky a soft. Někam se to výkonově posune, ale nedokážu ti říct kam až. Snad 210 - 225 koní by to mít mohlo.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To ale nejde bez úpravy mapy ...mira328 píše:Na kolik vyjdou ty vačky? Díval jsem se na ně a je tam celkem slušnej nárůst výkonu.

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
S tim jsem ani nepočítal, že bych vyměnil jenom vačky a hotovo, jen mě to zajmalo cenově, alespoň tahle částMattyX píše:To ale nejde bez úpravy mapy ...mira328 píše:Na kolik vyjdou ty vačky? Díval jsem se na ně a je tam celkem slušnej nárůst výkonu.A vždy si posuneš maximální výkon do vyšších otáček, takže pak ještě převod, aby jsi na to nečekal tak dlouho a bla bla bla

e36 328i coupé
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Takové levné řešení je sací vačka z 330i a výfukové 240 z nevanose ...
Není to Dbilas, ale v rámci dostupnosti dílů tam cosi je - ale výsledek je pořád menší než inevstice do lepších vaček
nebo pak přebrus stávajících za podstatně méně
Není to Dbilas, ale v rámci dostupnosti dílů tam cosi je - ale výsledek je pořád menší než inevstice do lepších vaček

nebo pak přebrus stávajících za podstatně méně

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Přebrus stávajících je řešením, mohu potvrdit vlastní zkušeností.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
ja bych taky vynechal z E36ky M3 bud bych sel nejlevnejsi cestou a to z 330 E46 a nebo nejakej velkej brzdovej kit ale to je zase za trochu jinaci peniz mozna by stalo i zato zeptat se treba Pana Kabatnika ktery se primo specializuje na zavodni upravy BMW zato by si nic nedal bud ti nabidne neco sam a nebo ti alespon poradi do ceho se vyplati jit