Davam do manuálu a do rozvodovek 75W90 GL4-GL5 Syngear plná sintetika a všichni jsou bez problémů spokojeni.pavproch píše:Jestli můžu: kdysi/kdesi sem na English psaném infernetu našel s několika červenýma vykřičníkama - do 6MT BMW dávat jet OEM MTF-2 nebo MTF-3!!
Nevím samozřejmě jestli je to pravda, ale já se tím vždy teda řídil u všech svých bramborů a měnil poprvé při 150tis km a pak následně vždy po 50tis km
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jaký olej?
Re: Jaký olej?
Do n52b30 jaký olej? bude stačit 5w40 nebo 10w60? Jezdím spíš podzim až jaro, na léto mám kabrio.
- pavproch
Já do obou svých N52B30 liju Millers CFS 5w-40 (prý má odolnost až do 140stC).
No asi tam dám 5w40, teď je tam tuším dokonce 5w30 

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
dávám 5w50, 10w většinou až když už si papá přes kruhy 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
5W50 je ideální.
-
- Člen Klubu
mužeš vysvětlit ? ...polopatě ?Lukas40 píše:5W50 je ideální.

10-15W 40 a pod ? mě osobně připadá 5W zbytečně moc řídkej , a jasný že s hustým olejem to chce trochu "citu" než se ohřeje ....
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

Zdravím pánové,
rád bych požádal o názor na výběr náplní:
diferenciál
Castrol Syntrax Longlife 75W-90
Red Line 75W90 GL-5
převodovka
Millers EE Transmission 75W-90
Red Line MTL 75W80 GL-4
Castrol Syntrans B 75W
LIQUI MOLY TOP TEC MTF 5100 75W GL-4
jiná volba ?
E46 325i 5st manual rok 01
díky
rád bych požádal o názor na výběr náplní:
diferenciál
Castrol Syntrax Longlife 75W-90
Red Line 75W90 GL-5
převodovka
Millers EE Transmission 75W-90
Red Line MTL 75W80 GL-4
Castrol Syntrans B 75W
LIQUI MOLY TOP TEC MTF 5100 75W GL-4
jiná volba ?
E46 325i 5st manual rok 01
díky
-
Zdarec,
já dával do 5q almary ZF Castrol syntrans B75W,který splňuje všechny specifikace MTF2-3 a normu ZF pro inline převodovky BMW - před výměnou šla obtížněji řadit 1 a 2 při studeném provozu,po výměně vše ok,řadí krásně lehce.
Do difu jsem dával CHampion OEM specific 75w-140 GL-5,pokud je dif polosvorný dej normu GL - 5 LS.
E 39 525 tds.
já dával do 5q almary ZF Castrol syntrans B75W,který splňuje všechny specifikace MTF2-3 a normu ZF pro inline převodovky BMW - před výměnou šla obtížněji řadit 1 a 2 při studeném provozu,po výměně vše ok,řadí krásně lehce.
Do difu jsem dával CHampion OEM specific 75w-140 GL-5,pokud je dif polosvorný dej normu GL - 5 LS.
E 39 525 tds.
-
...jinak mám velmi dobrou zkušenost do manuálu s olejem Mannol MTF 4,splňuje specifikace BMW na MTF-LT 1,2,3,4 a řazení s ním je lehčí než s castrol b75w
Jelikož se můj oblíbený Liqui Moly MoS2 nedělá jako 5W-40 tak jsem zkusil novinku Liqui Moly Molygen. BMW Longlife specifikaci plní.
Barva je netypicky zelená a jako bonus prvních 1000km svítí pod UV světlem. Takže nové úniky se snadněji hledají.

Barva je netypicky zelená a jako bonus prvních 1000km svítí pod UV světlem. Takže nové úniky se snadněji hledají.

-
Někde jsem tady dával,tuším do diskuse 5-er tabulky specifikace firmy ZF pro použití v mechanických převodovkách,....LM oleje jsou dobrá volba,nicméně poslední dobou podražily,co se týče olejů s MOS2,jako levnější plnohodnotná alternativa olejů LM se ve třídě 10w40 jeví oleje Mannol molibden 10w40 /výrobce SCT Germany,závod Klaipeda Litva - základové oleje odebírá z Belgické Wolf oil /brzo nebude díky národ likvidujícím vládním parazitům od koho odebírat/
.
Barvo oleje modrošedá,struktura zcela homogenní bez usazenin,mazivost velmi dobrá,znatelná klidnějším během motorua poklesem spotřeby jak paliva,tak oleje.Bohužel nevyrábí olej Mos2 ve třídě 5w40.

Barvo oleje modrošedá,struktura zcela homogenní bez usazenin,mazivost velmi dobrá,znatelná klidnějším během motorua poklesem spotřeby jak paliva,tak oleje.Bohužel nevyrábí olej Mos2 ve třídě 5w40.
Svůj politickej koutek si nech pro sebe a sem to netahej.
-
jazet,: já to napsal slušně ve vztahu k věci,protože všechno půjde do hajzlu,i ten volej,..tak si laskavě o mě neotírej hubu,husy jsem s tebou nepásl. Díky těm pavládním hajzlům budeme v řiti všichni,.....můřeš jim pogratulovat,až budeš žrát kopřivy a tlačit dvouholák či stát v okopu na frontě jako kanonenfuter,..ale co by pro banderovce a cikoše neudělali,normální člověk může chcípnout,....tobě podobný týpci donášeli za 1 protektorátu na sousedy na gestapo nebo pouštěli lidem v lágrech plyn,...pak kňučeli conejvíc,já nic,já muzikant.
Tolik k výblitku a tedka zpět k olejům
Tolik k výblitku a tedka zpět k olejům

-
..asi s tím máš víc zkušeností,....je zajímavý,že všichni tihle ti rádoby pokrytečtí "demokradi" s oblibou označí člověka,když se strefí v jejich případě takříkajíc hřebíkem na hlavičku za feťáka nebo blázna,njn. »Blahoslavení chudí v duchu, neboť jejich je království nebeské«jazet píše:![]()
![]()
už si to svinstvo nepichej.
No každý ať si udělá obrázek sám, jak se tu kdo vyjadřuje. Jen jsem ti napsal, ať do tohohle fóra netahas politiku a už sem v téhle věci nic psát nehodlám, protože to tu nechci zasirat. Nicméně mám někdy trochu zvrácenou zábavu vést diskuzi s proruskyma svabama, tak že jestli chceš můžeš mi napsat SZ s jistě kvalitními argumenty a noblesním vyjadřováním. Tvoji banderovci 

-
Diskuse s lidmi typu servilních zakomplexovaných systémových ubožáků má výsledek podobný,jakým je házení perel sviním=ztráta času.Čím víc ho okrádají,čím méně si za peníze,vydělané uměle podhodnocenou vlastní prací koupí,tím je spokojenější. Čistá koza je šťastná koza. J.A.Komenský-učit se učit se učit se a nevěřit sračkám,které ti tlučou do kebule na každém rohu,...njn,ale myšlení asi bolí 

-
Dobrý den, mohu poprosit jaký je objem olejové nápně a jaký typ oleje je napsán v manuálu pro vozidlo BMW 352i E91 r.2005 je to motor N52b25a najeto má skoro 180 tis.km.
Potřeboval bych radu i ohledně olejového filtru zda je dostatečný od výrobce Purflux nebo Mann nebo volit orginál od BMW?
Prosím o i o tip na vzduchový filtr. Volit KN bavlněný anebo stačí obyčejný.
Měníte i palivový filtr?
Předem děkuji s pozdravem Marcel
Potřeboval bych radu i ohledně olejového filtru zda je dostatečný od výrobce Purflux nebo Mann nebo volit orginál od BMW?
Prosím o i o tip na vzduchový filtr. Volit KN bavlněný anebo stačí obyčejný.
Měníte i palivový filtr?
Předem děkuji s pozdravem Marcel