Hele, tak prvni problem... kočička nestartuje... točí, ale nehází jiskru a čerpadlo taky asi nějak nic nedělá... nemůže to být absencí bc? vyndal jsem pač jsem ho musel trochu opravit... dneska večer mi tam přijede technik z BMW s diagnostikou tak jsem zvědavej...
chtel bych se zeptat - nechci zakladat nove tema a tak tady u majitele V12tky:
uvazuju, ze poridim e32, sbiram data a moudra, snazim se precist co nejvic (dost me stve neznalost nemciny, nicmene EN si prectu pomerne dost).
- maji V8 verze (3.0, 4.0) nebo V12 verze nejake odlisnosti oproti "obycejnym" radovym 6valcum?
at uz jsou to zasadni veci jako podvozek, nebo detaily.
nebo se lisi pouze motorizaci a sportovneji ladena je pouze alpina?
novej topic sis založit měl protože když hor rozumně nazveš tak se ti tam ozve více lidí.
Všeobecně V8 jsou motory modernější konstrukce než R6, a motory V8 najdeš v novějších modelech E32 které mimo jiné mají novější elektroniku. Podvozek bude více méně stejnej u všech E32 (nemluvím o tom že třeba V12 bude mít jiné pružiny proti V8 nebo R6), ohledně podvozku se můžeš setkat s lepším podvozkem EDC III kde jsou tlumiče s přepínáním charakteristiky tlumení Sport/komfort a u verzí iL (nebo všech V12) je ještě LAD (nivo regulace zadní nápravy), co se týče brzd mohu mluvit jen za V12 kde po cca 04/91 jsou montovány na přední osu 4 pístkové brzdiče a kotouče s větším průměrem samozřejmě ventilované, vzadu také ventilované. V8 seženeš jak v automatu tak v manuálu, V12 pouze automat. Doporučuju nákup v německu.
Je to ještě takový zaprášený, pač v dílně se pracuje i na jiných autech, nicméně až se to umeje a dodělají některé kosmetické práce, tak to bude opravdu best