Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

x6 zkušenosti

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sweden

Re: x6 zkušenosti

#161 Příspěvek od Sweden »

Pojem dělník je u mě to že za:

1) bude to absolvovat všechny delší cesty rodinné, výlety, dovolená, apod.
2) bude to absolvovat mé pracovní cesty ČR>AT>ČR
3) bude to jezdit co lesa na chatu apod. horší průstupné cesty kam se třeba s 6er nevydám ani za zlaté prase, ne že bych se tam nedostal, ale nechci to kurvit a mít to špinavý
4) pokud bude potřeba něco odvést/přivést tak nasadit bajonet zapráhnout dvouosou bržděnou celohliníkovou káru co máme domu a tradáá, jak bude vypadat X6 s károu neřeším, to jak vypadá traktor s vlečkou taky nikdo neřeší a všici si na to zvykli :)

Pojem pracant není to že do toho hodím sekačku/křoviňák a pojedu na chatu, pojem pracant není to že do kufru narvu 5 pytlů lepidla 10m dlažby a jedu na stavbu, ale prostě bych se s tím nesral tak jako u 6er kde bych se dovnitř nejradši bral papuče.

Jardo pohodlné může být auto jak chce, může uvnitř hrát jak chce, ale pokud se mi nelíbí z venku tak prostě do toho nejdu, ano jsem v tomhle asi jednoduchej ale nic s tím nejde udělat, když se podívám co stojí třeba takový volvo nebo ten novější grandcherokee s V8 nebo R6 tak je to cenově proti napůl vydechlé X6 v naftě docela směšný, ale prostě jsem na BMW až moc zatížený na to abych přešel k jiné značce.

M5 e60 za 500k kde? e63 za 250k? kde? :D :D Asi koukám na špatný weby, pokud máš e60 M5 za 500k tak X6 v ropě musí stát tak 300k, to beru :D
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od JaraX »

Sweden

#163 Příspěvek od Sweden »

Ano, při nájezdu kolem 8tis.km za rok mě komfort zajímá tak z 40%, zbytek 30/30 je technika/vzhled.

M5 bez full leatheru není M5 :D

Ne prdel, ty ceny nejsou špatný, ale viděl bych to tak na první stránku ve výběru M5 na mobile.
Sweden

#164 Příspěvek od Sweden »

X6 že má nepohodlné komforty? Já nevím, ale moje prdel si i těch pár km připadala jako v ráji, řekl bych o fous lepší jak komforty v 4.8is.

Prkená židle v podobě sportů v 6er byl následně při cestě domu celkem šok.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od JaraX »

ty voe, ty si fakt nekdy sedni do sedmy, všechny tyto auta (e53,e60, e71 mají strašné sedačky).

full interier mužu chtít u sedmy, ale né u M5, tam je duležitý že to má FULL motor a převodovku
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#166 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Porstě X6 cheš ani nevíš proč :) prostě to za to chceš vysolit :) a tečka, nedal si jedinej rozumnej argument, tak se presně BMW kupujou .
laik

#167 Příspěvek od laik »

https://www.sauto.cz/osobni/detail/dodg ... oFrom=list

Tak pracanta bych si představoval takto. Písek, cement... možná vozík.
To jsme tě vůbec nepochopili. Mazel bude v garáži a jakoby pracant na vše ostatní :D
Sweden

#168 Příspěvek od Sweden »

Nedal jsem jedinej argument?

Ty woe jdi někam, to mám jako psát milionkrát že je to pro mě všestranné auto ( vedle e63,e53 a dvou koncernů co máme doma ), prostě auto s vyšším posedem a líbivým vzhledem a vrtulkou BMW, tečka.

Narvu to toho ženskou,dítě a hromadu krámů, má to čtyři dvěře, má to čtyři plnohodnotné sedačky, větší kufr, nechá se sehnat i vyšší výbava ( e65 to samozřejmě nikdy nebude :D ) takže jízda celkem na pohodu pro někoho kdo nepoznal jízdu v e65 samozřejmě :), měl bych to na firmu s odpisem dph což beru jako menší výhodu ať už při pořizování nebo následném servisování, další tečka. Až dostavím a finančně se trochu zmátořím tak bych to prodal a nebo přikoupil něco pro radost, poslední tečka. Argumentů myslím tři prdele, je to pořád jenom auto, tak proč to tak hrotit, však nejde o zdraví ani o život, jenom o trochu plechu a plastu.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#169 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Tady jsou chytlavý lidi, mě třeba zmlať když ti to pomůže, asi by se ti to nepovedlo, ale budiž.
To co píšeš, když už vrtulku, tak jasně sedí na X5 (i když máš E53) ať V8 nebo naftu, mě je jedno co si koupíš, tady ale rozumoná stránka věci prohrává. Všichni se jen pozastavují proč to přeplácet, to je asi celé mudrcování a nechápání proč chceš koupit X6. Pokud nevíš co s prachama, tak je to diskuze zbytečná, prostě koupíš ojedeš zahodíš.

Nikoho tady nanajdeš kdo by si místo E70 4,8i (výbava) vybral E71 30d (holota) a přeplatitl to o 200 litrů, nebo ?
Sweden

#170 Příspěvek od Sweden »

Až na tu holotu ( větraný a vyhřívaný komfort sedačky, head up, CA, DD, plně dostačující výbava pro normálního smrtelníka) souhlasím, asi tady nikdo takový nebude, tak aspoň v něčem budu první :)

Nevím proč ty řeči o mlácení, nejsem primitiv a jsem naprosto v klidu neboj, na tomhle fóru mě dokáže vytočit akorát Jarax svou upřímností :D :D , samozřejmě to myslím v dobrém, jsem dobrák na těle i na duši, takže v klidu pánové, je to jenom diskuze ;)
Sweden

#171 Příspěvek od Sweden »

A když chceš teda moje argumenty proč x6 tak já chci zase tvoje proč holou sedmu s malou V8? Snad si tě nepletu s někým jiným :D
laik

#172 Příspěvek od laik »

Chlapi nehádejte se. Sweden je určitě v obrazu a problematiku X6 zná a ropáka tuplem.
Prostě ji chce, moc se mu líbí a tečka. Asi na ni má a hlavně je ochotný ty prachy pustit.
Kdyby to nikdo nekupoval, tak jich tolik nevyrobí, ale...
já bych to také nechtěl, ikdyby nebyla předražená. ;) a navíc jsme přerůstlí, sice nevím jak má kufr oproti X5,takže pro mne nepraktické auto a nelíbí se mi.
Musel bych z toho udělat mazla a jezdit max ve dvou na frajeřinu. :D
Sweden

#173 Příspěvek od Sweden »

Hoší je v tom místa jako v X5, kufr je možná hlubší a dvoupodlažní, prostě luxus :D :D

Vpředu místa na rozdávání, vzadu si akorát musí člověk dát bacha na kebuly při nastupování ( já 195cm 105kg ), jinak pohoda klídek tabáček ;)

Jste hrozně rozežraný, to je furt samá 7er bez lednice a hned z toho máte vosejpky bo nevíte kam si dát šampíčko, já jsem normální sedlák a stačí mi fakt málo ;)

Ta uťáplá prdel u X6 je to co mě na tom autě bere, proto nechci e70, prostě taková zvětšená 6er se čtyřmi dveřmi.

Jinak nepropadejte panice, ten kdo mě zná ví že nejspíš za pár dní vychladnu a nebude z toho nic. takže dočkej času, pokud se objeví 6er v inzerci tak věř že je zle, dokud tam není tak je to pohoda.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#174 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Jj mala v8 je v x5 od zeny .) oproti e71 v6 benzin vyrazne lepsi :) mas recht.
Jak se tady uvedlo kdyz se to libi, tak proc ne. Ja teda rikam ze nikdy nebudu tak bohatej abys si koupil novy auto, v tomto pripade to plati, ze kdyby to bylo nejkrasnejsi bmw tak si radsi usetrim 2kilca a koupim to druhy nejhezci bmw.
Jinak 105 na 195 celkem podvizivenej :) to mam +10, 183. To se Vam to pak sedi v uzkych sedackach hubenouri jedni!
TANN3R

#175 Příspěvek od TANN3R »

Myslím, že Sweden tou malou V8 spíš narážel na 735i.

Sweden moc dobře zná a chápe nedostatky X5/6 a stejně ji chce, protože se mu prostě líbí. Takovému člověku nákup netřeba rozmlouvat, nevypadá že by byl negramotnej a neuměl si spočítat, jestli na to má nebo ne. Taky to jde brát z druhé strany, třeba je provoz X6 levnej, jen mi málo vyděláváme :D
Sweden

#176 Příspěvek od Sweden »

Kluci ono je v tom více faktorů, ne jenom to že bych "možná" chtěl X6, jednou z těch věcí je to, že mám rád auto v jakéms takéms TOP stavu. To znamená, že pokud se rozhodnu si 6er nechat tak za:
1) půjde přes zimu ke Snejkovi ( snad bude mít čas ) pod kudlu, takže čítám takovým 70k, vesměs prevence, jenom gufera jsou lehce chycený.

2) komplet nové eMkové kotouče, tzn. 4x a to máme nějakých 25k ( přední když na to ve 160 skočím lehce chvilku kopou, takže vesměs prevence, když už přední tak rovnou i zadní že.

3) preventivně hardyna a středové uložení kardanu, když už to bude dole tak možná dodělání x-pipe. To taky nějaký litránek spolkne

4) preventivně komplet tlumiče Bilstein B6, to nevím za kolik přesně, ale těch 15k počítám.

Pak to bude opravdu TOP stav, a mě zase mrdne a budu to chtít prodat, ale nikdo mi za to 500k nedá, ledaže by se vývoj cen rapidně změnil a po V8 začal být opravdu hlad. Takže k těm penězům co jsem do toho doposud narval si připočítám dalších cca.120k do ztráty, a to za 3roky vlastnictví celkem zabolí.

Takže je myslím ten pravý čas se rozmyslet právě teď co chci, potom už bude pozdě ;)

Příští rok chci začít stavět, tzn. dostatečný odliv peněz zaručen tak na 2roky určitě, čas který nebudu trávit v práci budu trávit na stavbě nebo sháněním všeho možného co se stavby týče, čas na 6er nebude skoro žádný, vhodná chvíle rvát peníze do 6er zrovna taky nebude a víte jak se věci mají když vám něco stojí v garáži a akorát se na to práší, mě osobně to strašně sere, nevím jak vás ale mě teda jo!
Naposledy upravil(a) Sweden dne úte 07.11.2017 23:11, celkem upraveno 1 x.
Sweden

#177 Příspěvek od Sweden »

TANN3R píše:Myslím, že Sweden tou malou V8 spíš narážel na 735i.

Sweden moc dobře zná a chápe nedostatky X5/6 a stejně ji chce, protože se mu prostě líbí. Takovému člověku nákup netřeba rozmlouvat, nevypadá že by byl negramotnej a neuměl si spočítat, jestli na to má nebo ne. Taky to jde brát z druhé strany, třeba je provoz X6 levnej, jen mi málo vyděláváme :D
Ano, toto byla narážka na 735i bez zadní lednice na nanuky :lol:
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#178 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

No nic .) smajlik na ironii byl málo.
Jasně jen do mě 735 mě to nevadí, ta lednice o hodně víc .) pořád lepší V8 než jakoukoliv naftu ať jede jak jede, toť můj názor.
V X5 je zase ta 4,4 naprosta žalostná, je to stejný srovnání jako 745>735 tak 4,4>4,8, úplně stejnej pocit.
Ale jelikož vím jak řídí Jarax proti mě, si myslím, že pro mě je i ta "malá" V8 škoda :)

Tohlě mě rozsekalo
.....třeba je provoz X6 levnej, jen mi málo vyděláváme :D .......
To je správnej poheld na věc!
Stepan1

#179 Příspěvek od Stepan1 »

Sweden: Vykašli se na to, počkej až dostavíš barák. Bude to stát víc než si myslíš a pokud nebudeš mít prachy (ale za to X6) budeš škudlit, ať už na kvalitě nebo na vybavení interiéru. A barák máš na celej život, bude tě to pak srát. Nehledě na to, že X6 je objektivně vážně plečka, vzhledem k věku už to není ani masírka a když si chceš udělat radost (čemuž rozumím) tak si radši pořiď něco hezkého do baráku a X6 počká, aspoň zatím padnou na ceně.

Ještě jsem měl rozepsanej jeden odstavec na téma "nafta je pro prvního kupujícího, že na to fandové nemají není problém BMW ani zákazníků, tak furt nebrečte", ale pak jsem to radši smazal :)
laik

#180 Příspěvek od laik »

Jestli je X6 plečka může posoudit mechanik nebo majitel. My ostatní můžeme pouze spekulovat.
A nafta? Za to nemůže podle mne ani BMW, ani zákazník, ale ta zkuku euro 6, 7 ,8atd., protože je to už tak utáhlé a nadrbaných v tom tolik kurvítek, že se sere každé nové auto.
Sweden se nakonec přiznal, že má jen nápinky :D
Odpovědět