Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

7er vs ostatní prémiové vozy

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Stepan1

Re: 7er vs ostatní prémiové vozy

#1701 Příspěvek od Stepan1 »

Add zdražení všeho kvůli PHM -> Jeden dodavatel to na mě zkusil. Kupujem od nich nějaký věci a pak je sellíme dál, jsou u nás prakticky každej týden. Že o 10%, protože PHM.
Jsem mu udělal takovej rozpad jeho nákladů, že to moh z fleku prezentovat na boardu. A zůstali jsme u starých cen, došla mu odvaha :lol:
Reálně je podíl dopravy na "všem" strašlivě malinkatej. Kamiony vozí zboží za stovky tisíc, miliony, a koupit je u špeditéra stojí 30 korun/km. To je úplný "nic". A na těch 30 korunách má nafta +- třetinovej podíl. 30-35l/100km, při ceně 30korun litr seš 10Kč/km. Zbytek jsou daně, mýto, řidič, odpisy (...).
Zdražení nafty v tom ranku (jakože +10-15 korun vč. DPH) tak samo o sobě žádnou šílenou inflaci nezpůsobí.

Tu způsobí až to, že jsou lidi "hajzlové" a zneužívaj to jako záminku k brutálnímu navýšení marží. U PHM, jako u zboží, který prostě potřebuješ téměř nezávisle na ceně, to jde.

Když bych měl filozofovat, tak se daleko víc bojím o žrádlo. Ukrajina / Rusáci jsou velcí zemědělci. A pochybuju, že Ukrajinec letos na jaře zasadí...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... ato-193098

Ale co já vim. Do zemědělství tolik nevidim, tak je v tom možná nějakej jinej tríček a kucí z JZDéček to maj vymyšlený.

A ještě EDIT: Lidi by si měli hlavně vytáhnout hlavy z prdele a mentálně se přenastavit na to, že je kurva válka. Že frontová linie nevede skrz Olomouc, ale o nádrž auta vedle znamená akorát to, že zatím jsme v týlu. Ale stejně se nás to dotýká. Že budou muset jet k babce na víkend vlakem nebo dojíždět do kolbenky spolujízdou s kolegou, je ten uplně nejmenší problém.
Zatím se tančí, chodíme normálně do práce (...). Ona i invaze do Polska netrvala Hitlerovi jen 2 týdny. Že je něco dražší, že něco dočasně není... No, dyť je válka! ;)
ettore

#1702 Příspěvek od ettore »

Štěpáne jen technická poznámka. Invaze do Polska trvala týdnů pět :D

https://cs.wikipedia.org/wiki/Invaze_do_Polska_(1939)
Stepan1

#1703 Příspěvek od Stepan1 »

Já to vim. Proto na to taky upozorňuju. Rusák má v tomhle kontextu teprve poločas. V době, kdy Wermacht 2 týdny běhal po Polsku, si taky málokdo myslel, co z toho bude nakonec za průser.
Thomeeno23
Kontaktovat uživatele:

#1704 Příspěvek od Thomeeno23 »

Filozof píše:Co říkáte na vůz Hyundai Genesis 3.8GDI - co se prodává v EU vzdy full ? :shock: 8-)
má někdo zkušenosti ?

Vidím něco jako TOP auto za pár korun... o kterém se moc nemluví ale výbava je pecka.... kam se hrabe 5er v holotě co jsou z 80procent ???

https://auto.bazos.cz/inzerat/146728700 ... enesis.php

recenze...
Jo ta Hyundai Genesis je fakt výhra - známý měl firemní funglovku, od začátku jen problémy. Každý měsíc v servise s elektrikou, jednou se do toho nedostal protože přestal fungovat softclose, jindy přestal fungovat entertainment, pak zas sedačky... Prostě furt něco. Nakonec byl rád že se toho mohl po chvíli zbavit....
Ale zase jelo to celkem pěkně, vevnitř paráda, i to provedení mi nepřišlo špatné...
soukupadam

#1705 Příspěvek od soukupadam »

kurevtor

#1706 Příspěvek od kurevtor »

tohle je tak levny az je to podezrely, ne? Ty zadni sedacky jsou nejak vosezeny, loketka u spolujezdce taky celkem sjeta... Nejlevnejsi continental z tech nejlevnejsich, to bude vytopeny nebo jinak dojebany :lol:
kurevtor

#1707 Příspěvek od kurevtor »

tohle je za super prachy, jen musí kupec akceptovat, že někomu na zadních sedačkách blafla crack pipe trochu víc než měla :lol: :lol: :lol:

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 30196.html
ettore

#1708 Příspěvek od ettore »

Kurevtore ale fuj :lol: kup si tohle, nemusíš nic čistit a stačí jen zaregistrovat :D

https://mikolow.lento.pl/bentley-contin ... 12628.html
matiz
Kontaktovat uživatele:

#1709 Příspěvek od matiz »

Tak mam dalsi neprijemnou zavadu na benzinove e65... Ma to nahrkano cca 440k km a mam netesnost na privodni palivove hadici, udelala se tam malilinkata direcka kterou lehce prosakoval benzin a smrdel v kabine. Oprava je financne narocna, je treba koupit celou vstrikovaci listu a mrda prace protoze GAS a vstriky, kabelaze navic, tak jsem to zbastlil po vzoru xalera, hadici o ty 3cm zkratil, misto pevneho lisovaneho spoje dal svorku a hrci zas jak zamlada -)

Nicmene toto by se u nafty nikdy nestalo, ta ma na vstikovaci listu krasnou pravou nefalsovanou kovovou trubku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mimochodem naftova stale stoji a ceka na ten celolak... Doufam ze do te doby nezhnije -) A musim se pochvalit sam, protoze mne nikdo jiny nepochvali -)))) Zlepsuju se kazdym tydnem. Moje prace a jako ze se mi to fakt libi... A hlavne bavi mne to.

Obrázek Obrázek
soukupadam

#1710 Příspěvek od soukupadam »

Mě to chcalo v tom debilním rychlospoji, taky jsem to chtěl uříznout a zbastlit, nakonec jsem vyměnil tu trubku co jde z filtru do hadice na liště a dobrý.

Jinak Continental za 3 kila plus dovoz, se asi trochu zasnim. Za to je rezavá E31 co nejede.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#1711 Příspěvek od matiz »

Mne na druhe strane, vsecky novejsi auta snad tu privodni hadici maji na rychlospoje, jen e65 ji ma na listu pevne zalisovanou takze se kupuje cela lista za balik. Na ten stary kram to uz nikdo soudny neda. A na vonafce se to zase neposere. I kdyz mozna starim ta guma degeneruje taky, tezko rict.. Ja tu listu mam druhou, ale kdyz jsem si uvedomil kolik by to bylo prace, nasrat a rozmazat...
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#1712 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

matiz píše:Na ten stary kram to uz nikdo soudny neda. A na vonafce se to zase neposere.
mylim, že není problém to nahradit normálním "mekánem" ;) a účel to splní dvakrát ;)
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
ettore

#1713 Příspěvek od ettore »

Ahoj matizi, dlouho jsem Tě nečetl :D . Leskne se to pěkně, co na to používáš? :D já jsem teď fanda Carpro :D
matiz
Kontaktovat uživatele:

#1714 Příspěvek od matiz »

Musel jsem si dat pauzu, nejak jsem to nedaval :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ty fotky jsou auta co jsem lakoval, jsou to uplne nove auta kde se dela nadstavba a pak se cele znovu lakuji. Puvodne byly vsechny cele bile... A obcas si nekdo vybere fakt zajimavou a hezkou barvu. Tesim se na kazde dalsi.

Obrázek Obrázek
ettore

#1715 Příspěvek od ettore »

Tak to je hodně dobrý :D Zbývá ještě vůbec nějaká profese, kterou na autě nezvládneš? :D
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#1716 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

No vyměnit lištu přece. :D
matiz
Kontaktovat uživatele:

#1717 Příspěvek od matiz »

Svata pravda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale asi ty dvere resit nebudu, leze to do penez a mozna brzo prijde cas ze fakt poleti protoze mam nalehave nutkani pritahnout dalsi sedmu...
HyndaDan

#1718 Příspěvek od HyndaDan »

Kurňa Matiz, nepsal si tu nedávno, že se učíš lakovat?
Teď tady jedeš takovýhle bomby.
Moc pěkná práce, to by se mi taky líbilo to umět.
Až budou prostory, tak si to taky zkusim.
e66 750Li
matiz
Kontaktovat uživatele:

#1719 Příspěvek od matiz »

No jo... Ale neboj, ucim se stale, jen se snad zlepsuju a doufam ze prijde doba kdy se na ten pekny vysledek tolik nenadru... Prostory jsou to nejmensi. Pak je jeste straslive dlouha, trnita a financne nakladna cesta. Nekdy ukazu auto co jsem delal, bude ted na nejake vystave, je fakt moc paradni a bylo to prave nefalsovane peklo, primo nocni mura kdy jsem si vazne rikal ze na to fakt nemam a skoncim s tim. A uz cekam az se otepli a zacnu delat sedmici, ta bude moje maturitni vysvedceni. Vcera jsem udelal prvni krok, zacal jsem uklizet v mojem domacim 'boxu' at mam kde delat pripravu. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#1720 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

matiz :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Odpovědět