Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

DIY projekt 745i aka jak z ošklivého káčátka....

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: DIY projekt 745i aka jak z ošklivého káčátka....

#181 Příspěvek od JaraX »

pod to bych se podepsal, bud tě život (a auta nebaví) a je uplně jedno v čem jedeš, jeslti v citigo flinstone pakte se odrážíš o zem nebo nějaká V16. mě je třeba uplně uprdele jeslti mě auto stojí 50 procent nebo 60 procent vyplaty, prostě co vydělám, tak část jde na jídlo a zbytek do aut, ted vybírám 4té auto, prostě mě to baví, utratím do toho prachy, ale bydlím v podnájmu a mám hovno, jinej zase má luxusní barák a celej víkend uklízí a stará se o zahradu. další bydlí v bytě, jezdí ve felicii a o víkendu loví sumce s ponorkou a dronem na DO.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od Snejk »

me je fuk co kdo ma a nema a nebo co nemam... zasek sem se na e65ce protoze sem z ni i po 10 letech uplne vysranej, zadny jiny auto od bmw ani konkurence me fakt neoslovilo, nijak a nevadi mi to.. tak proste po meste jezdim e65kou a sem z toho nadsenej, a nenapadlo by me jezdit to necim horsim jen proto ze to min cokoliv (zere, je to male, je to rozumne, je to .. jedno.)... vzdycky by me sralo ze to je nejakej kompromis..

chtel sem eldorado v kabriu tak proste makam jako cikan a koupil sem si ho... a makam o vikendech jako 10 cikanu abych se s nim svezl zase po meste do prace ty 4km a protoze zere 33/100 tak budu makat jako 50 cikanu a budu to jako kundicka kurvicka mit uplne uprdele protoze si plnim sen... az budu mrtvej tak si budu rikat jaka to byla parada..

takze to jestli je do mesta vhodny to nebo to je uplne debilni debata a to jestli filozof zavidi kurvicce, kurvicka ma v pici, stepan se to snazi nejak uvyzt do normalu, jarax to vzdycky doplni racionalnim faktem... to je proste uplne na hlavu... ale zase co bysme vsichni delali v 11 vecer... no mozna sukali ale to by to forum bylo dost nudny
Mahla

#183 Příspěvek od Mahla »

Snejku já to mám taky piči. Ať si každý jezdí v čem chce, hlavně když je spokojený a auto mu dělá radost. Nicméně po koupi e66 jsem jediný z práce, kdo nedostal odměny. Čím to asi může být, že..... Ale i tak to budu mít v piči. :lol: :lol:
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od Snejk »

no protoze odmenu uz mas :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od JaraX »

no však o tom to je, to že ti to eldorado děla radost je dostatečně racionální fakt, ale není absolutně duvod jezdit s nějakou 2.0d proti 3.0i pokud nejsi trotl co nepozná rozdil. auto by mělo dělat radost a hlavně BMW by mělo radost a mít BMW co je vlastě jen auto, to je nesmysl. to je jako by sis koupil to eldorado z pulky tak maly a s 1,6 motorem, to by taky nemělo smysl.
kurevtor

#186 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:Stepane narozdíl od tebe kurevtor ví ze si dělám prdel a má to v paži ...
Navíc on si jistě prachů váží protože pochází z chudých poměrů ;)

Pro nás je ten Megan v petidvířku v 1,5dci nejlepší možná volba ...
nevím proč furt řešíme nějaké Bavoraky.
no, konecne nejaka rozumna (ale ne vypicene premoudrela :D) rec.

Ted mam ale jarni choutky a sportovni naladu, cekujte tu sportovnost, hloda mi to v kebuli jestli to nekoupit na tahani mulcovaci kury :D

https://www.sauto.cz/osobni/detail/rena ... oFrom=list
Itchythefirst

#187 Příspěvek od Itchythefirst »

No ten Renault alespon neni takovej krysoholub jako FWD 2er :-D
Filozof

#188 Příspěvek od Filozof »

Kurevtore tak Megan 1,5dci kombíka měl kolega od novoty. A jedinné co řešil byly PDC čidla a 1x elektronika něco mu přehrávali v autorizáku.

Jinak když jsem stím jezdil služebky nebyl to špatnej povoz a za docela směšnou spotřebu.

Teď je otázka zda nájezd 220k není už moc na megana a nebudou se ukazovat neduhy. Ono to bude sloužit ale holt nějakej kostlivec se může ukázat.
Zase za 90k co by člověk chtěl že ?

Ty motory nemohu posoudit nestudoval jsem to a netuším jakou mají výdrž, chtělo by to prostudovat pokud tě 90k nepálí tak se rozhodni podle pocitu a svitu měsíce ... či momentálního rozmaru :lol:

Podvozky mají pohodlné až moc je to takovej citroen a oproti oktávce to prostě žehlí tu rozjebanou dálnici luxusně to si pamatuji jako úžasnou vlastnost.
Lítal jsem stím pravidelně na lince BRNO - OSTRAVA a opravdu to i těch 190km/h drželo bez problému (1,5dci)
Zato se to dobře boří do zatáček asi jak předpotopní MB z 80-90let.
iKNOW

#189 Příspěvek od iKNOW »

Gerchan píše:
iKNOW píše:dík ale to je poFL, na předFL se nedělají náhradní plexi... takže je potřeba to rozdělat bez poškození a pouze vyleštit

MOD fishmaker : necituj přímo předchozí odpověď ;)
Když jsem zjišťoval, jestli jde ten polyuretan něčím rozleptat, tak mi místní chemik řekl, že je to jde, ale že to rozleptá i ten plast okolo...
Neumím si představit, jak z toho dostat ten kryt bez poškození...možná že ve http://www.svitlip.cz by to dokázali...zeptej se jich...

Nebo sehnat světla, která ještě dobře svítí a jen vyleštit plexi...
uměj, za 25k celá renovace. na samotné rozdělání sem se jich neptal.

co se týče druhého auta. uvítal bych naftu. jezdím 200km denně, nevím proč tu řešíte ježdění po městě. Ta jízda pro rohlíky byla obrazná, na to má moje polovička clio.
hodila by se mi nafta, 2.0 nebo 3.0. ale to je mimo. Nafta kvůli DPH, abych mohl sbírat paliváky za benzín i naftu :)

JINAK: včera sem strčil světlo do trouby. no první šok byl že se tam vešlo jen tak tak. co sem vypozoroval tak je to slepené černým silikonem. Je to originál nebo už to někdo rozebíral ? :D něco mi říká, že bmw by tam nedalo černý silikon.

no, rozdělat se zatím nepodařilo, ale uvidim, poperu se s tím, tohle světlo je stejně prasklé, takže na vyhození prakticky takže na něm mohu dělat pokusy.

jakmile se mi to povede, tak budu leštit, kouknu jak to uvnitř vypadá a budu měnit kroužky.

dále bych Vás chtěl poprosit, aby jste mi tu neřešili věci mimo, nemám problém prohodit pár slov o něčem jiném, ale je tu 15 stran z 19 uplně mimo mísu :/

dále sem měl jedno zlomené zrcátko, takže sem ho vyoperoval a ze dvou udělal jedno, kupodivu se povedlo a půjde zpět na auto, jediné co mě trochu nasralo bylo to, mi přestal jít jeden softclose. motorek je slyšet ale nedovře. je KO nebo tam někde něco jen vypadlo? díky :)

pak se ještě chci zeptat. budu shánět ten plast pod světla na kterém drží ostřikovač světla, bude mít někdo na prodej nepoškozený nebo musim koupit orig nový?
horan

#190 Příspěvek od horan »

Na troubu zapomeň. To fungovalo u e39. Tohle je lepený asi lepidlem na okna.
Já taky svoje světla na predface rozdělal. Trvalo to teda dlouho, ale povedlo se. Nevim, jak to dělají ti, co se tím živí, ale já se do nich dostal pomocí horkovzdušky, rozřezaný a nabroušený nerezové špachtle, popálených prstů......
Horkovzduskou jsem nahřál a poohybal vnější "lem" (po montáži se zase ohne zpět) , abych se dostal zahnutou a nabrousenou spachtlickou pod sklo. Potom za pomoci druhých rukou a pár udělátek odřezat lepidlo. Pak už je to snadný.
Nevim jestli máš Dynamic xenon, ale pokud jo, tak si pak dej pozor na nastavení natočení.
horan

#191 Příspěvek od horan »

Držák na ostrik kup novej. Ten plast je úplně zkrehlej po těch letech.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od JaraX »

plast pod světla stojí v BMW kolem 5ti stovky, není třeba kupovat jetý popraskaný nebo skřelhlý co popraská hned.
petr3141

#193 Příspěvek od petr3141 »

Mahla píše:Nicméně po koupi e66 jsem jediný z práce, kdo nedostal odměny
:shock: To jako vážně? Co je to za duševní chudáky?

Njn, to sis dovolil fakt hodně, koupit si ojetý BMW místo oktávky. To se v určitých kruzích neodpouští :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#194 Příspěvek od JaraX »

uplně běžná věc, s kterou se setkávám dnes a denně,
iKNOW

#195 Příspěvek od iKNOW »

petr3141 píše:
Mahla píše:Nicméně po koupi e66 jsem jediný z práce, kdo nedostal odměny
:shock: To jako vážně? Co je to za duševní chudáky?

Njn, to sis dovolil fakt hodně, koupit si ojetý BMW místo oktávky. To se v určitých kruzích neodpouští :D
mohu potvrdit. lidi na tohle reagují hrozně. když sem měl 6stku za 300k tak si mysleli že stálo 1,5M a teď se sedmou netuší že stála 50k :D
JaraX píše:plast pod světla stojí v BMW kolem 5ti stovky, není třeba kupovat jetý popraskaný nebo skřelhlý co popraská hned.
ok díky za radu, koupím nový
horan píše:Na troubu zapomeň. To fungovalo u e39. Tohle je lepený asi lepidlem na okna.
Já taky svoje světla na predface rozdělal. Trvalo to teda dlouho, ale povedlo se. Nevim, jak to dělají ti, co se tím živí, ale já se do nich dostal pomocí horkovzdušky, rozřezaný a nabroušený nerezové špachtle, popálených prstů......
Horkovzduskou jsem nahřál a poohybal vnější "lem" (po montáži se zase ohne zpět) , abych se dostal zahnutou a nabrousenou spachtlickou pod sklo. Potom za pomoci druhých rukou a pár udělátek odřezat lepidlo. Pak už je to snadný.
Nevim jestli máš Dynamic xenon, ale pokud jo, tak si pak dej pozor na nastavení natočení.
přesně takhle to teď dělám. včera sem na tom začal ale ještě sem se do něho nedostal, nicméně se už na pár místech sklo hýbe :D dynamic nemám. mám ty klasický. věřim že se to povede. :)

mám trochu dilemma a potřebuju poradit které z těch dvou zachovat. Neříkejte prosím že ani jedno :)

1) má EDC, komforty vepředu, černou stropnici a černou palubku (spodek světlej) černý volant, fungující ASK (bez problémů zatím) softclose, hydrokufr. Roletky - dvě ze tří jsou vykuchané - prý nešli
ALE - má zrezlej jeden práh, docela fest... je otázka, zda to mám opravovat, na kolik to vyjde, jestli se ten díly musí vyříznout a navařit nové. ? předpokládám že sehnat od někoho kdo má kastli jeden kus plechu nebude problém, sedmiček na díly je všude mrak, takže musí být někde i ty kastle.

2) má DD které se bude opravovat, fungující roletky bez problému. jinak nemá nic z výše uvedeného, ale za to má zdravou kastli.

tak nevím, jestli zachovat tu zdravou kastli a vše přeházet nebo vyspravit tu kastli toho prvního které má EDC, ale tím pádem nebudu mít DD (nebo zatím, než někoho ukecám kdo mi to dodělá a já si to tvrdě zaplatím :D )

jsem spíš PRO zachovat DD a vše přeházet, bojim se akorát toho kolik mi to sežere času :) díky za reakce
zzeli

#196 Příspěvek od zzeli »

To je vyber :) Kdyz nechces vyhodit ani jednu, tak kup treti a tentokrat poradnou :D
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#197 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

IKnow: dej sem pak fotky z procesu těch světel...to mě zajímá.
iKNOW

#198 Příspěvek od iKNOW »

zzeli píše:To je vyber :) Kdyz nechces vyhodit ani jednu, tak kup treti a tentokrat poradnou :D
to je zas reakce... :shock: díky za tvojí smysluplnou odpověď. jdu koupit třetí.
iKNOW

#199 Příspěvek od iKNOW »

Gerchan píše:IKnow: dej sem pak fotky z procesu těch světel...to mě zajímá.
dám určitě :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od JaraX »

je to fakt blbost, vem si že za 120k jsem tu prodával poserisovanou sedmu s mraky udělanýma věcma, a měla 3x větší výbavu než obě tvoje sedmy dohromady, a ty tady dáš pul té sedmy jen za dynamic drive.
nemyslím to zle, ale prostě nejlepší máš si sehnat vybavenou sedmu, někde kup v německu za 3k-4k eur, pokud nechceš longa, každý den tam vyskočí alespon 1-2 745i, longy jsou špatně, kup vybavenou, rozeber ty dvě tvoje, prodej díly, co bude horší na té z německa, dáš z těch tvých, a vyjde tě to nejlíp, za peníze utržené prodeji dílů si dokup takovy blbosti jako DVD changer, ACC, webasto, standklimu, prostě ty co se dobře dodělávaj a zvládneš to sám, užiješ si práci na autě, vyjdeš z toho dobře finančně a budeš mít zajímavé auto, tak jak to děláš ted z toho nikdy nic nebude, jen žrout peněz.
Odpovědět