Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kolik platíte za pojistku na Vaší sedmu?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
klimsonn

Re: Kolik platíte za pojistku na Vaší sedmu?

#181 Příspěvek od klimsonn »

Dědictví odmítnout jde. Ale otázka je jak by k tomu potom případně přistupoval soud. Protože pokud by všichni odmítli. Tak věřitel by se odvolal. A řešil to. Existuje ČKP kde je garanční fond a ten platí když někdo není pojištěný. Takže asi by to uhradil ten garanční fond. Ale ten by si to nárokoval. S dědicema je to složitější. Kor když tam jsou nezletilí a rodiče mají hypotéku( a jeden umře). To je uplné peklo. ( banky toho zneužívají) ale to by bylo jiné povídání.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od matiz »

Nijak by k tomu nepristupoval. Povinny je po smrti a dedicove dedictvi odmitli. Zpenezil by pozustalosti a nejak s nema nalozil. Pokud by nic nezustalo, neni uz dal kde brat a koho uhanet.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od JaraX »

jj 35 je sakra málo, dneska ty léčby lezou strašně,
co se skla týče, my to děláme s prací něco přes 33k, za 25 to s origo sklem ve fullu neuděláš. řešení je koupit neorigo sklo nebo sklo bez klimakomfortu, ale nejčastěji řešíme skla z havárijního, většinou to pojištovna pak zvedne jen minimalně,.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od matiz »

https://www.novinky.cz/domaci/495157-op ... skodu.html

Obcas by ty pojistovny zaslouzily tak trochu pres drzku...
jazet

#185 Příspěvek od jazet »

Odmítnout dědictví samozřejmě jde a pak po dětech nikdo nic chtít nemůže. Zase bych ubral z toho strašení, že 35 mil je hrozně málo ( sám mám teda 50 nebo 60 :lol: teď si nejsem jistej), jako chápu, že když děláš u zdroje, že znáš případy, že se stane takovej průser a lidi pak splácej do konce života. Na druhou stranu pochybuju, že tady je dalších X lidí, který maj takovej případ ve svym okolí. I když možná kamarád kamaráda kolegy z práce (ahoj filozofe :lol: ) to určitě prožil.
Takže klasický: nabouráš kamion, co vybouchne a od něho vybouchne půl města a u toho uhoří 568 lidí se stát může, ale v 99,9% se nestane. To by pak člověk musel bejt pojištěnej úplně na všechno a vůbec nevylejzat z baráku, aby se náhodou něco nestalo. Aneb, kdo se bojí sere v síni.
jazet

#186 Příspěvek od jazet »

Plus jsem zapomněl napsat, že s tebou stejně dost často pojišťovna vyjebe, tak že asi tak.
Stepan1

#187 Příspěvek od Stepan1 »

jazet: to jo, ale ale na druhou stranu, co si za těch ušetřených pár stovek koupíš, aby se ti to chtělo riskovat. :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od JaraX »

já bych o pojištovnách mohl vyprávět, stálo mě to už moc nervů a peněz.
Pilifo

#189 Příspěvek od Pilifo »

JaraX, týka sa to len klasiky - odmietanie plnenia škody alebo aj nejakých iných zaujímavostí? :D
Don

#190 Příspěvek od Don »

To jsou zase spekulace... misto par stovek se resi odmitani dedictvi a dalsi ob...
Pripadam si tu jak na Skoda forum... kdo ma spotrebu a kolik plati POVko
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od JaraX »

Pilifo píše:JaraX, týka sa to len klasiky - odmietanie plnenia škody alebo aj nejakých iných zaujímavostí? :D
nějak jim nevyhovují moje postupy
jazet

#192 Příspěvek od jazet »

Don píše:To jsou zase spekulace... misto par stovek se resi odmitani dedictvi a dalsi ob...
Pripadam si tu jak na Skoda forum... kdo ma spotrebu a kolik plati POVko

Jak jsem psal, sám mám zaplacený vyšší plnění. Jen bych z toho nedělal nějaký drama.
Na škoda foru nejsem, tak nevím, jak to tam chodí ;)
Filozof

#193 Příspěvek od Filozof »

Jazet nebud drzej holomku. Když nechci psát jména lidí nebo že je to kamarád mého bráchy či otce atd Píšu to tak aby se nedal vystopovat. Nechci tady aby se lidé o kterých píšu dali dohledat. Snad krom minulého šéfa který se dohledat asi dá ale je to fuk.
Neřekl jsem o nikom nic špatného vše se stahuje na jejich auta a spíše o autech jsem se bavil.

A co se týče pojištovny jo bavil jsem se že nechtěla pojištovna proplatit neprustřelné sklo u Mercedesu. Prostě se cukali a pomohl zásah právníka. Potom vše zaplatili a sklo stálo přes 250k.
Nikdy jsem nekecal co se týče událostí ani aut co vím. A pokud někdo trvá na ofocené faktuře a místo datum a čas tak to jako sorry. Nejsme tady detektivní kancelář.

Fakturu jsem neviděl ale pokud tam bylo kolem 200-300k věřím že i tak je to relevantní informace.

Já bych to více neřešil. Nikdo z nás tady nemá neprustřelné BMW a netuším kolik by se tam pohybovalo čelní sklo.
Navíc s jedním klubákem jsme spolu řešili panzera kterého chtěl kupovat a sám říkal, že i stará e38 panzer v nejvyšší odolnosti B6 či B7 má náhradní díly extrémně drahé a to je stará e38. Jak pneumatiky tak cokoliv co se na autě řeší.
Takže u nového MB vůbec nepochybuji že by ceny mohli být tak vysoké.

Když vezmu v potaz extrémně drahé NV u e65 které jsme tady řešili před časem a někdo z vás říkal že stojí 150k v BMW tak to mi přišlo taky uplně mimo. Reálná cena bude upravdu 5x nížší ale díky tomu že je to BMW má to štempl stojí to nesmysl.

Jazet neotírej si hubu o lidi když vůbec nevíš která bije.

Kdyby se někomu zdálo že u něčeho kecám at dá vědět ... pokud někomu vadím at si to nečte hotovo, velice jednoduché. :lol:
Jaris330D

#194 Příspěvek od Jaris330D »

To NV za 100 - 150 000 kc neni nerealne. Nekdo dokonce ukazoval fakturu. Musis koupit original a v BMW to nejak tak stoji. Pojistovna se sice cukala, ale proplatila a ne jednomu, uz jsem cetli minimalne 3 pripady. U jednoho byla ta kamera, tak otukana, ze jsi videl jen rozmazany flek.
Jarax - kolik by stala vymena celniho okna v komfortu od Gobain Sekurit?
xdreamerx

#195 Příspěvek od xdreamerx »

Je nesmysl tady resit cenu pojistky. Stejne cena bude vzdy jina.
Spis bych uvital nejaky tip na pojistku (pojistovnu) co tam mit-v ramci povinneho ruceni.
Havarijko je vazne raketa, to radeji ozelim a za 6-7 let mam z toho novou sedmu.
Takze bych to shrnul povinny limit min 100/100 bez debat
Zivel-100tis ?
Stret se zveri-100?
Skla-40tis
Vandalusmus-100?
Jeste neco si dat?
A pojistovna ktera? Jde mi o to, kdyz se bude neco resit, tak aby to pojistovna zaplatila bez vetsich pripominek.
Jeste asi asistencka je dobra. Tu bych si dal od auto care, kde je limit na odtah z cele Evropy do 75tis.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od matiz »

stret se zveri ber pojistovnu ktera ma limit 150k. Coz byl duvod proc jsem sel k axa. U allianz jsem mel ckla bez limitu, ale zivel a zver na 100k. Zivel by mi nevadil, ale kdyz mam acc a naraznik tak je kilecko uz malo. A staci jeden maly zajicek nebo listicka...

Kooperativa, ceska a generali - zmrdi co radi inkasuji, ale nechteji plnit.
Jaris330D

#197 Příspěvek od Jaris330D »

Podle me ty vetsi pojistovny vyplacej vsechny podobne, protoze pouzivaj podobne pravidla. Ja mam treba dobre zkusenosti s Uniqou a Česka pojistovna Nam ted taky spatne nevyplatila urazene zrcatko u Golfa. Vetsinou je to i na likvidatorovi. Narazil jsem na dobryho, ktery me poslal vymer a pokud bych nesouhlasil, tak jeste neco vymyslime :lol:. Vetsinou jsem mel skody do 20 000 kc. Otazka je, jak by se ke mne postavili pri vetsi skode.
Michal595

#198 Příspěvek od Michal595 »

Inak pozeram teraz u nas poistenie na sedmu, a prvy krat si snad vsimam limity po tom co tu citam, tak prakticky sko vsetky poistovne maju limit 5/1 mil eur...
Len maloktora ponuka pripoistenie skliel, zivel, stret so zverou...a ked ano tak je tam limit vacsinou 2tis eur...tam kde je limit napr 4tis eur, a aj vyssie celkove krytie tak stoji 450eur...
Don

#199 Příspěvek od Don »

Ono hodne pojistoven ma take spolecneho majitele, takze pak je ten pristup uplne identicky, protoze jeden likvidator vytahne stejny papir jen s jinou hlavickou
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Jaris330D

#200 Příspěvek od Jaris330D »

Tak u me byl likvidator, ktery delal likvidace pro Uniqu, ČSOB a Českou pojišťovnu. Mozna delal i pro jine.
Odpovědět