to bibikuba:
Ahoj, při prodeji jsem ti říkal, že je třeba udělat geometrii. Na zadní nápravě mi tehdy něco měnili, ale už jsem nestihl udělat geometrii. Podle mě pak nějaké rameno nebylo přesně seřízené a to muselo mít vliv i na pozici té páčky na čidle od niva... Ta páčka na čidle niva je malinká, možná 1mm na té páčce udělá i 1cm rozdíl ve výšce. Mimochodem levé čidlo niva už bylo na autě měněné.
Ne vždy je třeba kalibrace, vím o několika autech, kde se po prasknutí měchu jen dali měchy nové, nechalo se dofoukat a bylo to. Dokonce i kontrolní diagnostika ukázalo, že je to správně. Naproti tomu u jiného auta to zaso stálo všelijak a bez kalibrace to nešlo. Jaká je v tom logika nevím.
Touring & Compact Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
nikdo mi neporadí kde koupit nejaký sportovní podvozek na toura? Nekde jsem nasel štelovací pouze predek, ale snad to nejak předelat jde.. to místo měchu nahodím pruziny a hotovo?
Chlapy tak už mě to taky potkalo. Utíká mi LZ měch tak sháním nové. Samozřejmě vyměním hned oba, ale chci se zeptat jestli nemáte náhodou nějaký tip kde je sehnat za co nejnižší cenu. Koukal jsem po netu a zatím mi nejlíp vychází Voton. Neřešil jste to ted někdo? Díky moc
Dával jsem nové měchy před 2 týdny, taky mi začal utikat PZ měch. Vyměnil jsem oba dva, koupil v bmw, cca 9500kč za oba.
Kontrolka niva na přístrojovce mi stále svítí a v BMW chtějí za odstranění chyby od 3600kč výš. (1800kč/hod. paráda)
Takže sháním někoho, kdo mi to udělá levněji.
suchos píše:Dával jsem nové měchy před 2 týdny, taky mi začal utikat PZ měch. Vyměnil jsem oba dva, koupil v bmw, cca 9500kč za oba. Kontrolka niva na přístrojovce mi stále svítí a v BMW chtějí za odstranění chyby od 3600kč výš. (1800kč/hod. paráda) Takže sháním někoho, kdo mi to udělá levněji.
zdejší člen Snejk-Praha,mě to dělal a super....cena oproti BMW jak píšeš směšná můžu jen doporučit...
Mam dotaz nesviti mi kontrolka auto drzi vysku ale diag.ukazala chybu ze nekde utika vzduch,kompresor dofukuje mam strach aby se nespalil. Nema nekdo s tim zkusenost? Cim by to mohlo byt?
Diky
Dneska jsem otestoval moji teorii o vyřazení systému. Pokud se načte na BC chyba a vím, že potřebuju dojet domů, okamžitě vytahuju poj. 49 a 50 a vyřazuju NIVO z provozu. Měchy zůstanou nafouknuty na poslední hodnoty, což mi dává několik dní na řešení situace... Poznatky budu doplňovat. Vůbec by mi nevadilo to manuální ovládání a ještě vývod pro hadici na huštění (když už tam ten kompresor je )
Někdo další do party?
Jsem asi jelito, ale vpravo v kufru žádné pojistky nevidím. Sundám kryt, je tam takový černý bazmek, který je na pantu, dá se odšroubovat... ale pojistky nikde žádné...?
Černý bazmek na pantu je subwoofer... A za ním v horní části lze odklopit obdélník té krycí textilie a za ním je jedna řada pojistek... Když se to odklopí celé, je tam ještě jednotka PDC...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Mám následující problém. Z ničeho nic se mi občas rozsvítila kontrolka niva po cestě 30km občas i zhasla kompresor po zhasnutí normálně šel, ale teď už svítí pořád a kompresor už nereaguje, ať je auto zatížené nebo ne. Auto pořád drží stejnou výšku cca 14dní.
Mohlo odejít jen čidlo, když kontrolka občas zhasla? Nebo odešel kompresor? nějaké nápady co vyzkoušet ať vím?
Mám se bát že mě to náhodou celý systém vypustí nebo mohu dočasně jezdit?
mě to nastavoval zdejší člen který to má fakt zmáklé,je to borec přes diagnostiku a elektro na BMW ale měl s tím docela problém...Dělalo si to co chtělo.Měl jsem jednu stranu jako ty níž.Nakonec to úspěšně zvládl ale dalo to zabrat.Taky mám Inpu ale na tohle bych si asi netroufl.Pak písni jak jsi dopadl,docela mě zajímá jestli uspěješ a zadaří se ti s Inpou....