Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
kam se letos chystáte?
Re: kam se letos chystáte?
To mobilman: je čas na změnu 

Hlavne mi to pripada, ze proste 7er sekce je takova klidna, pohodova, pratelska, vsichni uz jsou ve vyzrálym veku... Se svyma autama jsem se presouvel pres vsechny sekce a tady mi to proste sedi nejvic 

jarax prej není přátelskej 

No byl jsem u tebe asi 3x a pokazde jsme tam prokecali asi 3h... takze tento fakt nemuzu potvrdit

Jarax je hrozný člověk! Hlavně ho nezatěžujte, protože pak nemá čas na naše pelechy 

ani na svoje pelechy, třeba na svoji novou E85 

Myslíte, že ještě teď v říjnu má smysl jezdit na Lefkadu ?
na Lefkadu kdykoliv.
a jurajof nám dluží nějaký report + jak to cely dopadlo
a jurajof nám dluží nějaký report + jak to cely dopadlo
S jachtou nebo surfem popř. kajtem v neoprénu asi jo. Teď, po skončení turistické sezóny tam už čeká místní jenom práce, sklízení citrusových plodů, později sklizeň olivJaraX píše:na Lefkadu kdykoliv.
Jo, to by mě taky zajímalo, já tam byl akorát dvakrát s cestovkouJaraX píše:a jurajof nám dluží nějaký report + jak to cely dopadlo
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
nejpozději jsem byl 30týho září a to se ještě dalo, ted už to asi nebude takový jak začátek září, ale myslím že furt lepší jak u nás 

Tak to určitě. Hlavně tím, že tě tam může srát akorát tak manželka nebo přítulkyněJaraX píše:nejpozději jsem byl 30týho září a to se ještě dalo, ted už to asi nebude takový jak začátek září, ale myslím že furt lepší jak u nás
Na kolik tam vyjde cca apatmán v sezoně? Docela vážně přemýšlíme že by jsme tam příští rok jeli.
dá se sehnat pěkné ubytko za 15 eur osoba noc.
V sezone asi trosku vic, Jaraxi.
tak da se sehnat, Angela třeba bere 20 eur,
Ahoj, cekam na zazitky z cesty. Jsem uz netrpelivy. Mam v planu se pristi rok podivat do Albanie, tak sem hod nejaky reportjurajof píše:Ahoj Vsichni,
Omlouvam se za pozdni reakci. Nejak jsem internet nepotreboval:) Od Jaraxe Angrlu pozdravuju, je moc mila a ochotna. Dal jsem ji nejaky pivka aspon:) Skutr mame pujcenej 300ccm a urcite bych nemenil za auto. I kdyz teda zadni brzdu jsem taky utavil pri ceste na jednu z plazi u nikitas. Je to tu fakt pecka, realne plaze srovnavam s Bali, ktere bylo paradni. Klobasu jsme zkusili i vsechna dalsi jidla:) sporak jsem pouzili jednou na ohrev teple vody:) jinak ted jsem na gialos, je tu par lidi. Gin tonik a pivo, pohoda...Milos jsme chteli dat vcera jen se nam nechtelo v tom horku pres kopec. Ale jeste se sem vratime. Zitra vyrazime do Albanie. Cil je Dermi beach.

Ahoj,
omlouvám se za pozdní reakci.
dovča byla fajn:), škoda, že tak krátká. Ze všech zemí, kde jsme alespoň jednou spali se nám líbilo nejvíce v Řecku(6x), Černé hoře(1x) a Albánii(2x). Pak jsme ještě spali v Srbsku(pouze přespání cestou tam) a na závěr dvě noci v Chorvatsku v Podgoře. Z tranzitních zemí bych se určitě bych se chtěl někdy vrátit do Makedonie na nějaký výlet do hor.
Jak tady Jarax a Kawaman psali, že jeli sami na jeden zátah na Lefkadu, i když s lepším autem, tak to bych asi nedal. Z Prahy je to už fakt daleko.
tady je odkaz, jak jsme jeli:https://goo.gl/maps/gia1MfpZVy92
Jste zvědaví na Albanii, takže budu psát o ní nejvíce:)
cesty
co se týče hodně zmiňovaných, rozbitých cest, tak jsem to čekal horší. Je fakt že jsme jeli většinou pohlavních tazích (kromě části na jihu). Je fakt, že někde ve vesnicích to může být úplně něco jiného. Pokud ale chceš přejet Albánii jako tranzitní zemi, tak se to dá v pohodě. Cesta ubíhá pomalu ale většinou je na co koukat. Hory, moře, lidi, občas magoři v autech apod:)
Opruz byl na albánsko-černo horských hranicích, kde jsme byly aspoň hodinu (před námi 20 aut).
pláže, služby
navštívili jsme jen dvě pláže.
Borsh beach
https://goo.gl/maps/Qd9FT5ovENJ2
a
dhermi beach.
https://goo.gl/maps/zyGKBtacmSw
Moře je fakt super čisté. obě pláže tak cca 2km dlouhé(možná víc). Kolem jsou hory. Obsazenost pláží minimální (rozuměj pár lidi). lehátka byla free. Je tam ještě několik pláži kolem (albanská riviéra) normálně dostupných autem, ale už se nám nechtělo to vše projíždět. Celkový dojem kazí odpadky, jsou to bordeláři dost.
Sezonu mají do konce srpna, takže jsme tam byli defakto jediný cizinci. Co se týče restarací a barů, tak to nás malinko zklamal jejich malý výběr. Asi je to dáno i tou mimo sezónou. Když jsem si chtěl dát Gin s tonikem na pláži, tak jsem si nakonec dal Vodku se spritem, protože jediný co měl byla vodka a tequila:). A docela se to dalo pít:) Tohle byl rozdíl oproti Řecku. Celkové se to tam stále co se týče služeb ještě rozvijí (kdyby někdo chtěl zainvestovat, tak tam prodávali přímo u pláže za (4k USD/m2
pěkný pozemek).
jídlo
někdo tu už psal, že jsou ovlivněný italama. Na jídle jsme byly dvakrát na večeři a v pohodě (seafood, grilovaný maso, těstoviny).
určitě bych ocenil nějaký lokalní street food (třeba gyros, něbo nějaké jejich jídlo).
pivo nic extra, víno bylo fajn.
lidi
všichni se kterými jsme se setkali byli ochotny a v pohodě. Právě v Albánii se mi vybila ta baterka před hotelem a za hodinu bylo vše ok. Nešlo nastartovat přes kabely (zkoušeno na dvou autech), tak přijel pán s uplně rozrakveným transitem, vydnal svojí baterku, dal jí do mého auta, nějak tu mou dobil a vrátil ji tam. Jo, a bylo to v něděli v 9ráno.
Shrnul bych to tak, že v době kdy jsme tam byly mi to bylo méně komfortní oproti lefkádě, takové surovější. Ne hořší, ale jiné.
Celkové na nějaký podrobnější report jsme tam byli krátkou dobu. Albánie je zajímavá země pro mě v super kombinaci hory - moře - lidi. Určitě bych se tam ještě někdy vrátil.
Jako tajný tip na dovču bych označil černou Horu.
moc pěkná, hornatá země. Výhoda je, že se tady platí Eurem.
Byli jsme na pláži zde https://goo.gl/maps/BUCYGBVFA6Q2 a navštívili Boca Kotorka (Kotar).
super jídlo (pleskavica, čevabčiči), v rámci možnosti pitelný pivo (Nikšičko) a dobrý víno (víno mi chutnalo všude, poznám jen ultra hnusný a pitelný:))
Určitě jsem nenapsal vše, tak se třeba ptejte a třeba budu znát odpověď:)
omlouvám se za pozdní reakci.
dovča byla fajn:), škoda, že tak krátká. Ze všech zemí, kde jsme alespoň jednou spali se nám líbilo nejvíce v Řecku(6x), Černé hoře(1x) a Albánii(2x). Pak jsme ještě spali v Srbsku(pouze přespání cestou tam) a na závěr dvě noci v Chorvatsku v Podgoře. Z tranzitních zemí bych se určitě bych se chtěl někdy vrátit do Makedonie na nějaký výlet do hor.
Jak tady Jarax a Kawaman psali, že jeli sami na jeden zátah na Lefkadu, i když s lepším autem, tak to bych asi nedal. Z Prahy je to už fakt daleko.
tady je odkaz, jak jsme jeli:https://goo.gl/maps/gia1MfpZVy92
Jste zvědaví na Albanii, takže budu psát o ní nejvíce:)
cesty
co se týče hodně zmiňovaných, rozbitých cest, tak jsem to čekal horší. Je fakt že jsme jeli většinou pohlavních tazích (kromě části na jihu). Je fakt, že někde ve vesnicích to může být úplně něco jiného. Pokud ale chceš přejet Albánii jako tranzitní zemi, tak se to dá v pohodě. Cesta ubíhá pomalu ale většinou je na co koukat. Hory, moře, lidi, občas magoři v autech apod:)
Opruz byl na albánsko-černo horských hranicích, kde jsme byly aspoň hodinu (před námi 20 aut).
pláže, služby
navštívili jsme jen dvě pláže.
Borsh beach
https://goo.gl/maps/Qd9FT5ovENJ2
a
dhermi beach.
https://goo.gl/maps/zyGKBtacmSw
Moře je fakt super čisté. obě pláže tak cca 2km dlouhé(možná víc). Kolem jsou hory. Obsazenost pláží minimální (rozuměj pár lidi). lehátka byla free. Je tam ještě několik pláži kolem (albanská riviéra) normálně dostupných autem, ale už se nám nechtělo to vše projíždět. Celkový dojem kazí odpadky, jsou to bordeláři dost.
Sezonu mají do konce srpna, takže jsme tam byli defakto jediný cizinci. Co se týče restarací a barů, tak to nás malinko zklamal jejich malý výběr. Asi je to dáno i tou mimo sezónou. Když jsem si chtěl dát Gin s tonikem na pláži, tak jsem si nakonec dal Vodku se spritem, protože jediný co měl byla vodka a tequila:). A docela se to dalo pít:) Tohle byl rozdíl oproti Řecku. Celkové se to tam stále co se týče služeb ještě rozvijí (kdyby někdo chtěl zainvestovat, tak tam prodávali přímo u pláže za (4k USD/m2

jídlo
někdo tu už psal, že jsou ovlivněný italama. Na jídle jsme byly dvakrát na večeři a v pohodě (seafood, grilovaný maso, těstoviny).
určitě bych ocenil nějaký lokalní street food (třeba gyros, něbo nějaké jejich jídlo).
pivo nic extra, víno bylo fajn.
lidi
všichni se kterými jsme se setkali byli ochotny a v pohodě. Právě v Albánii se mi vybila ta baterka před hotelem a za hodinu bylo vše ok. Nešlo nastartovat přes kabely (zkoušeno na dvou autech), tak přijel pán s uplně rozrakveným transitem, vydnal svojí baterku, dal jí do mého auta, nějak tu mou dobil a vrátil ji tam. Jo, a bylo to v něděli v 9ráno.
Shrnul bych to tak, že v době kdy jsme tam byly mi to bylo méně komfortní oproti lefkádě, takové surovější. Ne hořší, ale jiné.
Celkové na nějaký podrobnější report jsme tam byli krátkou dobu. Albánie je zajímavá země pro mě v super kombinaci hory - moře - lidi. Určitě bych se tam ještě někdy vrátil.
Jako tajný tip na dovču bych označil černou Horu.
moc pěkná, hornatá země. Výhoda je, že se tady platí Eurem.
Byli jsme na pláži zde https://goo.gl/maps/BUCYGBVFA6Q2 a navštívili Boca Kotorka (Kotar).
super jídlo (pleskavica, čevabčiči), v rámci možnosti pitelný pivo (Nikšičko) a dobrý víno (víno mi chutnalo všude, poznám jen ultra hnusný a pitelný:))
Určitě jsem nenapsal vše, tak se třeba ptejte a třeba budu znát odpověď:)
Lefkáda se dá uplně v pohodě zajet v kuse, jel jsem to tak už 12x, 2x jsme jeli s přespáním po cestě a nakonec jsme usoudili že je lepší jet v kuse, ale samozřejmě musíš byt trochu zvyklej jezdit. když jedu do Holandska pro auto tak je to mnohem větší záhul než Lefkáda, jelikož najedeš ještě o pár stovek km víc a ještě musíš dělat prohlídku auta a běhat po uřadech
Já jezdím autem rád, není to pro mě nutné zlo, ale i tak. My jsme vyrazili v cca 6:30 ráno a brali to jako dovolenou od začátku. Oběd v Maďarsku v restauraci, večere v Makedonii v restauraci. Pár kratších zastávek. Noc na půli cesty, pivko sprcha. Druhy den večer v klidu na Lefkádě.
Kdybych chtěl jet na jeden zátah, tak už by to bylo vyhrocené. Co nejméně zastávek, obavy aby nebyly fronty na hranicích apod. Jasně, že můžeš vždycky někde přespat, já to mám ale radši naplánované víc na pohodu.
Jednou jsem takhle jel do Chorvatska a byl 24 hod za volantem + nekonečné hledání ubytování a pak jsem se z toho dva dny léčil na pláži:). Prostě někomu nevadí jet 18 hod na jeden zátah a pro někoho je to už hodně.
edit: Možná změním názor, jestli někdy bude e66:))
Kdybych chtěl jet na jeden zátah, tak už by to bylo vyhrocené. Co nejméně zastávek, obavy aby nebyly fronty na hranicích apod. Jasně, že můžeš vždycky někde přespat, já to mám ale radši naplánované víc na pohodu.
Jednou jsem takhle jel do Chorvatska a byl 24 hod za volantem + nekonečné hledání ubytování a pak jsem se z toho dva dny léčil na pláži:). Prostě někomu nevadí jet 18 hod na jeden zátah a pro někoho je to už hodně.
edit: Možná změním názor, jestli někdy bude e66:))
To je asi tak to poslední, co by mě napadlo. Kolega mýho kámoše kdysi koupil nějaký pozemky v Chorvatsku, natahal tam starý karavany z Německa a udělal kemp pro Čechy. Ve finále tam musel místní mafii zaplatit nějaký výpalný, vůbec se jim to nelíbilo. Druhej kámoš koupil kdysi dávno nějaký pozemky v Carevu v Bulharsku, ještě tam ani nekopl do země, protože místní úřady mu dělají docela peklo, a to tam má místního člověka na radnicijurajof píše:...kdyby někdo chtěl zainvestovat, tak tam prodávali přímo u pláže za (4k USD/m2pěkný pozemek).