je vidět že o tom víš prd, taková 335i nebo 340i totiž ani zaplynovat nejde, jsou to přímovstřiky. bohužel naprostá většina plynařů plyna najebe, a pak to podle toho vypadá, souhlasím s tím že čas od času je třeba u LPG řešit filtr nebo třeba vstřik, ale pokud ti dělá servis člověk co ti i servisuje auto, nebo zařídí ,tak to pro tebe není žádná starost navíc, prostě to necháš udělat při servisu auta, když naložíš 330i tak aby jela za 15, tak ti 330d pojede za 9, a to jsem zase u toho co je levnější. sám si to můžeš spočítat.romull píše:Jak myslíš, já ti tvoji pravdu brát nechci a nechám si zase tu svoji. O zástavbách LPG vím svoje, měl jsem ji i brácha a i když člověk jezdil k "vyhlášeným" plynařům přes půlku republiky, tak to stejně čas od času zlobilo a bylo to na prd..... Já auta neservisuji, dělám domky, projekty i realizace, Rakousko a ČR, jen jsem auta kupoval a prodával, je to řekněme můj původní obor a taky veliký koníček a díky tomu se ve spoustě aut i svezl, doslova od Smarta po Ferrari. 330i sice nejede vůbec špatně, ale jak jsem už psal předtím, dej do něj automat a čtyřkolku, posaď tam 4 lidi a máš skoro poloviční auto, které aby stačilo tempu 330d nepojede rozhodně za 11 plynu, spíš za 15 a v některých situacích mu ani stačit nebude, třílitr jsem zaplynovaný měl.......a 335i nebo 340i bych si mrzačit plynem netroufnul........
On ten plyn není vůbec jen o úsporách, ale je občas i o nákladech, a to nemluvím jen o prvotní zástavbě, následné údržbě, občasné výměně některého ze vstřikovačů nebo rovnou všech nebo povinné výměně nádrže. Třeba dost kluků se Subaru by mohlo vyprávět, co jen motorů H6 popravil těm co zanedbali ventilové vůle a ventily se zaklepali a podpálili a stejně je tam plyn pořád oblíbený, jen ten třílitr jezdil za 14 - 16/100, a to právě díky čtyřkolce a automatu. Navíc okud mám "dobrý" servis na LPG přes 100 km, tak je to hodně blbý.....
Chotětov vážně neznám, je to pro mě dost z ruky, i když v Praze se občas pohybuji. Servisuji ale v Jihlavě a věci kupuji nové. Zatím jich moc potřeba nebylo a věřím, že tomu tak co nejdéle zůstane.
DPH odečteš u všeho, to je jasný, takže i u servisu, což je velká výhoda. Mě vycházel plyn asi za 60% spotřeby na benzín, ale jak říkám, občas se v tom muselo vrtat, měnil se častěji olej, který je sice při provozu na plyn pořád jako nový, ale obohacený o kyselé sloučeniny, které způsobují vnitřní korozi motoru a teplota spalování je taky vyšší, takže hlava motoru, písty i válce procházejí vyšší teplotní zátěží. Na druhou stranu spalováním plynu zase nevzniká karbon, takže alespoň jedna dobrá zpráva.....
S tou STK jsem to myslel tak, že emise musíš splnit jak na benzín, tak i na plyn. A co je pakárna s nádrží? Výměnu bych ještě přežil, ale kam s ní, do už tak malého kufru? Rezervu nemám, ale to místo pod podlážkou jsem stačil zaplnit, žárovkama, kompresorem, vestama, pár krámama co potřebuji na stavbách a to ještě pár krámu vozím pořád v kufru ........
Myslím ale, že nemá smysl si dokazovat co je kde nebo u čeho lepší nebo horší, stejně si to uděláme po svém a jak nám to vyhovuje a všichni ostatní taky. Takže hlavně ať nám to jezdí a dělá radost a je úplně jedno jestli na plyn nebo na naftu.
Subaru bych neplynoval, na plyn potřebuješ dobrý motor, co mu to nevadí, znám několik třeba s N62 co mají najeto přes 300 tkm na LPG a v pohodě, o tom že se zaplatilo celé auto několikrát nemluvím.
emise na plyn jsou méně přísné, tzn pokud projdeš na benzín, projdeš na plyn.
nádrž v E90 je velký problém, s tím souhlasím, je to i rozumný argument proč v E90 nechtít plyn.