mám podobný dotaz, využijem teda túto tému.
Chcem kúpiť BMW G20 M340i, rok 2020. Aktuálny nájazd je 86 000 km, auto ešte pol roka v záruke + servis inclusive 5r/200 000 km. Budem ho používať ako daily a chcem si ho nechať pár rokov. Ročný nájazd cca 20-25 tisíc km.
Potreboval by som rady na čo sa pripraviť, na čo si dať pozor, v ideálnom prípade ak by sa ozvali aj majitelia tejto motorizácie, čo ju vlastnili viac rokov, viac tisíc km, čo reálne riešili, čo sa posralo a čo naopak vydržalo. Ale uvítam samozrejme každú radu. Nezaujímajú má primárne ceny opráv, dielov, to si viem zistiť, skôr či a ako často sa to serie. Som pripravený že to bude vyžadovať adekvátny servis, takže si to celé vopred kalkulujem, aby sme sa vyhli chytrým poznámkam

Na čo sa pripraviť, na čo si dať pozor, v nájazde 100-150-200 tisíc km?
Zatiaľ mám naštudované:
- motor B58: olej každých max 10 000 km, rozvody pri 200-250+ tisíc km? inak držiak?
- prevodovka ZF: po kúpe by som vymenil olej, potom cca 70-80 tisíc? inak držiak?
- xDrive: problémy s VTG (medzinápravový diferenciál), riešil niekto? Ako predchádzať? Výmena oleja každých 60 tisíc? Čítal som že od cca 120 tisíc km už s tým treba rátat
- brzdy: tu aktuálne pri 86 tisíc vyzerajú že vydržia ešte 30-40 tisíc, predné kotúče počítam len origo potom
- M-adaptívny podvozok: akú má reálne výdrž? môžem rátať že do 200 tisíc s ním bude pokoj?
Čo ešte?

Dik za postrehy