LiborX50dM píše:mě přijde že mechoši většinou nezvládaj ani M50 a je to pro ně kosmickej stroj.
ale prostě dobrej mechoš je ti k ničemu když zákaznici nechcou platit preventivní servis, to už jsem celkem vypozoroval, když něco odjede, tak nemaj problém zaplatit servis, prostě potkal se motor, dejte kilo, ok.
ale udělejte preveitvně něco za 10k, to neexistuje
já nedokažu posoudit jestli mechoši většinou nezvládaj, někteří nezvládaj, nebo jsou jen prostě a jednoduše vyčůraní...zrovna tak nerozumím myšlenkovým pochodům některých pacientů, kteří na servisu šetří každou korunu až tím auto dostanou do stavu kdy resuscitace přijde na desítky tisíc...
souhlasím, že mnoho pacientů kteří maj desítky tisíc v "tuningových" doplňcích a "úpravách" šetří každou korunu na běžném a preventivním servisu a když pak nestane velký problém vykřikují na různých fórech nadávky na nespolehlivé auto, motor atd; s kolegou už nějakou dobu děláme walnutblast dekarbonizaci sacího traktu, začali jsme na benzínových přímovstřik motorech BMW ale poslední dobou se nám ozývá čím dál víc zájemců koncernových benzínových TSI motorů, ale i BMW dieselů...zajímavé je, že většina z nich už prošla zkušeností (a zklamáním) s tzv vodikovou dekarbonizací popř chemickou dekarbonizací (a obě ty metody třeba nejsou špatné, ale aby fungovaly, musely by se dělat pravidelně každých 30-50tkm...sebevědomá reklama ale slibuje zázraky aby nalákala co nejvíc pacientů....a ti jsou pak nešťastní když zjistí že o na jejich těžce zkoušený motor s 250tkm nezabralo)
ale podle mne přibývá napříč značkami zákazníků osvícených, kteří něco o autě, motoru a tom co potřebuje vědí a snaží se pro vůz najít kompetentního mechanika, který se postará o pravidelný i preventivní servis;