Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Neni nekdo z Vas JAVA programator ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Originál zaslal martinj
[B]Dnes programuje kazdej kdo ma ruce. Myslim ze za par let to tak moc placeny nebude, zvlast java a pod.
Jo? Mno já myslím, že programování je vždycky o chuti, trpělivosti a hlavně o inteligenci. Programovací jazyk, a? už jakkýkoliv se dá naučit, ale důležitý je umění sdělit počítači, co po něm potřebujem.
Já třeba blbej snad nejsem, a teď jsem se rok programováním nouzově živil (docela složitý OOP v Javasriptu, XML a DHTML - úplně na jiný úrovni, než je votvírání okýnek - každý se může přesvědčit, mimo jiné pod to spadá Návštevnický informační systém Brněnských veletrhů), ale chu? a trpělivost nějak nebyla.
Tak radši dělám to, co mě baví.

Originál zaslal Shrek
[B]Jo? Mno já myslím, že programování je vždycky o chuti, trpělivosti a hlavně o inteligenci. Programovací jazyk, a? už jakkýkoliv se dá naučit, ale důležitý je umění sdělit počítači, co po něm potřebujem.
Já třeba blbej snad nejsem, a teď jsem se rok programováním nouzově živil (docela složitý OOP v Javasriptu, XML a DHTML - úplně na jiný úrovni, než je votvírání okýnek - každý se může přesvědčit, mimo jiné pod to spadá Návštevnický informační systém Brněnských veletrhů), ale chu? a trpělivost nějak nebyla.
Tak radši dělám to, co mě baví.![]()
Sorry ala javascript je jak nazev napovida scriptovani a ne programovani

-
- Kontaktovat uživatele:
Originál zaslal LOPOLO
[B]Sorry ala javascript je jak nazev napovida scriptovani a ne programovaniC++ atd jsou ty spravny nastroje!
![]()
Sorry, ale když máš za klienta IE spolu s ActiveX komponenty, a celé je to klient/server, nic jiného ti nezbývá.

Navíc, v Javascript (JScript) se svojí objektovostí zcela vyrovná C++, akorát že v C++ máš k ruce IDE, v Javascriptu akorát tak debugger. Prakticky s JScriptem a dodatečnými ActiveX komponenty můžeš dělat "cokoliv", je po jisté době narazíš na výkon procesoru.
Kupříkladu výše zmíněný návštěvnický systém BVV používá docela unikátní systém asynchronního zasílání zpráv mezi jednotlivými objekty (komponenty, okny) a pro přenos dat mezi nimi se výhradně používá XML (takže není problém na serverové straně změnit aplikační vrstvu - ASP, JSP, PHP, CFM, .NET...).
Jinak příklad toho, co lze skriptováním udělat, je taky zde hojně využívaný systém TipCars.