Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Mám, nebo nemám? (tonovat skla)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
surfis
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od surfis »

Tomas8409 píše:proč se natónované auto hůř prodává?
jinak nehledejte jen nevýhody...
ochrana proti slunci... ocení auto bez klimy.
a navíc vám nikdo nečumí do auta zda nemáte něco na zadních sedáčkách atd...

Z osobního pohledu bych auto s fólií při koupi asi zvažoval více, než bez.

Mám klimu, takže lepší odstínění tepla neřeším, stejně když auto stojí,
tak se teplota v autě taky nakumuluje, tak je to jedno.

Kámoš mi dneska řekl, že se mnou nebude mluvit, jestli si dám na auto
fólie (myslel to ze srandy). :D

Nechám si to projít hlavou. Zatím to mám tak 65% nedám a 35% dám,
ale furt mi vrtá hlavou jak by to na AvusBlau Touring mohlo vypadat.
Nemáte někdo foto? Nejlépe v této barvě....

Uvidíme....
T613
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od T613 »

zatonovane auto se hur prodava ... to je fakt kec tydne :lol:

ja mam taky auto "cerne jak bota" jelikoz po me kazdy cumel a pripadal jsem si jak ve zminovane vykladni skrini, ted uz cumim jen ja ... ve strednim zrcatku jeste bez folii videl stejne prd kvuli roletce takze pouzivam jen bocni a i s foliema pohoda, je to jen o zvyku, na STK je to jak kde, pokud ma clovek aspon nalepky atestu tak jim to staci ... na fordu nemam ani to a taky jsem prosel :-)

jinak kdyz uz tonovat tak rozhodne vsechny skla stejne ikdyz treba min %, protoze neni nic vyblitejsiho nez kdyz ma nekdo vzadu 100% a vepredu jenom 30% to je fakt hnus a nemuze byt rec ze to lip vypada nebo je to stylove, pokud mas nejaky litr navic tak rozhodne pokovit, ted taky o tom dost uvazuji

tady moje "vykladni skrin"
http://www.ukazto.com/img/1870071,SP_A0579.jpg
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od hanzik »

Teda fakt nechápu kde jste vzali že auto s fóliema se hůř prodává??To jako proč??Tohle postrádá logiku.A když už by se mi ty fólie nelíbily tak je přece můžu kdykoli sundat??Teda pokud nejsem totální pako a nemám obě ruce levý.Jo a myslím že s fóliema to tomu autu dodá šmrnc.Samozřejmě jde o vkus.
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od D-E-J-V »

hotový gangster z nějaké ruské mafie:-D...mě se to líbí :driver: :cool2:
Martem

#25 Příspěvek od Martem »

surfis píše:
Martem píše:Podivej na nase stranky,nebo se ptej co by te zajimalo. Jinak vepredu musi byt vzdy svetla a v zadu uz je to jedno. Dnes lepime prevazne zlaty stred tmavosti. Ty doby,kdy vsichni mely cerna skla a auta vypadali jak brykety jsou davno pryc. K folim se dava tzv. typovy list a atesty na okna.

Díky, takže není třeba aby byli fólie zapsány v VTP? Na STK tedy ukážu lejstro od vás a nesmí ani ceknout.

Předpokládám, že vaše ceny jsou s DPH.... (není uvedeno ve vašem ceníku)

Rozhodně chci kvalitu aby se nezačali fólie loupat, nebo dělat bubliny...

Jak dlouho trvá nalepení? S autem denně jezdím po jižních čechách, takže dva dny bez auta nejsou přípustné.... (i jeden den už je problém, ale řešitelný)

Ceny jsou s dph,akorad jsme nestacily dat na net nove ceny. Od noveho roku jsou 2 az 300 ceny vyssi. Co se tyce loupani,zatim se nam to nestalo. Lepime to uz nekolik let. Bubliny uz vubec ne. Auto trva vetsinou od 9 do 16 hodin + -,zalezi co je to za auto a kolik se toho lepi.
Martem

#26 Příspěvek od Martem »

Martinéz píše:Je to vec nazoru.. ja bych si to na auto nedal ani za nic jak z hlediska vzhledu, tak bezpecnosti.. problem vykladni skrin jsem vyresil zadni roletou, ktera udela asi nejvic prace, do budoucna planuju i bocni zadni no a ze jsem videt ja z profilu? vezmu cerny brejle a at si kazdej cumi..

jo a jeste neco.. podle myho je to k hovnu i proto, ze auta s foliema se celkem o poznani hur prodavaj..

Kdyz maji atest neni problem prodat. Auta i vozime a jsou i zakaznici,co si je preji namontovat do predani vozu. Prave zitra lepim Vivaro,kupec je chce nalepit. :wink: A hlavne,folie se lepi kvuli slunicku. Neni v aute takove vedro a clovek neni opaleny,spaleny. I kdyz je klima,tak slunicko pali. Vzhled je az druhotna vec.
surfis
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od surfis »

Martem píše:
surfis píše:
Martem píše:Podivej na nase stranky,nebo se ptej co by te zajimalo. Jinak vepredu musi byt vzdy svetla a v zadu uz je to jedno. Dnes lepime prevazne zlaty stred tmavosti. Ty doby,kdy vsichni mely cerna skla a auta vypadali jak brykety jsou davno pryc. K folim se dava tzv. typovy list a atesty na okna.

Díky, takže není třeba aby byli fólie zapsány v VTP? Na STK tedy ukážu lejstro od vás a nesmí ani ceknout.

Jak dlouho trvá nalepení? S autem denně jezdím po jižních čechách, takže dva dny bez auta nejsou přípustné.... (i jeden den už je problém, ale řešitelný)

Ceny jsou s dph,akorad jsme nestacily dat na net nove ceny. Od noveho roku jsou 2 az 300 ceny vyssi. Co se tyce loupani,zatim se nam to nestalo. Lepime to uz nekolik let. Bubliny uz vubec ne. Auto trva vetsinou od 9 do 16 hodin + -,zalezi co je to za auto a kolik se toho lepi.

OK, kolik by byla cena za nalepení a doba? 30% zatmavení. Auto mám v podpisu...
Martem

#28 Příspěvek od Martem »

Ve predu propustnost svetla 70% a zadu 5%,nebo-li zatmaveni 30% a 95% :)

Obrázek
Martem

#29 Příspěvek od Martem »

Zde jsou zrcadlove folie na zelenem origo skle tonovanem
Obrázek
Huska
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Huska »

Kluci všichni tu píšete o % zatmavení ale ty se nikde neuvádí, naopak se uvádí propustnost světla která musí být minimálně 75% na předních dveřích, čelní nesmí být vůbec, zadní dveře a okna mohou být libovolně (takže ti z vás co tu píšete že máte 30% tak jste trochu vedle :-) )

na STK ti žádný papír ani zápis v TP nepomůže, dělá se to pomocí porovnávacích skel ..... technik přiloží certifikované sklo a porovná (všichni víme, že sehnat papír na folie a štítek atestu není problém)

já mám na autě předek 50% a zadní 25% lesklé ... kouknout můžete v klubových autech http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=30547
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Martem

#31 Příspěvek od Martem »

Ve predu propustnost svetla 70% a zadu 5%,nebo-li zatmaveni 30% a 95% :)
Obrázek
papyk

#32 Příspěvek od papyk »

Huska píše:Kluci všichni tu píšete o % zatmavení ale ty se nikde neuvádí, naopak se uvádí propustnost světla která musí být minimálně 75% na předních dveřích, čelní nesmí být vůbec, zadní dveře a okna mohou být libovolně (takže ti z vás co tu píšete že máte 30% tak jste trochu vedle :-) )

na STK ti žádný papír ani zápis v TP nepomůže, dělá se to pomocí porovnávacích skel ..... technik přiloží certifikované sklo a porovná (všichni víme, že sehnat papír na folie a štítek atestu není problém)

já mám na autě předek 50% a zadní 25% lesklé ... kouknout můžete v klubových autech
Kuwa 8O Pravdu máš, chlape, jsem se nechal unést davem, takže předek mám dle zákona (asi těch 75%) a zadek o něco tmavší, je to dobře vidět na obr. v podpisu nebo na klubových autech.
Martem

#33 Příspěvek od Martem »

surfis píše:
Martem píše:
surfis píše:[quote="Martem"]Podivej na nase stranky,nebo se ptej co by te zajimalo. Jinak vepredu musi byt vzdy svetla a v zadu uz je to jedno. Dnes lepime prevazne zlaty stred tmavosti. Ty doby,kdy vsichni mely cerna skla a auta vypadali jak brykety jsou davno pryc. K folim se dava tzv. typovy list a atesty na okna.

OK, kolik by byla cena za nalepení a doba? 30% zatmavení. Auto mám v podpisu...[/quote]

E36 combi stoji 4500 kc,hotove cca 16:00. Jinak staceci okna se vyndavaji,nechavaji se uschnout na panelech co hreji a na auto jdou sucha. Tim padem folie nikdy nespadne a hlavne neni pod folii neni bordel,prach.....
Martem

#34 Příspěvek od Martem »

Huska píše:Kluci všichni tu píšete o % zatmavení ale ty se nikde neuvádí, naopak se uvádí propustnost světla která musí být minimálně 75% na předních dveřích, čelní nesmí být vůbec, zadní dveře a okna mohou být libovolně (takže ti z vás co tu píšete že máte 30% tak jste trochu vedle :-) )

já mám na autě předek 50% a zadní 25% lesklé ... kouknout můžete v klubových autech http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=30547

Neni papir jako papir. V karte co se dava k vozu,jsou mimo jine napsane udaje o folii co ja nalepena na aute a firma co upravu provedla-razitko,podpis.
papyk

#35 Příspěvek od papyk »

To Martem: jako sorry a neber to nějak zle, zřejmně víš o čem mluvíš když se tím živíš, ale já si myslím že pro většinu lidí co chce folie na auto je rozhodující i to, že je to bez demontáže skel a osobně jsem se ještě u žádný firmy co to dělá s tím nesetkal, vždycky to bylo bez demontáže a kvalita super, i po letech. Jsou tam samo omezení že nemůžeš spustit třeba 5dní okna, ale i tak, já bych si teda auto kuchat nenechal, i když od odborníka :roll:
Martem

#36 Příspěvek od Martem »

papyk píše:To Martem: jako sorry a neber to nějak zle, zřejmně víš o čem mluvíš když se tím živíš, ale já si myslím že pro většinu lidí co chce folie na auto je rozhodující i to, že je to bez demontáže skel a osobně jsem se ještě u žádný firmy co to dělá s tím nesetkal, vždycky to bylo bez demontáže a kvalita super, i po letech. Jsou tam samo omezení že nemůžeš spustit třeba 5dní okna, ale i tak, já bych si teda auto kuchat nenechal, i když od odborníka :roll:

Kazdy rok jezdime na skoleni,setkani lidi,co montuji folie. Taky jsem si myslel,ze vetsinou se lepi na aute,ale neni tomu tak. 90% firem vyndava okna. Z duvodu cistoty a jistoty ze to nespadne. A hlane jsou auta,kde se proste musi,aby to nejak vypadalo. Priklad Audi A6. Na koncich skla jsou takove cerne eckovane pruhy a v nich je takovy jezdec co jezdi v kolejnicce. Kdyz to nalepis na aute,nenalepis to do konce a bude videt konec folie,neni to pak moc pekny. Stejny problem je se zadnim platem u sedana,kdyz je tam treba jeste k tomu brzdove svetlo a k tomu jeste dlouhe sikme sklo. Nebezpeci chlupu,bordelu,prachu ktery je videt az kdyz to uschne-plato musi ven. A to jsou jine a jine problemy,kor u soucasnych vou...... Delame i nove vozy pro Skodovku u nas. Jsou tam zakaznici,co je chteji hned na novy vuz-okna ven,nalepit,slozit,neposkodit nic a auto se pak predava..... :wink:
cejsi
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od cejsi »

Také zvažuji dát decentní zatmavení, těch 30% na předek a na zadek možná i stejně. Bez těch folií vypadá černý kombík vs. světlá plocha, tak nějak divně, doufam, že ty folie by to spravili. Nemáte někdo fotky 3.er kombi, nejlépe černé s foliema?
surfis
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od surfis »

vyhláška 341/2002 sb. §36

(1) Jsou-li na vozidle závady, které ohrožují bezpečnost provozu na
pozemních komunikacích, nesmí být vozidlo užito v provozu na pozemních
komunikacích, s výjimkou nouzového dojetí.

(3) Závadou podle odstavce 1 v zasklení vozidla je vždy

a) prasklé nebo poškozené čelní sklo ve stírané ploše o velikosti větší
než 20 mm,
b) zatemnění čelního skla na propustnost zjevně nižší než 75 % nebo
zatemnění předního bočního skla na propustnost zjevně nižší než 70 %.

Takže jsem měl s 30% zatemění pravdu, ale každý to bral z jiné strany.
Nemáte někdo foto, jak vypadá auto s fóliema 30%?

Ještě odkaz:

http://auto.idnes.cz/pneu.asp?r=pneu&c= ... 8_pneu_fdv
Dan td

#39 Příspěvek od Dan td »

cejsi píše:Také zvažuji dát decentní zatmavení, těch 30% na předek a na zadek možná i stejně. Bez těch folií vypadá černý kombík vs. světlá plocha, tak nějak divně, doufam, že ty folie by to spravili. Nemáte někdo fotky 3.er kombi, nejlépe černé s foliema?

Srry za kvalitu, foceno mobilem
Obrázek
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
surfis
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od surfis »

Dan td píše:
cejsi píše:Také zvažuji dát decentní zatmavení, těch 30% na předek a na zadek možná i stejně. Bez těch folií vypadá černý kombík vs. světlá plocha, tak nějak divně, doufam, že ty folie by to spravili. Nemáte někdo fotky 3.er kombi, nejlépe černé s foliema?

Srry za kvalitu, foceno mobilem
Obrázek

no ty woe.....to je rakvička..... :D

ty přední mají 70% propustnost?
Odpovědět