Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E36 x AUDI A4

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od xSAFA »

Měsíc po tom co jsem si koupil e36 95rok si kamarad koupil A4 z 97 roku. Tak se dá říct, že jsme tak trošku ryvalové, já hájím BMW on Audi.

Musím se přiznat že když vezmu seriovou e36 sedan bez m.paketu a seriovou A4 sedan tak to Audi vypadá podle mě moderněji. Když ale srovnam pěkně udělanou e36 tak se mi zase líbí více BMW pro jeho agresivnější vzhled.

Díly na Audi ve druhovýrobě jsou vesměs o něco dražší, je to jak co ale levnější ani náhodou spíše dražší. Opravy už nějaké měl ale nebylo to nic co by se dalo označit jako typická porucha. Jinak oboje auta e36 316 nebo audi 1.6 budou asi spíše v social výbavě tam bych rozdíl moc neviděl. Audi má trošku jinak působící interiér - na někoho může působit luxusněji - věc názoru. Jinak si myslím že ani jedno z těchto dvou aut nebude krok špatným směrem, oboje jsou prověřené premiové značky. Já osobně bych šel ale raději do BMW, působí na mě méně tuctově. Koncernová auta se mi nelíbí v tom, že A4 je prakticky Passat nebo Octávka, Golf IV apod... prostě všecko na jedno brdo. Ale je to hlavně tvé rozhodnutí. Jinak zadní náhon myslím taky stojí za promyšlení :driver:
Tehu

#22 Příspěvek od Tehu »

jestli E36 nebo A4 tak rozhodne A4 pac jak uz tady bylo receno e36 s tim motorem co uvazujes nema rozhodne smysl... a taky bych rekl ze A4 v tom roce vypadala mnohem lepe a navic za par korun tomu hodis facelift na model 2001, a to se vyplati :roll:
u A4 se napravy taky rozhodne bat nemusis s tim motorem co uvazujes ti vydrzi klidne 200tis a kdyby nahodou prisla rada na tebe na v v replice febi cca11000,- komplet a vydrzi dalsi min 120tis
zkus pouvazovat jestli by si ji nechtel treba v 1,8T pac s tou 1,6 budes spotrebou pouze o neco malo niz a velkou vyhodou je i quattro ale ta cena uz je taky o neco vys
deem88

#23 Příspěvek od deem88 »

Díky moc za všechny nárory a rady :) Každopádně za 2 dny maturuju na nejvíc hardcore škole v praze(stejně jako ELiLOBO:) a pak se uvídí, co s autem...
tupaccz

#24 Příspěvek od tupaccz »

kupovat si auto kvůli ženske???? jste tu vubec normální:-D
Yngwie

#25 Příspěvek od Yngwie »

Dejte tomu cypovi uz nekdo BAN ... :D
HAMANN

#26 Příspěvek od HAMANN »

Kun z prace shani taky A4 a o E36 nechce ani slyset, prej uz je moc stary! A jak tu psal kolega E36 1,6 nebo 1,8, nebudou vypadat moc vabne vzhledove ani vybavou, taky bych asi volil obyc Audi. Ale pokud je E36 v M-packetu, kola, sestival, spravna barva, jeste jednou sestival :D , nema A4 absolutne zadnou sanci! Navic co zni obecne drsnejc :D , BMW nebo audi :D ?
Helldiver

#27 Příspěvek od Helldiver »

R6 pod kapotou nejak ovplyvnuje vzhlad vozu? ked uz ide o tie zenske, tak valnej vacsine je uplne jedno ci tam mas pod kapotou dvojtaktny motor z kosacky alebo vysokootackovy V12.... Minule ked som viezol kamarat s jehou babou tak som nemohol ani poriadne na 535i stlacit plyn, lebo zacala hned hystericit, som myslel ze ju vyhodim z auta :evil: - ked som sa jej potom pytal, ze by by robila vo fakt vykonnom voze, tak ona ze na zrychleni nic super nevidi, prave naopak, ze jej je z toho zle a to je na aute nepodstatne, hlavne je ako vyzera, uuuplne som bol z toho znechuteny :? .
miramax
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od miramax »

jeste tu nepadla docela zasadni vec, ze a4 je o nejakych pet let technlogicky novejsi...na trh prichazela rok pred koncem e36
CZAirwolf

#29 Příspěvek od CZAirwolf »

miramax píše:jeste tu nepadla docela zasadni vec, ze a4 je o nejakych pet let technlogicky novejsi...na trh prichazela rok pred koncem e36

Hm, takova felicia prisla na trh po E30tkach a technologicky rozdil hadr.
Fipo

#30 Příspěvek od Fipo »

Helldiver píše:R6 pod kapotou nejak ovplyvnuje vzhlad vozu? ked uz ide o tie zenske, tak valnej vacsine je uplne jedno ci tam mas pod kapotou dvojtaktny motor z kosacky alebo vysokootackovy V12.... Minule ked som viezol kamarat s jehou babou tak som nemohol ani poriadne na 535i stlacit plyn, lebo zacala hned hystericit, som myslel ze ju vyhodim z auta :evil: - ked som sa jej potom pytal, ze by by robila vo fakt vykonnom voze, tak ona ze na zrychleni nic super nevidi, prave naopak, ze jej je z toho zle a to je na aute nepodstatne, hlavne je ako vyzera, uuuplne som bol z toho znechuteny :? .

tak se na ni vykašli, máš přeci BMW a jezdíš s ním ty, ne ona 8)
miramax
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od miramax »

CZAirwolf píše:
miramax píše:jeste tu nepadla docela zasadni vec, ze a4 je o nejakych pet let technlogicky novejsi...na trh prichazela rok pred koncem e36

Hm, takova felicia prisla na trh po E30tkach a technologicky rozdil hadr.

to je nesmysl,nemluve o tom, ze srovnavas auta uplne jine tridy...srovnani e36 a a4 vyjde po strance uzitych technologii jednoduse ve prospech audiny, protoze proste byla konstruovana pozdeji za uziti novejsich technologii, coz se projevilo treba i v crash testech, kde je e36 katastrofalni...
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Pazdi »

miramax píše:to je nesmysl,nemluve o tom, ze srovnavas auta uplne jine tridy...srovnani e36 a a4 vyjde po strance uzitych technologii jednoduse ve prospech audiny, protoze proste byla konstruovana pozdeji za uziti novejsich technologii, coz se projevilo treba i v crash testech, kde je e36 katastrofalni...

zase crashtesty...to už se tu řešilo mockrát...jo maybe dopadl tabulkově hrozně...ale zeptej se kolik lidí se tady rozbilo v E36 a jak dopadli?
sám jsem obouchal Compacta ze všech možných stran...a vevnitř se vůbec nic nepohlo (krom zpětnýho zrcátka, který upadlo)...ani jedinej kousek plastu se nehnul nikam jinam...
pazda
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od pazda »

presne, 325tds co jsme meli kdysi v rodine taky skoncilo docela nestastne obouchany ze vsech stran a krome bouchnutyho airbagu a dveri ktery odskocily a nesly zavrit tak v interieru nebylo poznat ze to bylo takhle bouchly. kdovijaka bezpecnost v tom sice nebude ale zase si myslim ze je na tom lip nez pulka aut co se na silnicich bezne pohybuje
pepus

#34 Příspěvek od pepus »

Pazdi píše:
miramax píše:to je nesmysl,nemluve o tom, ze srovnavas auta uplne jine tridy...srovnani e36 a a4 vyjde po strance uzitych technologii jednoduse ve prospech audiny, protoze proste byla konstruovana pozdeji za uziti novejsich technologii, coz se projevilo treba i v crash testech, kde je e36 katastrofalni...

zase crashtesty...to už se tu řešilo mockrát...jo maybe dopadl tabulkově hrozně...ale zeptej se kolik lidí se tady rozbilo v E36 a jak dopadli?
sám jsem obouchal Compacta ze všech možných stran...a vevnitř se vůbec nic nepohlo (krom zpětnýho zrcátka, který upadlo)...ani jedinej kousek plastu se nehnul nikam jinam...

A4 se s e36 v crashtestech neda srovnavat... e36 je auto z roku 91, normy byly uplne nekde jinde a neni to zadne tabulkove hodnoceni, ale rozdil 2 hvezdicek ADAC, coz je sakra znat. treba kvuli bezpecnosti pro me e36 nebyla aktraktivni ani pred 4ma lety kdyz sem kupoval auto.

to ze je na tom e36 lip nez favority a felicie o tom snad zadna, ale v porovnani s a4 hodne slaby
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Pazdi »

pepus píše:A4 se s e36 v crashtestech neda srovnavat... e36 je auto z roku 91, normy byly uplne nekde jinde a neni to zadne tabulkove hodnoceni, ale rozdil 2 hvezdicek ADAC, coz je sakra znat. treba kvuli bezpecnosti pro me e36 nebyla aktraktivni ani pred 4ma lety kdyz sem kupoval auto.

to ze je na tom e36 lip nez favority a felicie o tom snad zadna, ale v porovnani s a4 hodne slaby

jak říkám...bohužel jsem v tom boural...a vím, že se to nepohlo...buď jsem měl strašný štěstí, nebo to auto prostě něco vydrží...tak či tak mám E36 a cítím se v tom jakž takž bezpečně (samozřejmě, že když bych potkal např. kamion čelně, tak už tu nenapíšu ani čárku)...
btw..nikde jsem nenapsal, že by A4 byla horší než E36...jen píšu, že i když dopadla E36 hrozně, tak stejně jí věřím :wink:
castro
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od castro »

někdy mě udivuje co vydrří i taková E30 po bouračce... všechno na sračku ale kastle nad řidičem nebo spolujezdcem většinou vydrží... asi ty auta doprovází nějakej anděl strážnej a nějak ty nosníky po zvážení podrží...

mno dobře... :lol:

být tebou, na 1,6i se vykašlu a pokud E36 koupil bych 318iS 140HP. Pokud nejsi trotlík co bude machrovat na holky nebo kámoše a dokáže jezdit s rozumem, zachvíli si zvykneš na zadní náhon a už nikdy nebudeš chtít nic jiného. Spotřeba bude stejná jako u té 1,6i a rozdíl v ručení vem čert, to neni zásadní výdaj...
Protože BMW jsou těžká auta, je lepší vybírat siolnější mkotorizace( :) ) 1,6ka je v tom autě docela utopená, je to takový auto na pohodový ježdění.

Audi taky není špatná, vždycky se mi moc líbily ale přijde mi od AUDI už trochu nefér že pár desítek let už vyrábí vzhledově téměř totožná auta... :? A4 bude měká v podvozku a jízdní vlatsnosti nic moc, to řídit sériovou E36 bude podle mě větší radost. Viděl jsem i srovnání E46 320xd a A4 1,9Tdi quattro a jak se povídá že quattro od audi je nějaká super věc a nikdo na ně nemá, tak to BMW nechalo to Audi někde hooodně zasebou co se podvozklu a i brzd týče... takže quattro je asi fajn ale stejně na podvozku Audi to jízdní vlastnosti nezlepší.

Co jsem si za ty roky mohl všimnout, poměrně dost lidí utíká od Audin právě k BMW...

Ale HLAVNĚ! - vždycky platí koupě dobrého kusu. Nemysli si že když koupíš BMW za pár desítek tisíc, bude to nějaká BMW kvalitka.. jestli se o to auto někdo nestaral, jezdilo po ČR a v zimě atd atd, muže to být třeba jen navoněnej pojíuzdnej vrak.. asi bych se poohlídnul po něčem v Německu.. U kteréhokoliv auta platí - spokojenej budeš když nekoupíš šrot...
wolferine
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od wolferine »

castro píše: Viděl jsem i srovnání E46 320xd a A4 1,9Tdi quattro a jak se povídá že quattro od audi je nějaká super věc a nikdo na ně nemá, tak to BMW nechalo to Audi někde hooodně zasebou co se podvozklu a i brzd týče... takže quattro je asi fajn ale stejně na podvozku Audi to jízdní vlastnosti nezlepší.

Co jsem si za ty roky mohl všimnout, poměrně dost lidí utíká od Audin právě k BMW...

tak tak...tatkuv sef mel A6ku quadro a prechazel na 5tku bmw s xdrive..a velmi si to bmw chvali...
deem88

#38 Příspěvek od deem88 »

Jako jasně, to ISo nebo šestivál(např. 323i) by byli samozřejmě lepší,a le rodiče mi to nedovolej a protože mi an to dávaj dost podstatnou část financí, tak si vyskakovat nemůžu:-)
pazda
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od pazda »

deem88 píše:Jako jasně, to ISo nebo šestivál(např. 323i) by byli samozřejmě lepší,a le rodiče mi to nedovolej a protože mi an to dávaj dost podstatnou část financí, tak si vyskakovat nemůžu:-)
asi vedej proc :lol: nee to byla samozrejme sranda
GG

#40 Příspěvek od GG »

Koukni sem: http://www.tipcar.cz/poradna_bmw_530d_v ... -1765.html

není to e36 a A4 ale e39 a A6 ale pro porovnání rozdílů AUDI BMW stačí :P
Odpovědět