Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Přípravky na vozy BMW
Tak hoši DIY geometrie funguje dokonale do garáže jsem jel 20km auto táhlo maličko doprava. Po změření a seřízení auto přestalo táhnout doprava a jelo krásně rovně srovnal se mi i volant.
Jinak šuplera je ukotvená původním posuvníkem a šoupe se jen číselník. Musí bejt vyndanej i hloubkoměr a měří se to tím koncem číselníku. Změříš v půlce disků vepředu, prohodíš pod autem a změříš v zadu na diskách, pak už jen došteluješ aby byly oba rozměry stejný.
Jsem rád, že je i další věc, kterou si můžu dělat na autě sám
Jinak šuplera je ukotvená původním posuvníkem a šoupe se jen číselník. Musí bejt vyndanej i hloubkoměr a měří se to tím koncem číselníku. Změříš v půlce disků vepředu, prohodíš pod autem a změříš v zadu na diskách, pak už jen došteluješ aby byly oba rozměry stejný.

- Přílohy
-
- 17032012270.jpg (182.3 KiB) Zobrazeno 10382 x
-
- 17032012269.jpg (183.93 KiB) Zobrazeno 10382 x
-
- 17032012268.jpg (165.01 KiB) Zobrazeno 10382 x
-
- 17032012267.jpg (174.69 KiB) Zobrazeno 10382 x
-
- Nákres.jpg (27.32 KiB) Zobrazeno 10382 x
fubutomas píše:U jakýho auta? Já ještě co mám,tak přípravek na vylisování předních silentbloků v zadním rameni E36 bez demontáže ramene.... ještě ho musím doladit,tak pak udělám výkres....
Jo to jsem přesně myslel je to na e36.
To Cuky: S vyndánim neni problem, ale nechce se mi kvůli nandavání sundavat celé rameno, chtěl bych postupovat podobně jako tady:
http://www.unitedbimmer.com/forums/bmw- ... ement.html
čau,aktuálně jsem koupil zouvačku a vyvažovačku na osobní a lehký užitkový auta..... vzal jsem ji nakonec bez pomocnýho ramene,na to už jsem neměl... koukal jsem na různý videa atd.. když přezouvaj nízkoprofilový pneu... a někdo používá super přípravky... večer sem hodím video co přesně myslím... jde mi o přidržení patky pneu pod zesílením disku,abych nemusel na pneu ležet při zouvání a obouvání
toto je podobný princim co myslím.... http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... m=1&itbs=1
Nepoužívá zde někdo něco podobnýho? Nahoďte foto jak to vypadá a jak vám to funguje? Díkec

Nepoužívá zde někdo něco podobnýho? Nahoďte foto jak to vypadá a jak vám to funguje? Díkec

Lucifer píše:Tak hoši DIY geometrie funguje dokonale do garáže jsem jel 20km auto táhlo maličko doprava. Po změření a seřízení auto přestalo táhnout doprava a jelo krásně rovně srovnal se mi i volant.
By mě zajímalo jak to udržíš sám na obou stranách tom kole?
libovka píše:Lucifer píše:Tak hoši DIY geometrie funguje dokonale do garáže jsem jel 20km auto táhlo maličko doprava. Po změření a seřízení auto přestalo táhnout doprava a jelo krásně rovně srovnal se mi i volant.
By mě zajímalo jak to udržíš sám na obou stranách tom kole?

Nedávno jsem řešil sundání řemenice na klikovce u motoru M43, nechtělo se mi to povolovat přes startér jak tu někdo radí, tak jsem si udělal zjednodušenej originál přípravek kterým se přidrží klikovka. Vzal jsem si jen pásovinu, udělal dvě oválný díry + vybrousil žlábek.
- Přílohy
-
- Originál přípravek
- přípravek original.jpg (69.6 KiB) Zobrazeno 10485 x
-
- Můj zjednodušený
- Přípravek.jpg (36.71 KiB) Zobrazeno 10485 x