Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
vrzaní zadní nápravy na E39
Konečně se mi podařilo odstranit vrzání podvozku. Dělalo mně to jenom, když bylo venku teplo, po dlouhé jízdě a nebo když jsem stál dlouho v koloně. Stačilo se o auto opřít a už to vrzalo. I když se mně zdálo, že to jde zezadu, tak to bylo přední spodní příčné rameno. Gumový silenblok, který je v hliníkovém domečku, se i s domečkem utrhl od ramena a protáčel se, když se rameno ohřálo. Vrzání se přenášelo nápravou a vypadalo to, že vržou brzdy, protože rezonoval ten plech, co je za kotoučem. Po výměně ramena je v autě boží klid.
-
- Kontaktovat uživatele:
muj otec má stejný problém na e39 vzadu na nápravě,ale nejde vubec poznat z ktere strany to jde..vzdycky kdyz opláchne na myčce auto,tak to občas zavrže na nějake velke nerovnost jak nákladní vagon a za dva dny do dalšího mytí ani hláska.
mě to též dělalo v zimě na mé e34 a vzdy po umytí,ale na predni napravě..ted mi tam uz tlučou asi kuláky:-(
mě to též dělalo v zimě na mé e34 a vzdy po umytí,ale na predni napravě..ted mi tam uz tlučou asi kuláky:-(
Ted jsem neco podobneho resil u kamosove 528i, vrzalal mu leva zadni strana, tak jsem pod to vlezl a zjistil jsem ze vrzani jde od spodniho ramene, jak je tehlice ukotvena do takoveho (kuloveho) cepu. Je to to kulove ulozeni uplne vlevo vzadu dole za kolem. Tak jsem udehnul prachovku a nastrikal tam WD, provedl jsem zkusebni jizdu a vrzani bylo pryc, tak to zkuste, je to pokus skoro za darmo...
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30
Dil č: 2

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30
Dil č: 2
stejnej problém bude asi i u mě. V těhle hajzlech co jsou v těhlici mám vůle, a dost to vrže, tak doufám že mi to pomůže, už mě to nebaví poslouchat
Promáznutí olejem pomohlo asi na den, pak se vrzání vrátilo, ale vůle tam jsou velký, tak to půjde co nevidět ven.
Edit Admin:
Vymazány/editovány příspěvky, které nebyly k tématu. Nekopírujte poslední příspěvky. Prosím, dodržujte pravidla této sekce.

Edit Admin:
Vymazány/editovány příspěvky, které nebyly k tématu. Nekopírujte poslední příspěvky. Prosím, dodržujte pravidla této sekce.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi taky začala vrzat zadní náprava u E39 touringa. Nejdříve po zimě jen sem tam, pak už vrzala čímdál častěji, až začala vrzat při každém sebemenším proružení. Bohužel jsem neměl zrovna po ruce jehlu, nebo čím prostříknout kulový čepy, tak jsem nedřív rozdělal a promazal všechno ostatní na nápravě. Ale bylo to zbytečné, efekt se nedostavil žádný, furt to vrzalo jak starý kočárek.
Ale odkud to jde nebylo poznat, se to rozléhalo po tom spodním hliníkovým dutým rameni a nikdo nepoznal odkud to přesně jde. A to jeden člověk ležel pod autem a druhej kinklal za hagusy autem a vrzalo to fest na to, aby to bylo poznat, ale přesně se to zjistit nedalo ani poslechem, ani pohmatem.
Nakonec dal dobrý tip brumlae34, byl to ten kulový čep č.2 v spodní části ramene. Sem to prostříkl WDčkem s jehlou pod tlakem se nafouk a kole něj vytekl takovej bordel, nejspíš rez.
A teď je auto zas tichý jak se sluší a patří, a to stačilo jen prostříknout čepy zevnitř..... 10 minut i se zvednutím auta a odděláním kola.
No příště budeme chytřejší...
Ale odkud to jde nebylo poznat, se to rozléhalo po tom spodním hliníkovým dutým rameni a nikdo nepoznal odkud to přesně jde. A to jeden člověk ležel pod autem a druhej kinklal za hagusy autem a vrzalo to fest na to, aby to bylo poznat, ale přesně se to zjistit nedalo ani poslechem, ani pohmatem.
Nakonec dal dobrý tip brumlae34, byl to ten kulový čep č.2 v spodní části ramene. Sem to prostříkl WDčkem s jehlou pod tlakem se nafouk a kole něj vytekl takovej bordel, nejspíš rez.
A teď je auto zas tichý jak se sluší a patří, a to stačilo jen prostříknout čepy zevnitř..... 10 minut i se zvednutím auta a odděláním kola.

No příště budeme chytřejší...
jojo bezna zavada u e39 e60 atd spodni kulovvy cep zadni napravy, kolikrat staci auto zvednou na hever pustit a je treba mesic klid, kolikrat muzete mazat pod prachovku a taky nic, nejlepsi reseni je ho vymenit, prace dobra tak 1 pul a jde to docela dobre, kdyz se chcete 100% ujistit tak povolte matku toho nejdelsiho sroubu spodniho ja nevim je tam nejaka 24 klic uvolnete a propruzte, kdyz prestane je to cep ale je to bezna zavada
Batler píše:Také bych si přál aby mi to vzralo jako kočárek.... Mě to vrže jako přeložená V3S o 3 tuny![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mě to vrzalo taky fest, vsechny silentbloky a ulozeni sem prostrikal WD a snad jeste napichal olej strikackou, uz si to presne nepamatuji a opakoval sem to snad 3 x pomohlo to vzdy na chvili pak se to opet ozyvalo asi tak 4 mesice me to sralo a pak z niceho nic klid , samo to prestalo a uz je to tak pul roku co se to ani neozvalo ...
takze za zkousku nic nedas ale necekej od toho ze to prestane
satvik píše:Batler píše:Také bych si přál aby mi to vzralo jako kočárek.... Mě to vrže jako přeložená V3S o 3 tuny![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mě to vrzalo taky fest, vsechny silentbloky a ulozeni sem prostrikal WD a snad jeste napichal olej strikackou, uz si to presne nepamatuji a opakoval sem to snad 3 x pomohlo to vzdy na chvili pak se to opet ozyvalo asi tak 4 mesice me to sralo a pak z niceho nic klid , samo to prestalo a uz je to tak pul roku co se to ani neozvalo ...
takze za zkousku nic nedas ale necekej od toho ze to prestane
Tak jsem prostříknul tak decentně WDčkem aby se to namočilo zaskákal jsem na kouli a pořád to vrzalo tak jsem to tich silentbloků ramen nastřílak stříkačkou tolik oleje dokud to nezačlo téct spodem a je po ptákách