Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Ze starých světel nový

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#21 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Pavel píše:
Zave píše:
Pavel píše:paráda .... uděláme byznis :D až budu potřebovat (zatím je mám pěkné) tak mi je vyleštíš a já ti vyleštím fáro...Ok?

to zvladnes i sam :) je to brnkacka 8)

já se bojím....jak se znám tak bych je skur...l .... vybrousím všechno ale svoje světla ne...to nechám na někoho kdo to dělal....a radši mu na oplátku vyleštím auto....tak zájemci hlaste se :D :D :D

hm , me si je brousil.. zadní..... to si pamatuju :lol: :Policie:
Pavel

#22 Příspěvek od Pavel »

GeorgosAc píše:
Pavel píše:
Zave píše:[quote="Pavel"]paráda .... uděláme byznis :D až budu potřebovat (zatím je mám pěkné) tak mi je vyleštíš a já ti vyleštím fáro...Ok?

to zvladnes i sam :) je to brnkacka 8)

já se bojím....jak se znám tak bych je skur...l .... vybrousím všechno ale svoje světla ne...to nechám na někoho kdo to dělal....a radši mu na oplátku vyleštím auto....tak zájemci hlaste se :D :D :D

hm , me si je brousil.. zadní..... to si pamatuju :lol: :Policie:[/quote]

zadní sem děla í Hyrimu a já nevím komu ještě...ty jsou v pohodě,protože jdo vyleštit leštičkou ... ale přední světla a svoje :D ani omylem,na to je mám moc rád
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Panaque »

Tento týden bych to chtěl aplikovat v praxi...

Dám podrobný report... Jinak díky moc za super tipa!!!
honzicek69

#24 Příspěvek od honzicek69 »

stanley07 píše:No po pravdě, největší voser je vyndat ty světla, všechno odpojit a nic při tom neulomit. U mě to odnesly dva konektory a jeden úchyt a to jsem byl hoodně opatrnej... Ale někoho na ten byznys určitě seženeš, když jsem viděl vyleštěný auto od tebe, je to nejlepší pobídka :wink:

No nekde tady byl odkaz na navod a tn co ho psal tak to delal na aute (akorat si okoli toho svetla polepil izolackou) :)
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Hyri »

aj ja sa chystam ked najdem trosku casu a chuti... :lol:
stanley07
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od stanley07 »

Je to brnkačka... Světlo je venku hned a leštění je taky otázka max půl hodinky. Neni na tom co zkazit, je to tvrdej plast. Tak se toho nebojte a hurá na to :D
Huska
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Huska »

nejedou ty fotky ... prosím o opravu díky
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
bergos Člen Klubu
Člen Klubu

#28 Příspěvek od bergos Člen Klubu »

ale na druhou stranu jsem se bavil u nás s reklamačním technikem o světlech a on mi řekl, že plastové světla jsou z polykarbonátu který je měkký a proto je na nich mikrometrická vrstva jakýhosi povlaku, který zaručuje že něco vydrží a nejsou hned poškrábané a oťukané od kamenů. Vše ukážě čas...
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
stanley07
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od stanley07 »

To je jasný. Nic netrvá věčně. Ani nový, ani leštěný skla :wink:
signum

#30 Příspěvek od signum »

Hitman
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Hitman »

FBS píše:Takže fámy že to nejde jsou opravdu jen fámy, koupil jsem přední facelifty, jedno bylo bohužel z jiného auta který mělo asi deset milionů kilometrů, takže plast byl od kamínků fest domlácenej.
Postup je umejt plast od mušek, na fotkách už je umytej, jsou vidět jen tečky od kamenů. Namočit a brousit a pořád vlhčit, smirek 240 -- 400 -- 600 -- 800 -- 1000 -- 1500 a pak jsem použil 3M leštící pasty od nejhrubší po nejjemější, jsou sice na lak, ale fungujou samozřejmě na všechno leštění. Výsledek posuďte.

Obrázek[/img]

nejsou videt fotky, nepojedes na sobotni sraz klubu do pb ? ze by jsi mi tam s tim pomohl ?:) nebo nejede nekdo ?:)
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Panaque »

Sorry už jsem report neposílal, ale pustil jsem se do toho při standardní údržbě auta minulý víkend.

Jediné co mi stačilo byl smirk 1600 pod vodou a následně staré dobré Tempo na leštícím kotouči na vrtačce...

Výsledek celkem uspokojivý a nemusel jsem ani demontovat světla...
fix
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od fix »

nemáte někdo recept na zažloutlý až propálený sklíčka v BOSCH H7 světlech E36?
leštit toto už asi nepomůže... :oops:
Studna

#34 Příspěvek od Studna »

bmwfil píše:
patras píše:skoda ze to nejde udelat se sklenenejma :)

Třeba jde, co víš... :lol:

Mám v plánu to zkusit. Mám v práci diamantovou brusnou pastu na leštění kovových ploch do vysokého lesku, tak to chci zkusit co to udělá na obyč. skle a pokud to nebude hnuj, tak to zkusím na skleněných krytech u E36.
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Panaque »

Kašli na to a kup si nové kryty... Vypadá to mnohem lépe a nepoznáš že je to leštěný...

Bylo mi řečeno, že pokud budeš leštit, odstraníš vlastně tu horní vrstvu laku a potom bude vidět jak je vrstvený ten plast a navíc to vydrží úplný prd...
Studna

#36 Příspěvek od Studna »

Panaque píše:Kašli na to a kup si nové kryty... Vypadá to mnohem lépe a nepoznáš že je to leštěný...

Bylo mi řečeno, že pokud budeš leštit, odstraníš vlastně tu horní vrstvu laku a potom bude vidět jak je vrstvený ten plast a navíc to vydrží úplný prd...

A za kolik se dají pořídit nové kryty? Nějak se mi to nepodařilo najít.
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Panaque »

Studna píše:
Panaque píše:Kašli na to a kup si nové kryty... Vypadá to mnohem lépe a nepoznáš že je to leštěný...

Na E36 fakt nevím. V Elitu nemají???
Studna

#38 Příspěvek od Studna »

Panaque píše:
Studna píše:

Na E36 fakt nevím. V Elitu nemají???

No to právě nevim, protože jsem to nenašel. Ale ještě jsem se tomu nevěnoval na plno. Ó jsem líný.
Panaque
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Panaque »

Co třeba tady?

http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=63&fg=05

nebo

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05

To jen pro představu, jinak bych asi hledal na E Bayi nebo se ptal klubáků...

Dovolím si bonznout, Martin33 na svojí E39 sehnal origo od Helly více jak za polovinu nežli já... :wink:
fotobobo

#40 Příspěvek od fotobobo »

FBS píše:Takže fámy že to nejde jsou opravdu jen fámy, koupil jsem přední facelifty, jedno bylo bohužel z jiného auta který mělo asi deset milionů kilometrů, takže plast byl od kamínků fest domlácenej.
Postup je umejt plast od mušek, na fotkách už je umytej, jsou vidět jen tečky od kamenů. Namočit a brousit a pořád vlhčit, smirek 240 -- 400 -- 600 -- 800 -- 1000 -- 1500 a pak jsem použil 3M leštící pasty od nejhrubší po nejjemější, jsou sice na lak, ale fungujou samozřejmě na všechno leštění. Výsledek posuďte.

Obrázek[/img]

Kam se podeli ty fotky?
Odpovědět