uz ste aj mna poplietli, vsetko su len domienky, ale nic naisto..... Ja osobne nevidim dovod preco by sa malo nieco resetovat alebo menit SW. Podla mojho nazoru staci vymenit vahu a hotovo, no a samozrejme vymazat pamat zavad. Ale cakam na servisne prirucky pre BMW, ktore mi maju prist kazdu chvilu, tak tam sa dozviem viac a dam vediet naisto, co sa robi v pripade vymeny vahy.
Tak mně to nedalo, kouknul se do TISu. Píšou načíst jednotku DDE, zkontrolovat a odstranit případné chyby, paměť závad vymazat.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Byla na to servisní akce,po výměně váhy,tehdy za novější typ,se musela přeprogramovat ŘJ motoru. Proč vám asi nevysvětlím,ale je to tak,bez programování se to chová jako se starou váhou.. Pokud už nový program máte,k jeho nahrání ale jiný důvod nevidím,tak stačí vyměnit váhu a je to ok...
Byla na to servisní akce,po výměně váhy,tehdy za novější typ,se musela přeprogramovat ŘJ motoru. Proč vám asi nevysvětlím,ale je to tak,bez programování se to chová jako se starou váhou.. Pokud už nový program máte,k jeho nahrání ale jiný důvod nevidím,tak stačí vyměnit váhu a je to ok...
Jo, tohle dava smysl. RJ musi umet "cist", co ji vaha posila a podle typu se to obcas dost lisi. To je napriklad duvod, proc neni tak uplne snadne vymenit AFM za MAF, musi se udelat konverze signalu, nebo upravit cip na RJ. Kazdopadne diky za odpoved, tohle jsem chtel vedet.
Potvrzuju poslední příspěvky. Mám 530d 135kW manual před faceliftem a včera jsem měnil váhu. Do teď jsem jezdil s odpojenou a až na trošku vlažnější zátah bylo všechno v pohodě. Nicméně s novou (i po vymazání chyby!!!) to nejede absolutně vůbec. Musím někde přehrát software, protože váha na 530d 135kW se už prostě nedělá a neprodává a na novou je nutné updatovat software. Nevíte někdo kam s tím zajet? Jsem z Krkonoš...
Suchinnen píše:Potvrzuju poslední příspěvky. Mám 530d 135kW manual před faceliftem a včera jsem měnil váhu. Do teď jsem jezdil s odpojenou a až na trošku vlažnější zátah bylo všechno v pohodě. Nicméně s novou (i po vymazání chyby!!!) to nejede absolutně vůbec. Musím někde přehrát software, protože váha na 530d 135kW se už prostě nedělá a neprodává a na novou je nutné updatovat software. Nevíte někdo kam s tím zajet? Jsem z Krkonoš...
nejspíš ti to udělají v aut. servisu BMW kterej je nejbližsí si budeš muset najít sám
tohle neni vubec pravda.. zadny softver se nemusi nahravat... menil sem ji na dvou autech... vaha je naprosto identicka pro vsechny 3.0d a je uplne jedno jestli je to 330d nebo 530d nebo 730d... akorad je pak rozdil facelift a nefacelift... (135kw a142kw) vahu vymenis kus za kus a nic se nedeje... jen muzes pak smazat chybovy hlasky aby se priste nezobrazovaly... tod vse...
V mým případě jde právě o ten zásadní rozdíl facelift a předfacelift! Předfaceliftová váha se prostě už sehnat nedá a když, tak jedině někde z vrakáče, kde bude stejně tak (ideálně) na půlce životnosti. Všem kdo mají 530d před faceliftem a odejde jim váha v podstatě nezbývá než koupit novou a AKTUALIZOVAT SOFTWARE, páč jinak budou moct jezdit tak akorát v pravým pruhu
nemel sem na mysli nejaky bastle.. ale origo.. menil sem to na 330d a pak na 530d PREDFACELIFT.. koupil sem origo... stala sice ranec ale vydrzi aspon...a porad se koupit da... a vymenil sem ji kus za kus.. je to potvrzeno od AUTECU Stodulky!!!! kdo mi neveri at si tam zavola...
svejda_BMW píše:nemel sem na mysli nejaky bastle.. ale origo.. menil sem to na 330d a pak na 530d PREDFACELIFT.. koupil sem origo... stala sice ranec ale vydrzi aspon...a porad se koupit da... a vymenil sem ji kus za kus.. je to potvrzeno od AUTECU Stodulky!!!! kdo mi neveri at si tam zavola...
Origo neorigo, stejne jedna firma a od ni to maji vsechny automobilky. Akorat ze pak to prodavaji za kazda za jinou cenu dle prestiznosti znacky (lambda felicia 1500, bmw 3500 a pritom je to identicky). Btw, zrovna v pripadech elektroniky mezi origo a neorigo rozdil neni.
svejda_BMW píše:nemel sem na mysli nejaky bastle.. ale origo.. menil sem to na 330d a pak na 530d PREDFACELIFT.. koupil sem origo... stala sice ranec ale vydrzi aspon...a porad se koupit da... a vymenil sem ji kus za kus.. je to potvrzeno od AUTECU Stodulky!!!! kdo mi neveri at si tam zavola...
Origo neorigo, stejne jedna firma a od ni to maji vsechny automobilky. Akorat ze pak to prodavaji za kazda za jinou cenu dle prestiznosti znacky (lambda felicia 1500, bmw 3500 a pritom je to identicky). Btw, zrovna v pripadech elektroniky mezi origo a neorigo rozdil neni.
Tak tohle je jen tvůj názor.
svejda_BMW píše:ja nevim jak u jinejch dilu ale polskou (druhovyrobu) vahu vzduchu bych si do auta teda nedal.. a pochubuju že bmw použiva stejnou...
Už se to tady řešilo v jiným tématu, váha z polský aukce opravdu nefunguje.
Pokud je elektronika stejny vyrobce, tak je to OK. Napriklad pokud koupim lambdu bosh, tak je uplne jedno pro jake auto je myslena, vsechny lambdy funguji stejne, bude mit akorat jinou koncovku na kabelu. Proto se take prodava tzv universalni lambda, ktera jde dat kamkoliv (potvrzeno v praxi).
Jinak to origo neorigo jsem myslel tak, ze jedno je krabice s napisem bmw a to druhe identicka krabice se stejnyma vnitrnostma, ale bez napisu bmw a za 1/10 ceny. Je jasny, ze kdyz se budu snazit do auta nacpat vahu, ktera posila informace v jinem "formatu", tak to fungovat nebude. V pripade vah je problem pouze dany "format", vaha jako takova je porad stejna a pokud umim poresit konverzi signalu, muzu si dat do bmw vahu treba z mustanga (a to se btw dela).
Tak v úterý jedu do BMW Renocar Praha na update software. Jde prý o to, že nová váha má jiný formát dat než stará, né že by dávala jiné hodnoty! Proto to s ní samozřejmě jede hůř než v nouzovém režimu. Update softu je údajně na půl hodiny a abych udělal všem jasno, tak jsem se i zeptal jak je to s replikami téhle součástky. Hlavní přijímací technik mi řekl, že je to ÚPLNĚ jedno jestli je to BOSCH nebo jiný výrobce. Sám jsem taky spíš zastáncem original dílů, ale v tomto případě je to skutečně jedno!
Měnil jsem váhu ,která byla již na jedné straně měření mimo toleranci a dal jsem tam normálně novou a cítil jsem podstatně lepší reakci na plyn a pod.Po čase mi nahrávali nový softwer do RJ a nedošlo k nějaké změně.Tak si to přeberte.Zaza.
Suchinnen píše:Tak v úterý jedu do BMW Renocar Praha na update software. Jde prý o to, že nová váha má jiný formát dat než stará, né že by dávala jiné hodnoty! Proto to s ní samozřejmě jede hůř než v nouzovém režimu. Update softu je údajně na půl hodiny a abych udělal všem jasno, tak jsem se i zeptal jak je to s replikami téhle součástky. Hlavní přijímací technik mi řekl, že je to ÚPLNĚ jedno jestli je to BOSCH nebo jiný výrobce. Sám jsem taky spíš zastáncem original dílů, ale v tomto případě je to skutečně jedno!
Kolik Tě stál ten update? Já řešim stejnej problém u 320d před liftem. A když sem si zjištoval v Autecu, tak mi podle čísla ETK nabídli váhu z po faceliftu,že se do předfaceliftu dává už jen tato. A na muj dotaz zda je to stejný, nejdřív tvrdil, že bezproblému,ale pak si zavolal nějakýho technika a ten mi potvrdil, že je potřeba přehrát soft asi za 2500Kč.
Kolik to stojí jinde? A nebo neumí to udělat někdo mimo autorizovaný servisy? Já do nich tak nerad jezdim, jsou namachrovaný a kolikrát nějakej šikovnej mechanik umí mnohem víc a za jiný příznivější peníze..
Měnil jsem na530váhu z roku 1999. Chtěl jsem sehnat stejnou, ale Bosch ani jiný výrobce již jí nedělá. Stála za h... tak jí přestali vyrábět. Do novějších modelů se dává jiná lepší, hlavně neodchází. A ta samá se dává i do starších modelu. Akorát se tam musí přehrát softvér, tak propto. U BMW to stojí kolem 2 500kč. Auto pak jede mnohem lépe.Je tam hlavní problém s napájením stará-nová.