Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
prosiiim Pomoc nejdou zhasnout dalkove světla
Nevyznam se v elektrice, tak bych se chtěl zeptat, jestli by vydržel ten MOS trasistor nebo co to je v tom lichtmodulu krátkodobé svícení na dvě žárovky? Konkrétně, kdybych propojil pravé dálkové s levim, které funguje. Vim že je to prasárna, ale jednalo by se o jedno rozsvícení na technické kontrole. Pak to jde do opravy, ale blíží se mi termín STK a už to nestihnu.
presne tuhle "prasarnu" me udelali kdyz jsem auto kupoval, pul roku po tom co jsem ho koupil se me rozsvitily obe dalkova svetla a nesli vypnout, pri oprave se zjistilo, ze nejakemu prasatku se uz drive posralo jedno dalkove a stale svitilo, tak ustipal kabely z toho vadneho svetla a napojil je na to "zdrave", fungovalo to, ale ten Mosfet se pretezoval takze nakonec taky odesel, takze jsem muset menit pak oba,
ale na jedno probliknuti to urcite stacit bude, do opravy
ten Tranzistor stoji cca kilo az dve, takze nema cenu resit nejaky ochcavky, ja si tam dal trosku silnejsi, aby nahodou zas hned neodesly, ale kdyz to das nejakymu elektrikari tak by to mel opravit do litra i s materialem...(kdyz nebude vedet ze je to Light modul z BMW, tam bude pak prirazka
)
ten Tranzistor stoji cca kilo az dve, takze nema cenu resit nejaky ochcavky, ja si tam dal trosku silnejsi, aby nahodou zas hned neodesly, ale kdyz to das nejakymu elektrikari tak by to mel opravit do litra i s materialem...(kdyz nebude vedet ze je to Light modul z BMW, tam bude pak prirazka

swed píše:presne tuhle "prasarnu" me udelali kdyz jsem auto kupoval, pul roku po tom co jsem ho koupil se me rozsvitily obe dalkova svetla a nesli vypnout, pri oprave se zjistilo, ze nejakemu prasatku se uz drive posralo jedno dalkove a stale svitilo, tak ustipal kabely z toho vadneho svetla a napojil je na to "zdrave", fungovalo to, ale ten Mosfet se pretezoval takze nakonec taky odesel, takze jsem muset menit pak oba,
ten Tranzistor stoji cca kilo az dve, takze nema cenu resit nejaky ochcavky, ja si tam dal trosku silnejsi, aby nahodou zas hned neodesly, ale kdyz to das nejakymu elektrikari tak by to mel opravit do litra i s materialem...(kdyz nebude vedet ze je to Light modul z BMW, tam bude pak prirazka)
------------
Dik za radu. To je přesně to co jsem potřeboval vědět. Na STK dam provizorní ,,bajpásek", pak to jde ven a oprava.