a jéé už to zase soudruzi v SRN vymysleli špatně Jak starý máš naftový filtr?
Když budeš mít netěsné čerpadlo tak to poznáš, budeš tam mít louži od nafty.
Koukni se v zadu pod nádrží na hadice ty časem také stárnou a může to tam přisávat vzduch.
Bez el.podávačky to jede a startuje normálně, pokud máš v nárdži víc jak 15 litrů. Případně hodně zlepšíš starty pokud před filtr dáš zpětnou klapku.
s upraveny sanim z nadrze, a tym filtrom z LR mi to straruje aj ked su v nadrzi 2L, typicky to potom skape v prudkom kopci, alebo v zakrute.. ale po rovine prejdem 30km v pohode.
starynovy píše:nemas netesne cerpadlo? tym myslim ze tecie, ale fest, potom klesa inertny tlak, a hned to chcipa, udrzi sa tak 2-3s, iny dovod je prilis mala davka nafty, ale pokial si nehybal s poziciou el. hlavy tak sa to samo len tak nevysere. Chcipak je normalne nazvany STOP selenoid na hydraulickej hlave cerpadla, ovlada to RJ, mozes zmerat multimetrom ci po tom ako to skape, stale drzi 12V. Inac by som odporucal zaviest do cerpadla naftu z 2L flasky pri motore, a nastartovat tak, neviem ci mas priesvitnu hadicku od filtra do cerpadla, ale ak sa ti tam hrnie vzduch nieje moc co riesit
tak je to přesně tim netěsnym čerpadlem, kape to z něj až skoro teče když natlakuju naftu balónkem, co mám na palivovim potrubí...... sundal jsem sání a že se teda zasnažim to opravit.
Nějaký možnosti, na co si dát bacha abych nerozhodil nastavení a tak, za každou radu dík ........... tak aspoň že vim kde je zakopanej čert
tak to je mi luto, ze mam az taky dobry odhad.. moc tam toho neopravis, na 80% tecu krytky piestu predvstreku, a k tej prednej sa dostanes, ale druha je od motora. Skus to utriet a vysleduj odkial, ak len z pod hlavy tak to spravis, ale inak nemas sancu bez vybratia.
vyndám to ven, teče to ze strany od motoru, jakoby zpodhlavy čerpadla. už mi chybí jen povolit ty dva šrouby, kterýma je celý to čerpadlo chycený a vytáhnu ho celý ven a kouknu na něj, tam musí být fucha jako kráva. To těsnění někde seženu, nebo nějaká náhražka? Bojim se taky abych ho nerozházel nějaký nastavení...
co koukám na ETK tak to nebude jen o těch dvou šroubech, ale ještě středu toho čerpadla co? nějakou radu k jeho demontáži? popřípadě odkaz, nedaří se mi najít moc info, něco na foru e30, né moc podrobný...
pokud to teče jen pod el .hlavou tak to nevyndavej označ si polohu té hlavy kde přesně je, ale opravdu přesně.
Těsnění koupíš v kelly a stojí cca 50kč kus, jsou tam dvě jedno na víku hlavy druhé pod ní.
neteče mi to pod el. hlavou, asi jsem spletl pojmy, myslím že to teče před tím pluginem do kterýho se zapojujou vysokotlaký trupky, jak v něm jsou díly 17 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15 nebo někde zezadu, kam bohužel nevidim.
jo jo to je presne ono, natocis motor, chyti, vystrekne odtial spenena nafta, a skape. ta 3jka je schovana v drziaku napinaku remena, je tam taky hodne velky imbus, potom povol dve tie matice, a jednu zospodu zozadu, drzi diel cislo 7 (ten vyhod do kosa). Potom zober pacidlo, a vydlubni to cerpadlo von. Upozornujem ta ale ze ked zhodis tu hydraulicku hlavu, vnutro toho cerpadla sa z vacsej casti rozsype.
starynovy píše:jo jo to je presne ono, natocis motor, chyti, vystrekne odtial spenena nafta, a skape. ta 3jka je schovana v drziaku napinaku remena, je tam taky hodne velky imbus, potom povol dve tie matice, a jednu zospodu zozadu, drzi diel cislo 7 (ten vyhod do kosa). Potom zober pacidlo, a vydlubni to cerpadlo von. Upozornujem ta ale ze ked zhodis tu hydraulicku hlavu, vnutro toho cerpadla sa z vacsej casti rozsype.
No říkal sem si, že když přetěsnit, tak rovnou všechny těsnění co jdou. Co jako že se mi to rozsype, to myslíš rovnou shánět druhý u kterýho se to taky rozsype, nebo rovnou celý jiný dobrý? rozsype jako rozbije, nebo jako rozloží to jak je to poskládaný a budu to muset skládat zpátky? To by chtělo nějakej plánek )
musim sehnat ten imbus, tak až zítra... btw tam asi nějakej ten výkon utíkal co? TDS mám rád a to jsem teď rok jezdil s benzínem m20b20 a říkal si že do nafty už nepůjdu, jak to krásně točí, ale spotřeba a výbava nafťáků mě ukecala ale je fakt že v mojí předchozí 325tds to jelo úplně jinak, tak se těšim že po opravě čerpadla se mi trošku nahodí úsměv nad výkonem tohodle motůrku
noo ja uz som z propagacie tohto motoru presiel na druhu stranu, ala fuck diesel, za tie stovky hodin pod kapotou mi to zrejme nestalo, jedina vyhoda je ze jazdim s palivom ktore stoji tak 0.5€/l. Vykon ti to stracat rozhodne mohlo, pretoze v tom obale musi byt urcity tlak, ked to unika uz to nefunguje ako ma, pretesni, a posluzi, ja mam tu smolu, ze co sa moze dojebat sa dojebe, uz cakam len ruplu kluku, a prasknuty blok.
starynovy píše:noo ja uz som z propagacie tohto motoru presiel na druhu stranu, ala fuck diesel, za tie stovky hodin pod kapotou mi to zrejme nestalo, jedina vyhoda je ze jazdim s palivom ktore stoji tak 0.5€/l. Vykon ti to stracat rozhodne mohlo, pretoze v tom obale musi byt urcity tlak, ked to unika uz to nefunguje ako ma, pretesni, a posluzi, ja mam tu smolu, ze co sa moze dojebat sa dojebe, uz cakam len ruplu kluku, a prasknuty blok.
vždyť je to koníček, srát se může něco na všem... když bys nechtěl tohle riskovat, bereš auta jiný cenový kategorie, řekl bych ..... to máš docela levný palivo, to nafta nebude
bavilo ma to este donedavna, lenze teraz to celkom splha do penazi, vydrat 350€ za veci spojene s hlavou, ktora vobec prasknut nemusela, to potesi.. co ma tesi viac, ze som ju najskor praskol ja, a to som sa k tomu spraval akoby to bolo z marcipanu.
tak konečně jsem sehnal imbus, matku pod ním jsem už taky demontoval a čerpadlo furt nejde ven, mám použít větší sílu, nebo tam ještě někde drží? nechci to pokurvit tak jsem radši opatrnej.. proč ten díl č. 7 vyhodit? jinak sundaný mám teda ty dva šrouby na ukotvení čerpadla vel. 12, a matku shovanou v imbusu.
no ano, 2x 12tka, a este jedna drzi prave ten diel č.7, zahod ho lebo je na hovno, a iba zavadzia, ma drzat cepadlo z druhej strany-zbytocne, ked toto povolis, a zapacis, malo by sa hybat par mm na kole rozvodu, malo by pruzit, pokial nepruzi, este nieco drzi.. ked sa uz vykla treba sa do toho riadne opriet, pripadne zapacit, a buchat po pacidle, je tam konus takze to proste treba zrazit dole.
já ten sráč č. 7 (přidávám etk ať se nemusí lézt na druhou stránku http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15 ) nemůžu najít, jinak čerpadlo už je takový uvolněný. Nedaří se mi tam nalézt třetí matku, nebo šroub na kterym by měl držet ten díl č. 7, má to být jakoby u motoru? je to na všech typech čerpadel, mám r.v. 11/1995, jo další dotaz ta těsnící sada je na všechny tři typy čerpadel stejná, nebo se liší, objednat se dá přímo v boshi?
ten srob je niekde pri prirube olejoveho filtru, blizko spinaca tlaku oleja. Ten plechovy drziak je z tovarne na vsetkych, leda by to uz niekto vyhodil sada je rovnaka.
tak asi už ho někdo vyhodil, mě se ale pořád nedaří to čerpadlo dostat ven, stahovák mi na ten šroub nedosáhne, zkoušel jsem přes malej klíč asi 10 klepat kladivem, ale kvůli malýmu prostoru mezi chladičem a motorem žádná větší rána nepadla, pak jsem zkoušel vypáčit, tak jsem si trochu naohybal šroubovák, tak jsem zkusil páčidlo ale to litina moc ráda nemá a nerad bych aby mi tam něco ruplo..... kurva jedna