jurasis píše:Strosek píše:Abych pravdu řekl - vůbec se mi ty rovnací postupy nelíbily

- zajímalo by mě, co by na to řekl nějakej odborník na chování, vlastnosti hliníkových slitin,...

A když se to zdeformovalo o ten obrubník, tak se to taky nahřívalo?

Jsi asi chtěl citovat úplně jiný slova, že.
Připadá mi to, že si většina lidí myslí - i těch co to, podle mě, kutilsky "rovnaj", že když se něco ohne, změní tvar, že se to prostě a jednoduše "narovná" a je to zase ta stejná věc.
A co změny v krystalický struktuře ( trhliny, praskliny, textura,... ), vnitřní pnutí ( vzniklý deformací, násobeno následným rovnáním ) - umocněno třeba ještě nějakým "svařováním" - to už to tam jde všechno do prdele,. ..

---pak by se to mělo minimálně rentgenovat, aby se zjistilo jak ta struktura vypadá - úplně jiný zrna,...
Jo dobře, prostě to funguje, nikdo se snad ještě nezabil z důvodu, že by se mu roztrhnul disk vlivem vnitřního pnutí materiálu a je asi menším zlem takto vzniklý vnitřní pnutí, než šiška, jinej tvar než kružnice, uražený kusy hliníkový slitiny, ...
Ale já tomu prostě nevěřím. Dycky bych se radši snažil sehnat jiný kolo. Jenomže to už bude třeba taky rovnaný, takže je to celkově v prdeli. A nemá cenu si s tím dělat hlavu.
Budu jezdit jen na plecháčích.

to je nápad, seru na vzhled.