Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39, nefunguje hláška nezapnutých pásů

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
mojorisin

#21 Příspěvek od mojorisin »

Z vlastní zkušenosti musim říct, že nám při bouračce s kámošovou E39 airbagy nevystřelili. Letěli jsme mimo vozovku do mladejch stromků a zůstali na střeše. Až na pár modřin a rejpnutí od vysypanech skel jsme byli oba v pohodě a decent v šoku. Ale E39 měla čumák nasr..ku a lehce promáčklou střechu a airbagy nic... zůstaly kde byly.
Bohužel si na 100% nepamatuju zda nás před jízdou upozorňoval gong na pásy. Ale asi bych si toho všiml, páč to bylo v roce 2003 a auto bylo rok starý a já byl vyplesklej ze sebemenšího detajlu a vymoženosti tý káry. O 6 let později jsem si ho koupil taky :wink:
mario42

#22 Příspěvek od mario42 »

mojorisin píše:Z vlastní zkušenosti musim říct, že nám při bouračce s kámošovou E39 airbagy nevystřelili. Letěli jsme mimo vozovku do mladejch stromků a zůstali na střeše. Až na pár modřin a rejpnutí od vysypanech skel jsme byli oba v pohodě a decent v šoku. Ale E39 měla čumák nasr..ku a lehce promáčklou střechu a airbagy nic... zůstaly kde byly.

To není nic neobvyklého. V rajchu jsem viděl E38 po brutálním čelním střetu, oba čelní airbagy nevyletěly. Řidič v kritickém stavu, spolujezdec na místě KO. O pár měsíců později jsem se od přeživšího řidiče dozvěděl, že byl jediným majitelem auta, nebylo nikdy havarované a jezdil pouze do značkového servisu... Chtěli to řešit žalobou, ale auto automobilka s nima krutě vybabrala že auto není v záruce a tudíž nemusí nic garantovat. Jen v německu existují stovky takových případů, kdy airbagy na E46, E39, E38 i novějších nevyletěly. Je to tak rok co u nás v televizi ukazovali několikanásobného smrťáka v E39. Pumelice čelně na strom a airbagy si taky pěkně chrápaly pod krytem.
Studna

#23 Příspěvek od Studna »

Tuto funkci lze aktivivat, popř. deaktivovat v menu PC. Zatím to nemám vyzkoušené, ale dle manuálu to jde. Aktivace probíhá změnou 0 na 1. Viz. následující text z manuálu:

15. Stavy a hlášení (Status cluster) I/O-ports (bit codes) 0=low; 1=high = ( u starších modelů nepoužito )
- 15.1- belt contact, seat belt fastened=0; - pásy
- 15.2- ignition lock contact, key inserted=0; - vložení klíče v zapalování
- 15.3- door contact, door open=0; - otevření dveří
- 15.4- clock button pressed=0; - uzamčení, zajištění dveří
- 15.5- SI reset=0, for reset=0; - svítí nějaký servisní indikátor – požadavek inspekce
- 15.6- EGS transmission failure=0 - porucha elektronického řízení převodovky

Status Digital Outputs (bits) 0=inactive, 1=active
1) Gong output; - gong
2) Brake warning lamp; - brzdová světla
3) Low fuel warning lamp; - kontrolka rezervy paliva
4) EGA lamp; - varovná funkce blinkrů
5) seat belt lamp; - kontrolka bezp. pásů
6) manipulation dot - manipulační kontrolka
JaneCk

#24 Příspěvek od JaneCk »

To Studna:
To by mě ale zajímalo, jak to aktivovat, protože si myslím, že to asi jen tak nejde. Když do toho menu najedu, tak nemůžu nic, jen si to max. prohlídnout. :eh:
Studna

#25 Příspěvek od Studna »

Ještě jsem to neměl čas vyzkoušet, ale po najetí na žádané menu (např aktivace těch pásů) by jsi měl několik vteřin držet tlačítko nulovaní denních km a tím by se to mělo přepnout z vypnuto na zapnuto.
JaneCk

#26 Příspěvek od JaneCk »

Dík za odezvu, mám dojem, že jsem to zkoušel, ale pro jistotu to ještě prubnu
mojorisin

#27 Příspěvek od mojorisin »

mario42 píše:
mojorisin píše:Z vlastní zkušenosti musim říct, že nám při bouračce s kámošovou E39 airbagy nevystřelili. Letěli jsme mimo vozovku do mladejch stromků a zůstali na střeše. Až na pár modřin a rejpnutí od vysypanech skel jsme byli oba v pohodě a decent v šoku. Ale E39 měla čumák nasr..ku a lehce promáčklou střechu a airbagy nic... zůstaly kde byly.

To není nic neobvyklého. V rajchu jsem viděl E38 po brutálním čelním střetu, oba čelní airbagy nevyletěly. Řidič v kritickém stavu, spolujezdec na místě KO. O pár měsíců později jsem se od přeživšího řidiče dozvěděl, že byl jediným majitelem auta, nebylo nikdy havarované a jezdil pouze do značkového servisu... Chtěli to řešit žalobou, ale auto automobilka s nima krutě vybabrala že auto není v záruce a tudíž nemusí nic garantovat. Jen v německu existují stovky takových případů, kdy airbagy na E46, E39, E38 i novějších nevyletěly. Je to tak rok co u nás v televizi ukazovali několikanásobného smrťáka v E39. Pumelice čelně na strom a airbagy si taky pěkně chrápaly pod krytem.

To mě teda pěkně s.re... U auta za mega by se to stávat nemělo...
mario42

#28 Příspěvek od mario42 »

tady na tom videu je taky jasně vidět, že oba čelní airbagy nevyletěly. Na konečném výsledku by už asi nic nezměnily, ale i tak je to další důkaz toho, co jsem psal výše.

Další ukázka toho, jak „spolehlivé“ jsou v těchto zgarbech bezpečnostní systémy: http://www.akcni.net/index.php?id_zpravy=11966702551243673445
Odpovědět