Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Přisvěcování mlhovkama

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
berkelay

#21 Příspěvek od berkelay »

mě to zase jako taková blbost nepříjde, ale zase záleží na tom, kolik času, úprav a peněz by ta sranda stála

http://www.youtube.com/watch?v=7ID59l-BPdI
sqeezer

#22 Příspěvek od sqeezer »

Další věc je, že auta, který to mají ve výbavě na to ty mlhy mají uzpůsobený. Paraboly mají jiný tvar a svítí víc do boku, než obyč mlhovky. Takže toho světa, co bys tím získal, by zas tak moc nebylo.
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#23 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Michelin píše:Pointa je ze BMW to nema tak je to automaticky nanic aspon podle vasich nazoru. Kdyby s tim prislo BMW prvni tak byste rikali jak super uzitecna featura to je.

To není pravda... Dyť ta funkce funguje jen do určitý rychlosti,akorát další věc která se může vysrat a za draho opravit :P Já na autě mlhovky mám,ale nepoužívám je,jen se mi líbí jak s nima to auto vypadá :wink:
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
CZAirwolf

#24 Příspěvek od CZAirwolf »

sqeezer píše:Další věc je, že auta, který to mají ve výbavě na to ty mlhy mají uzpůsobený. Paraboly mají jiný tvar a svítí víc do boku, než obyč mlhovky. Takže toho světa, co bys tím získal, by zas tak moc nebylo.

Prave, ze naopak...ceske krajnice nejsou casto znacene a tohle svetlo v zatacce muze napomoci...nebo pri sjezdu v noci na krizovatce, kde proste neni do strany videt.
sqeezer

#25 Příspěvek od sqeezer »

Já nezpochybňuju, že je to dobrá funkce, jen z vlastní zkušenosti vím, že mi mlhovky na mé E34 nesvítí tolik doboku. Určitě ne tak moc, kolik prezentuje škodovka u toho svýho vynálezu :)
sturmann

#26 Příspěvek od sturmann »

Zdar, podle mě je to zbytečnost. Ale každému dle gusta.....
Tady máte článek http://news.auto.cz/technika/hella-svet ... zdeho.html
xjr

#27 Příspěvek od xjr »

Mě by jenom zajímalo kdo z vás,ketří tady tvrdíte ,že je to hovadina a blbost v takovým autě ,který to má někdy jel. Já ano,je to výborná věc a myslím si ,že kažý kousek světla je v noci neocenitelný. Možná bude problém v tom,že se v tom našem prima státě musí svítit celý den a pak to vypadá blbě. Funguje to na otočení volatnu a po překročení nějakého úhlu. Je to napojené na snímač úhlu rejdu pro DSC. Jinak to samozřejmě BMW dělá taky a i do některých starších aut do dokážou dostat pouhým softwarem. Určitě to jde dodělat do E6O/61,mají to v zimním katalogu doplňků. Tak o tom dost uvažuju.
magic
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od magic »

jinak prej aby to fungovalo na otočení volantu tak musí byt vozidlo vybaveno DSC tudíš snímačem otáček volantu., prej čeče
landys
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od landys »

A ještě kdyby to pak tak elegantně plynule pohasínalo...
Zkusím se příležitostně zeptat nějakého bezmozka z fabriky na jakém je to vlastně principu. Já to měl ve Volvu FH16 a tam to bylo dost primitivně - vypínač na palubce fungoval při rychlosti do 40 km/h vždy po zapnutí blinkru, ale nebyla to mlhovka, bylo to vedle.
Rychlost bych v případě víc jak 1/2 otáčky volantu vůbec neřešil, při vyšších rychlostech tolik volantem ani netočím :-)

CZAirwolf píše:...Navic je vhodne omezit rozsvecovani do urcite rychlosti....

Dan td píše:...Omezení rychlostí také nebude problém, stačí si vzít z budíků údaj o rychlosti. Ten je vyvedený i do svorkovnice pod volantem např. pro tempomat. Na mlhovky se to připojí přes diody.Čili obvod musí umět toto:
Fungovat jen do určitého napětí na signálním vstupu - rychlost
...
Maxiczech

#30 Příspěvek od Maxiczech »

To má dneska snad každý auto. Viděl jsem Fábii, jak jí při zatáčení svítila mlhovka. Myslím, že to není špatný, ale na druhou stranu to není nic, co bych musel řešit. Kdybych to měl, asi bych na to nenadával, ale rozhodně to není funkce, kterou bych musel řešit a dobastlovat to na autě. BMW má přec automatic natráčecí celé paraboly. Tak k čemu mlhovka..
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#31 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Dobrý by asi bylo, kdyby to svítilo, jenom když je potřeba, tzn. když je tma. V souvislosti s povinností svícení ve dne svícení jedné mlhovky v zatáčce působí celkem komicky.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Maxiczech

#32 Příspěvek od Maxiczech »

Přesně.. :))))
Odpovědět