Bensche píše:Každý tady říka jak mu 530d 132kw žere 8l v zime v lete 7l atd.. nevim nikdy jsem se na to nedostal ani v lete ani v zime jednou když jsem jel 110kmh po dálnici to jsem jel za 7,0l,ale nevim,jak nekdo muže mit kombinovanou spotrebu 7,5l třeba u automatu. 10l je u me prumer lehkou nohou.Nevim,jestli tam mam neco v prrr.Dřív jsem mel TDS a jezdil jsem 8,5l A když jsem si koupil tohle,tak jsem myslel,že budu jezdi aspon jako stim tds za 8,5 prumer a ono nic realita uplne jiná.Já osobně vychvalovat spotřebu nebudu u 530da 132kw.Čekal,jsem průměr jiný než okolo 11l.a to už mam skoro 2roky.

Ale mam BMW a né žádné WW GROUP apod...

spotřebu nejak neřesím jinak bych měl TDI

Ale zarazilo me to jenom.čekal jsem že bude mensí u toho automatu.Říká se,že automat veme o 1,5l víc než manuál,tak je to asi pravda.

me bere o 3l víc nafty

to máš fakt něco posrany, já jezdil se 730D 135kw za 6,4 dálku furt 110, jel jsem přes slovensko do madarska z kopce, běžně dálničně 7,5, okresky taky tak, prostě kombinovaně do 8mi litru a to je tam rozdil 300kg proti E39, ve 4 lidech Olomouc-Frankfurt am main a par dalších měst, celkem ujeto za 24 hodin 2350km se spotřebou 7,4 ve čtyřech lidech a furt cca 20kmh nad předpisovyma rychlostma, ovšem u 730D byl pruser že jak už se s tím jelo 170 a víc tak to žralo víc jak 740i.
ted jsem zkoušel jet za kamošem v oktavce do ostravy s kompaktem 1,6, já měl spotřebu 5,1 LPG a on 4,5 nafty,

celkem prdel, ale on jezdí jak osel, kilometr před obci už dáva nohu z plynu.