Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 touring 99, silentbloky zadní nápravy - výměna - poraďte
FOTKY jak na to
Cau, omlouvám se, včera jsem to vyfotil, ale po příjezdu domu jsem si šel na "5 minut" lehnout a vstal jsem až ráno
http://phitr.rajce.idnes.cz/BMW_E39_zadni_naprava/
Mrkněte, je to snad z fotek hodně srozumitelný. Já jsem použil WD-40 a injekční stříkačku - podle mě je důležitý, aby to byla ta malá jehla, aby se zbytečně nezničila ta manžeta. Napral jsem tam celkem tři tyhle injekce, pořád mi z toho vytejká rez. Nicméně první den jsem tam dal jen tu jednu a bylo to už při sundavání z heveru ok
A podle fotek to najdete, poznáte
Do silentbloku to píchnout nejde - tvrdá guma.
Kdyžtak se ptejte - já ještě jednou děkuju MILOvi za dobrej nápad a to pivo 100% platí
Doporučuju ještě auto zvednout a sundat kolo, je to blbě přístupný, kor s 235/45/17

Cau, omlouvám se, včera jsem to vyfotil, ale po příjezdu domu jsem si šel na "5 minut" lehnout a vstal jsem až ráno

http://phitr.rajce.idnes.cz/BMW_E39_zadni_naprava/
Mrkněte, je to snad z fotek hodně srozumitelný. Já jsem použil WD-40 a injekční stříkačku - podle mě je důležitý, aby to byla ta malá jehla, aby se zbytečně nezničila ta manžeta. Napral jsem tam celkem tři tyhle injekce, pořád mi z toho vytejká rez. Nicméně první den jsem tam dal jen tu jednu a bylo to už při sundavání z heveru ok

Kdyžtak se ptejte - já ještě jednou děkuju MILOvi za dobrej nápad a to pivo 100% platí

Doporučuju ještě auto zvednout a sundat kolo, je to blbě přístupný, kor s 235/45/17

Přesně jak říkáš, uvidíš a poznáš to, až u toho budeš.. Myslím si, že ti to bude vrzat ve stejným místě, když se na to díváš zezadu (jako od konce výfuku) tak to není vidět, ale koukáš na velký šroub. A za tím šroubem (to je silentblok - tvrdá guma, do tý píchneš, ale nestříkneš olej) je asi 7 cm taková malá manžeta. do ty to jde píchnout, má to asi 1-2mm tloušťku podle odhadu. hlavně je to na první pohled jiný než ty silentbloky. Vem si s sebou notebook a ty fotky ode mě, nebo si to dej do mobilu, aby ses pak líp zorientoval
Já když jsem koukal na schéma a pak na auto v reálu, tak bych řekl, že jsou to dvě úplně jiný věci
a to mám dobrou představivost.. Jestli jsi někde ze severních Čech, tak se stav v Ústí
Ukážu, případně prostříknu.

Já když jsem koukal na schéma a pak na auto v reálu, tak bych řekl, že jsou to dvě úplně jiný věci