Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW 318TDS kombajn - váš názor?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Anonymous

#21 Příspěvek od Anonymous »

No, myslím, že sem slyšel dost. Děkuju všem i těm drsnějším. Cenu nevím, nechtěl jsem ji řešit, dokud nebudu mít jistotu, že je to ppřinejmenším zajímavý auto. Opravdu mi u tohodle auta, jakožto druhýho aua přibližovadla pracanta, šlo výhradně o spotřebu, špatně to auto taky nevypadá, el okna to má všecky, ty sedáky elektrický to má, kůži ne, což sem rád, el šíbr jo, zrcátko pochybuju, že sou zatmavovací, CD jo -Kenwood, klimu to má tu dvojitou, alu má nový nedávno teď nevím jestli sou 17 nebo 16 + nový gumy, vel.BC PDC ASC bohužel nevím co znamená, tudíž anijestli to má, stav fakt pěknej, auto si dovezl z německa sám, servisku nevím.
Samozřejmě nejlepší radu použiju, svezu se v tom a uvidím, ale z Vašich rad tomu moc nedávám (o;
To M3maniac, možná se mne to dotklo neprávem, asi sme každej jinej, vo nic nejde, v pohodě. BTW rozhodně sem nechtěl slyšet, že je to pecka atd.. chtěl sem objektivní posouzení, zda to auto za něco stojí a poslouží mi na to na co jsem psal, že ho chci, tedy na tuctový svezení a práci...což sem se nakonec dozvěděl, takže všem děkuju...
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Lukáš »

KaZaN píše:No, myslím, že sem slyšel dost. Děkuju všem i těm drsnějším. Cenu nevím, nechtěl jsem ji řešit, dokud nebudu mít jistotu, že je to ppřinejmenším zajímavý auto. Opravdu mi u tohodle auta, jakožto druhýho aua přibližovadla pracanta, šlo výhradně o spotřebu, špatně to auto taky nevypadá, el okna to má všecky, ty sedáky elektrický to má, kůži ne, což sem rád, el šíbr jo, zrcátko pochybuju, že sou zatmavovací, CD jo -Kenwood, klimu to má tu dvojitou, alu má nový nedávno teď nevím jestli sou 17 nebo 16 + nový gumy, vel.BC PDC ASC bohužel nevím co znamená, tudíž anijestli to má, stav fakt pěknej, auto si dovezl z německa sám, servisku nevím.
Samozřejmě nejlepší radu použiju, svezu se v tom a uvidím, ale z Vašich rad tomu moc nedávám (o;
To M3maniac, možná se mne to dotklo neprávem, asi sme každej jinej, vo nic nejde, v pohodě. BTW rozhodně sem nechtěl slyšet, že je to pecka atd.. chtěl sem objektivní posouzení, zda to auto za něco stojí a poslouží mi na to na co jsem psal, že ho chci, tedy na tuctový svezení a práci...což sem se nakonec dozvěděl, takže všem děkuju...

PDC - park distance conrol - parkovací senzory
BC - board computer - palubní počítač (velkej má myslim 10 talčítek)
ASC - protiprokluz

pokud bude do 200tis tak bys o tom moh uvazovat, ale osobne bych tenhle motor nechtěl.
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Marty_ »

KaZaN píše:No, myslím, že sem slyšel dost. Děkuju všem i těm drsnějším. Cenu nevím, nechtěl jsem ji řešit, dokud nebudu mít jistotu, že je to ppřinejmenším zajímavý auto. Opravdu mi u tohodle auta, jakožto druhýho aua přibližovadla pracanta, šlo výhradně o spotřebu, špatně to auto taky nevypadá, el okna to má všecky, ty sedáky elektrický to má, kůži ne, což sem rád, el šíbr jo, zrcátko pochybuju, že sou zatmavovací, CD jo -Kenwood, klimu to má tu dvojitou, alu má nový nedávno teď nevím jestli sou 17 nebo 16 + nový gumy, vel.BC PDC ASC bohužel nevím co znamená, tudíž anijestli to má, stav fakt pěknej, auto si dovezl z německa sám, servisku nevím.

Jasný, podle mě jestli to chceš jako přibližovadlo a pracanta tak si myslím že to je v pohodě, ne? Samozřejmě 325tds by byla lepší, ale když je to takhle tak co?:) Svez se a uvidíš, sice to nebude žádnej extra polet, ale zase to bude pracant se slušnou výbavou a kastlí BMW co bude jezdit třeba za 6l nafty (to jsem plácnul, nevím kolik si to vezme ale tak nějak to asi bude?) :wink:
Anonymous

#24 Příspěvek od Anonymous »

Veme si to spíš 7-8L
Velkej BC to asi nemá, pokud si to pamatuju dobře, to je škoda.
PDC taky ne... to by mi nevadilo
ASC nevím....na ten sem zvyklej z Golfa, ten by se mi líbil...
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Shrek »

Lukáš píše:318TDS je strašnej motor, nepovedenej, a s*al se snad už ve fabrice :-), to už raději 316i

Hej, jak to může bejt nepovedenej motor, když je to mechanicky přesně 2/3 M51čky? 8) ... to bych rád věděl, od BMW fachmana ;)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#26 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Shrek píše:
Lukáš píše:318TDS je strašnej motor, nepovedenej, a s*al se snad už ve fabrice :-), to už raději 316i

Hej, jak to může bejt nepovedenej motor, když je to mechanicky přesně 2/3 M51čky? 8) ... to bych rád věděl, od BMW fachmana ;)

No sorry shreku,v tom,že to jsou 2/3 325ky máš sice pravdu,ale podle mně to je na diesla malej obsah a malej výkon..... on asi myslel nepovedená kombinace.... to jako kdyby udělali nějakou new isetu 0,8 td tak by to byl povedenej motor ,protože to je 1/3 tds? :D
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Lukáš »

Shrek píše:

jak sem pořídíl, posílám dál :-)
skautik Čestný člen
Čestný člen

#28 Příspěvek od skautik Čestný člen »

kolik to ma? 66kw dyt to ma kazdej druhej diesel u nas
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Shrek »

skautik píše:kolik to ma? 66kw dyt to ma kazdej druhej diesel u nas
Ukaž mi jinou nepřímovstřikovou 1.6-1.7 TD z toho roku se 66 kW, rozvodovým řetězem a elektronicky řízeným vstřikem... 8)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#30 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

jéje, ses do toho auta nějak zamiloval,jako obsah 1665 mi naháni strach,při pomyšlení na výdrž motoru.... je to podle mně malej výkon na kombi a proto si myslím,že skoro určitě mu každý dával...aby mohl předjíždět a jezdit trochu svižně.... ale možná se pletu a je to supr držák.Je to jen můj názor,že bych to nechtěl.
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Lukáš »

M3maniac píše:

jéje, ses do toho auta nějak zamiloval,jako obsah 1665 mi naháni strach,při pomyšlení na výdrž motoru.... je to podle mně malej výkon na kombi a proto si myslím,že skoro určitě mu každý dával...aby mohl předjíždět a jezdit trochu svižně.... ale možná se pletu a je to supr držák.Je to jen můj názor,že bych to nechtěl.

bavil semk se o tom s klukama na dilne, a kazdej nezavisle na sobe mi rekli ze ten motor stoj iza pikacu....prej kdyz ropu tak aspon 325td, spis dobry tds......
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

KaZaN píše:BMW 318TDS kombajn - váš názor?...

Vetsina lidi na tomto foru si koupila BMW pro dynamicke parametry, pro zazitek z jizdy, takze ti 318tds nedoporuci. Stejne bys dopadl zeptat se na Octavii 1.9tdi 66kW. Proste PSu neni nikdy dost :-) a BMW s mene nez sesti valci neni BMW. Jsi-li pouhy konzument a zaroven trochu exhibicionista, kup to. Neznali ti budou BMW zavidet, znali ti mozna projevi soustrast. Je-li kara v dobrem stavu budes levne a pohodlne a hlavne bezpecne jezdit.
Dost lidi na tomto foru ma BMW jako druhe nebo treti auto, na jako delnika na denni jezdeni. Tim se vysvetluji nektere prehnane reakce 8)
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Cantona

#33 Příspěvek od Cantona »

M3maniac píše:
KaZaN píše:Není nad kutlivovanou diskuzi koukám :roll:
A jak moc hluchý to jako má bejt? Jakej má todle auto krou?ák? Je to tak hluchý, že se s tím nedá jezdit? Je to víc hluchý než třeba 1.6 benzín v Golfu kombi? Nebo?

No ja to pojal humorně,protože tady to kultivovaně nemá moc smysl.... jak se můžeš u takového obsahu ptát na krou?ák? no 325tds má slušné jízdní vlastnosti ale představit si todle v kombíku si neumím.... jinak jezdit se dá i v embargu ( škoda 1000 MB) ale tu koupíš za 1000Kč.... :D jako 325tek tds je docela dost,tak pokud chceš BMW v ropě tak hledej tam.Hlavně tu zas příště nepiš ,že máš libovou 325td z roku 91 s origo 130tkm.... :D

Tak to je ligové ....... :D Embéčko - :D :D :D
Anonymous

#34 Příspěvek od Anonymous »

Jen podtýkám, že to má 120koní, díky čipu, a? už je odkudkoliv, údajně ovšem přímo od BMW. Otázka je jestli je k lepšímu nebo k horšímu, jestli s čipem nedostával motor ještě víc na zadek (o:
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Lukáš »

KaZaN píše:Jen podtýkám, že to má 120koní, díky čipu, a? už je odkudkoliv, údajně ovšem přímo od BMW. Otázka je jestli je k lepšímu nebo k horšímu, jestli s čipem nedostával motor ještě víc na zadek (o:

30 koniku z čipu....no myslim si že to dostavalo pěknej kouř, tenmotor sam o sobě neni žadnej zazrka kvality a s čipem bude ještě vic namahanej.....no kašlal bych na to.
skautik Čestný člen
Čestný člen

#36 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Lukáš píše:
KaZaN píše:Jen podtýkám, že to má 120koní, díky čipu, a? už je odkudkoliv, údajně ovšem přímo od BMW. Otázka je jestli je k lepšímu nebo k horšímu, jestli s čipem nedostával motor ještě víc na zadek (o:

30 koniku z čipu....no myslim si že to dostavalo pěknej kouř, tenmotor sam o sobě neni žadnej zazrka kvality a s čipem bude ještě vic namahanej.....no kašlal bych na to.

hmm podle me se to bude srat stejne jako 2.5tdso, tedy nemusi s tim nic byt, nebo tam take muzes obcas neco menit :) a to ze to ma chip neznamena, ze to dostavalo kour.... znam asi 3 zensky co si pro sichr nechavali chipovat svou 66kw oktavku :)
Anonymous

#37 Příspěvek od Anonymous »

No to by mne zajímalo, jestli čipem se ten motor ušetřil, protože na něj třeba nebylo nutný tak šlapat, aby jel a nebo jestli se čipem, tím že podával větší výkony, víc utrápil. Ale asi je to fakt individuální jak to kdo prasil nebo ne. U tohodle vím, protože sem s ním mockrát jel (jako spolujezdec), že se k němu chová slušně, natočí, nechá chvilinku ohřát, pak nejdřív v klídku, netrápí ho studenej... ale každej den sem u toho nebyl (o;

Teď trošku z jiný stránky, jak je to auto na tom s místem? Co lidi vzadu, budou brečet? A co kufr, velkej, malej, střední, vlez do kufru je doufám dost velkej. Uměl by někdo porovnat s Golfem Variantem?
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Bombarder »

Nevim proc se porad ptas, kdyz uz jsi davno rozhodnuty. 8)
Anonymous

#39 Příspěvek od Anonymous »

Bombardere, to já ale fakt nejsem, celý dny tupě čumím a zvažuju, je to zajímavá nabídka (ikdyž teda nevím ještě cenu, třeba mi pak sklapne úplně), ale nevím, jestli je to to pravý a to nejen kvůli tomu relativně slabýmu motoru. Původně sem chtěl Caravelle, takže jsem skutečně na vážkách.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

KaZaN píše:... vím, protože sem s ním mockrát jel (jako spolujezdec)...
Teď trošku z jiný stránky, jak je to auto na tom s místem? Co lidi vzadu, budou brečet? A co kufr, velkej, malej, střední, vlez do kufru je doufám dost velkej. Uměl by někdo porovnat s Golfem Variantem?

No kdyz jsi s nim tolikrat jel, tak jsi se mohl podivat i do kufru, ne? A staci obejit par bazaru a nekde Golfa Variant najdes a muzes porovnavat.
Jak pise Bombarder, stejne uz si rozhodnuty.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Odpovědět