Pany píše:Tak když už to tady takhle řešíte,Tak se zeptám jaké by jste doporučili pneu na 18x8 ET 35 aby to vypdalo co nejlíp,ale abych necítil každej vajgl co přejedu. Díky.
Na 8J ráfek tak 225/40 - 235/40, počítej ale, že s 18" ty vajgly cítit holt budeš...
tak jsem dal na E46 330d dopredu 8x18 ET35 225/40 a dozadu 9x18 ET35 235/40 a pri propruzeni a zhoupnuti si to vzadu docela skrta...
premyslim co ted s tim.. tlumice co tam ted jsou urcite nejsou stopro takze je mozny ze vymena za novy (pripadne celej sportovni podvozek) by to vyresila ale to je spis vyhledove (nejsou finance)..
docasne by to mohly vyresit asi dorazy tlumicu, ale tam se zas bojim co to udela..
no a pak je tu jeste moznost zavalcovat vnitrni stranu lemu a mozna celej lem trosku vytahnout, ale s tim taky nemam zkusenosti vzhledem k moznymu poskozeni laku a tak..
Kluci možná se vám tady do toho trochu zavrtám ale když se tady bavíte o té šířce pneumatik tak mi někdo řekněte zdali auto žere víc když jsou širší pneumatiky a vyžší než užší a nižší,někdo řiká to a jinej ono tak by mě zajímalo jak to teda je,měl jsem na tom svim R15 195/65 a ted jsem tam dal R17 225/45 a je to každopádně línější a přijde mi že to i víc bumbá.
HonzaB píše:Kluci možná se vám tady do toho trochu zavrtám ale když se tady bavíte o té šířce pneumatik tak mi někdo řekněte zdali auto žere víc když jsou širší pneumatiky a vyžší než užší a nižší,někdo řiká to a jinej ono tak by mě zajímalo jak to teda je,měl jsem na tom svim R15 195/65 a ted jsem tam dal R17 225/45 a je to každopádně línější a přijde mi že to i víc bumbá.
no pokud mas treba 316i tak verim tomu ze to na zrychleni pocitis dost, na silnym aute to uz nepoznas, to stejny bude i se spotrebou si myslim.
Jinak ten rozdil ve spotrebe bude co tak tipuju pil litriku max.
U e36 325i som prešiel z 15" (pneu 185/65) na 16" (pneu 205/55) a bolo to o dost lenivejšie hlavne ked som bol naložený.Hodne záleží na váhe kola,priemeru kola nie len na šírke pneu.
Vážil som ich s pneu:
15" =14,7 kg
16" =17,4 kg
Myslel som si že 2,7kg na jednom kole nieje nič,ale už radšej mysliet nebudem Je to takzvaná "neodpružená" váha
Není to jen neodpružená váha, ale rotující hmota. Zkus si pustit rozbrušovačku (flexu) a pak s ní pohnout. Někdo tu kdysi psal, že 1 kg na kole, které se točí při rychlosti auta 100 km/h má stejnou setrvačnost v dopředném pohybu jako nerotujících 5kg v kufru. V tvém případě to dělá ... 2,7*5*4=54 kg
Prosim vas, nevite nahodou nekdo jakej je vnitrni prumer zadniho tlumice u E46 330d? Potrebuju objednat dorazy a momentalne si to nemuzu zmerit a najit se mi to taky nikde nedari..