Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vibrace řízení E 36
Ved prave tie kola by som chcel vylucit. Su tam nove pneu, kola su vyvazene + nova geometria. Dalej mam vymene tlmice + horne ulozenia.
Chystam sa vymenit este spodne capy a vymenim aj zadne silace na prednych ramenach za M-kove Excentricke a ked uz ani to nepomoze tak neviem.
Dnes som to testoval robi to od 100km/h po 120km/h potom to prestane taktiez je trosku citit vibracie pri brzdeni. Tak ak to nebudu capy tak uz neviem.
Chystam sa vymenit este spodne capy a vymenim aj zadne silace na prednych ramenach za M-kove Excentricke a ked uz ani to nepomoze tak neviem.
Dnes som to testoval robi to od 100km/h po 120km/h potom to prestane taktiez je trosku citit vibracie pri brzdeni. Tak ak to nebudu capy tak uz neviem.
Jak tak letmo čtu tento příspěvek tak vybrace může způsobovat kde co, i zadek auta.
Můj nový poznatek, mě dost silně vybroval volant při brždění, myslel jsem si že to jsou přední brzdy tak jsem vyměnil kotouče s deskama, nepomohlo tak tak jsem udělal i komplet čepy a nic. A nakonec to byly zadní kotouče, po výměně úplně klid, myslel jsem si že ně něco šptné na předku a vůbec bych netipoval zadek, že se tak ty vybrace mohou ze zadu roznést dopředu a do volantu.
Můj nový poznatek, mě dost silně vybroval volant při brždění, myslel jsem si že to jsou přední brzdy tak jsem vyměnil kotouče s deskama, nepomohlo tak tak jsem udělal i komplet čepy a nic. A nakonec to byly zadní kotouče, po výměně úplně klid, myslel jsem si že ně něco šptné na předku a vůbec bych netipoval zadek, že se tak ty vybrace mohou ze zadu roznést dopředu a do volantu.
philipo píše:ahoj...mám stejný problém. Daval jsem ted zimni disky s gumama a taky mezi 100 a 120 km/h vibrace volantu jako blazen. Když jedu min nebo vic tak celkem pohoda. Nechal jsem predek znova vyvazit a dela to porad. Nasel jste nekdo pricinu(viz 2 predesle prispevky)...dik. Pekne me to se*e.
Řešil a vyřešil někdo podobný problém? Kola jsou vyvážená, ale mezi 100-120 to někdy, hlavně ze začátku jízdy, dost vybruje volant. Nad a pod danou rychlost je to OK.
Já jsem vyměnil, siláče, čepy, stabiky i podvozek mám nový. Nové pneu , disky nehážou a udělaná geo a stejně to pořád chvělo. Okolo těch 110kmh. Teď jsem teda zkusil vyvážit zadní kola kde bylo na jednom kole 50g - 20g a na druhém 5g - 35g. O dost se to zlepšilo, ale ještě to pořád není ideální. Netušil jsem , že i zadní kola mají vliv na vibrace ve volantu. Asi vyměním ještě horní uložení tlumičů a uvidím.
-
- Člen Klubu
Při tom vibrování mezi 80-120km/h jsou nejčastějš rozvážený pneu. Někdy stači při ostřejších jízdách,že po 3týdnech zase hážou.. to je poznat jak kmitá volant. Některý další jemný vibrace už můžou způsobovat problémy a kombinace psaný výše. Geoška dovede taky něco zjemnit.
Ale s tím vyvažováním ne každej servis to dovede, viz.:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ED&start=0
Ale s tím vyvažováním ne každej servis to dovede, viz.:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ED&start=0
-
- Kontaktovat uživatele:
Když to tak čtu, tak taky přispěju.
Dělá mi to občas taky. Ložiska vůli nemají, laser byl dělaný 2x, převážení všech kol dokonce 3x. Nové siláče, kuláky a čepy ramen. Na vyvažovací mašině se zdálo, že maličko kopou gumy - zatím jsem se nedostal k tomu zkusit jiné - ale určitě to na to vliv mít bude. Zadní jsou naprosto rovné.
Druhá věc je podle mě to uložení, protože všechny ostatní možnosti už jsem vyloučil. (jinak tlumiče jsou ok)
Kdyby měl někdo definitivní odpověď, sem s ní.
Dělá mi to občas taky. Ložiska vůli nemají, laser byl dělaný 2x, převážení všech kol dokonce 3x. Nové siláče, kuláky a čepy ramen. Na vyvažovací mašině se zdálo, že maličko kopou gumy - zatím jsem se nedostal k tomu zkusit jiné - ale určitě to na to vliv mít bude. Zadní jsou naprosto rovné.
Druhá věc je podle mě to uložení, protože všechny ostatní možnosti už jsem vyloučil. (jinak tlumiče jsou ok)
Kdyby měl někdo definitivní odpověď, sem s ní.