Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e90 320D tempomat
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak mne to nakonec nedalo, sehnal jsem si packy na tempomat, vymenil a chtel nakodovat retrofit tempomatu s brzdnou funkci. Bohuzel mne to nakodovat nenecha, chce tvrdosijne vymenit pristrojouvou desku a nenecha si namluvit ze ji menit nechci, protoze na ni nemam prachy
Takze kdyby nekomu ETK-cko psalo ze pro tempomat potrebuje i vymenu budiku, tak je to pravda a bez toho se nakodovat nenecha. Takze uz mam poslusne zase packy bez tempomatu.
Kdyby chtel nekdo dodelat tempomat tak se na mne muze smele obratit

Kdyby chtel nekdo dodelat tempomat tak se na mne muze smele obratit

docela jsme s matizem začli spolupracovat a toutoproblematikou se zabývat, ty jiny budíky sou potřeba asi jen u benzína, u všech naft co jsem tempomat dodělaval stačí opravdu vyměna switching centra a kodovani.
tempomaty sou celkem 3 typy
1- obyč tempomat, ten prostě jen umí přidávat plyn aby držel rychlost
2- tempomat s brzdnou funkci, ten umí navíc použit i zadní brzdy aby snižil rychlost vozu, např. při jízdě z kopce, auto pak jede nastavenou rychlostí at se děje co se děje.
3. aktivní radarový tempomat udržující vzdálenost od auta před sebou
tempomaty sou celkem 3 typy
2- tempomat s brzdnou funkci, ten umí navíc použit i zadní brzdy aby snižil rychlost vozu, např. při jízdě z kopce, auto pak jede nastavenou rychlostí at se děje co se děje.
JaraX píše:tempomaty sou celkem 3 typy
Aha, zajímavé.. to by teda ukazovalo že mám asi taky ten s brzdnou funkcí, protože když jedu na tempomat 120 po D1 a pak klouzám u Prahy dolu z kopce např., tak to jede pořád 120, nikdy to nezrychluje (anebo to brzdí dobře motorem....) ... to budu muset nekdy overit jestli se rozvecuji brzdovy světla vzadu... diky

-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
porad resim tempomat na svoje BMW 320d FL 2008/10 (VIN: A206354).
Nechal jsem si poslat uz druhe spinaci centrum, ale porad mi neco nefunguje.
Ted mam pred sebou spinaci centrum s tempomatem cislo: 696529901.
Zkousel jsem ho namontovat...vsechno funguje(sterace, multifunkce...), akorat coz je nejvaznejsi, rozsviti se oranzove kontrolky. Jedna s vykricnikem a druha myslim s volantem.
Nefunguje ABS, ani ESP.
Ted mam spinaci centrum s cislem: 9123035-03
Nic jsem neprogramoval, jen namontoval nove spinaci centrum.
Myslite, ze se da to nove spinaci centrum naprogramovat, tak, aby vse fungovalo?
Dekuji za rady
porad resim tempomat na svoje BMW 320d FL 2008/10 (VIN: A206354).
Nechal jsem si poslat uz druhe spinaci centrum, ale porad mi neco nefunguje.
Ted mam pred sebou spinaci centrum s tempomatem cislo: 696529901.
Zkousel jsem ho namontovat...vsechno funguje(sterace, multifunkce...), akorat coz je nejvaznejsi, rozsviti se oranzove kontrolky. Jedna s vykricnikem a druha myslim s volantem.
Nefunguje ABS, ani ESP.
Ted mam spinaci centrum s cislem: 9123035-03
Nic jsem neprogramoval, jen namontoval nove spinaci centrum.
Myslite, ze se da to nove spinaci centrum naprogramovat, tak, aby vse fungovalo?
Dekuji za rady
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je to normalni, nepujdou ti ani bagy, nejde dsc. je treba nakodovat CAS, FRM, KOMBI, DSC a jeste tusim neco, uz si to nepamatuju presne, ale mam dojem ze chtel programovat a kodovat celkem 5 ridicich jednotek.
Nezapominej na to ze vsechny bezpecnostni prvky mas ted vyrazene z cinnosti, takze hlavne nebourej !!
Odkud mas zdroj tech spinacich center? Ja se asi pojedu podivat k mym blizkym sousedum do polska, pro jistotu seatem -))) Protoze mam obavy ze bych koupil spinaci centrum i s budikama, ale nemel bych to kam namontovat -))))
Nezapominej na to ze vsechny bezpecnostni prvky mas ted vyrazene z cinnosti, takze hlavne nebourej !!
Odkud mas zdroj tech spinacich center? Ja se asi pojedu podivat k mym blizkym sousedum do polska, pro jistotu seatem -))) Protoze mam obavy ze bych koupil spinaci centrum i s budikama, ale nemel bych to kam namontovat -))))
-
- Kontaktovat uživatele:
Dal jsem tam zpet puvodni spinaci centrum, aby vse fungovalo, tak jak ma.
Stejne se mi rozsvitil airbag, i kdyz jsem si daval pozor, aby vse bylo vyple...
Snad to ten clovek co mi bude kodovat ten tempomat bude vse znat, co je potreba udelat, aby to fungovalo. Uz pry nejake tempomaty do e90 kodoval...
Kontakt na cloveka od ktereho mam spinaci centrum mas v SZ.
Jakub
Stejne se mi rozsvitil airbag, i kdyz jsem si daval pozor, aby vse bylo vyple...
Snad to ten clovek co mi bude kodovat ten tempomat bude vse znat, co je potreba udelat, aby to fungovalo. Uz pry nejake tempomaty do e90 kodoval...
Kontakt na cloveka od ktereho mam spinaci centrum mas v SZ.
Jakub