Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

m sport/m tech??

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
mari

#21 Příspěvek od mari »

Weitec je dobrej. Nejvíc oblíbenej je HR, ale na naše silnice hodně snižovat nevim nevim. Weitec je měkčí a HR tvrdší. Sundavat to o 5-6 čísel je vrahovina pokud si nechcete vyrazit zuby a přijít o poslední zbytek jízdního komfortu. Když už tak 30/20 a je to až až, záleží taky v kombinaci s kolika palcovýma kolama, gumama atd. A asi úplně bych se vyhnul neznačkovejm podvozkum, za 5 komplet je směšný.
Jamall

#22 Příspěvek od Jamall »

a kolik myslíš, že jsou náklady na výrobu podvozku? Většinou se platí za zkušenosti a technologií, ale jinak TA Technix jsou hodně známe a ten stavitelný podvozek je právě taky od nich, akorát ho vyrábí pro jinou značku. Stejně jako Ronal vyrábí kola pro VW kde jeden liták vyjde na 8000kč tak vyrábí i kola pro Brabus, jsou ze stejného materiálu, projdou stejným výrobním procesem a na konci stoji jméno kvůli kterému to kolo vyjde na 50 000kč
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#23 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

mno.. a podobně Weitec i AP projdou stejným výrobním procesem a fabrikou jako KW.. poněvadž je to jejich podznačka. Prostě levnější zacílení na zákazníky co nejdou do KW variant. ;)
Někde na Webshopu jsem čet, že Weitec dávají v německu na sanitky a zásahový vozy a pod. kde je potřeba zvýšit stabilitu a jízdní podmínky, čili i stěma AP nejsou tak tvrdý jako KW.

Zatím sám laboruju co z toho dám, nebo jestli půjdu do stavitelnýho JOM. Co má stát ten TA Technix??
Jamall

#24 Příspěvek od Jamall »

cena je stejná za kompletní stavitelní i pevní podvozek, něco do 5500kč i s poštou

anebo tady, za absolutně směšnou částku

http://www.shop-tuning.cz/e107_plugins/ ... a=2&koko=6
DAVE1979

#25 Příspěvek od DAVE1979 »

http://www.tuning-in.cz/bmw-e36-sportov ... axx-4.html

ja sa obzeram stale po tomto..lebo pomer cena a kvalita je asi to naj aspon tak som počul...že jom či ta technix je už črep ale maju to už asi 2 ja chalani na našom slovenskom bmw klube a vraj bolo treba rozširovacie podložky u obidvoch podvozkov moc sa vtom nevyznám ale zrejme zato može ET kolies...origo et 45 a dreli im struny o kolá (o gumy) na predku.ja mám et 35 tak asi by to nemalo robyť a netreba nijake podložky 1 cm..ak sa vtom niekto troška viac vyzná poprosím nech napíše otom viac do témy dík..
marecekoi

#26 Příspěvek od marecekoi »

Myslíte, že tenhle podvozek http://www.shop-tuning.cz/e107_plugins/ ... =7&koko=36 bude stejné kvality jako podvozky od firmy JOM??máte s tímhle nějakou zkušenost???
Jamall

#27 Příspěvek od Jamall »

za dobu asi cca 3roky zkoumáni tohoto podvozku se na e30 fóru objevila jediná antipozitivní poznámka

"neni to vyslovene spatny , jen i kdyz lidi koupi stejny snizeni kazdej to ma jinak vysoko kazdopadne u me ho mam treti sezonu pomale asi cca 20tis km a jakoze to vypada dobre , jen predni kola ze vnitrku zacinaji byt doskakany tak mam pocit ze uz asi budou v horsim stavu , ale jinak na chovani auta to nijak prave zase poznat nejde"
MACEK

#28 Příspěvek od MACEK »

Jak se dá poznat m-tech podvozek na autě :?: Podle vin bych ho měl mít ale těch nesrovnalostí je tam trošku více tak třeba nějaké vyražené číslo na pružinách nebo tak něco?
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Jamall píše:za dobu asi cca 3roky zkoumáni tohoto podvozku se na e30 fóru objevila jediná antipozitivní poznámka

"neni to vyslovene spatny , jen i kdyz lidi koupi stejny snizeni kazdej to ma jinak vysoko kazdopadne u me ho mam treti sezonu pomale asi cca 20tis km a jakoze to vypada dobre , jen predni kola ze vnitrku zacinaji byt doskakany tak mam pocit ze uz asi budou v horsim stavu , ale jinak na chovani auta to nijak prave zase poznat nejde"

myslím si že to je snad dokonce aji moje citace hehe :lol:

Aktuálně je tatechnix po smrti už , cca ani ne 30tis km , na 17" 60/40 , několik okruhů zvádl atd...

řeším náhradu co za něj , v podstatě ať jsem uvažoval o čemkoliv , tak bilstein je drahej jako prase , a v konečným dusledku to pro moje využití je "měkký"

Chtěl jsem KONI , ale řešíme problemy s dodavatelem pro čr takže nevím či to klapne , pokud jo , vemu ty , a pokud ne ? tak kuwa prostě nevím ?

ideální se mi jeví BC racing , kterej ovšem začíná na 23tis za sadu , což je v porovnání s 4ma novýma tlumičema tatechnix za 2300kč/4kusy výsměch :)

můžu mít deset sad Tatechnixů a nebo jeden podvozek kterej bude super , ale otazkou je jestli to dokazu vubec vyuzit ? :D

takže zase to vidím že skončím u levnýho podvozku , zase budu zkoušet kolik to vydrží :D za ušetřený peníze si koupím unibalový uložení a budu spokojenej :)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#30 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Pytvám se v tom teď taky docela podobně.. :idea: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... &start=120
gs500e

#31 Příspěvek od gs500e »

jenom doplním, ap/weitec/kw - stejná fabrika, stejné výrobky, dokonce když si projdete katalogy, tak mají podobné objednací kody, poslední 3číslice jsou vždy stejné u daného snížení...

a hlavně u všech tří značek se používají tlumiče al-ko sport.. mám kw stavitelná varianta II. a tlumiče jsou také al-ko sport... ale kvalita dobrá toho se nebojte

štelovák od ap - cca 10tis
štelovák od weitecu cca 14 tis

klidně bych šel do toho ap, za ty prachy super podvozek, rozhodně něco jiného nežli jom, fk, streetliny, autostyle atd...

jinak já osobně bych koupil tlumiče koni, sada u mattyxe vás vyjde na 7tis, a k tomu bych koupil sadu nižších pružin od toho ap, nebo weitec, nebo taky koni, a zrovna ty tu někdo prodává úplně nové za 1900, takže za 9tis podvozek jak vyšitej - koni...
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od MattyX Moderátor »

No pro E36 je ta sada KONI tlumičů dražší jak píšeš :) ale cenově je to podobný jako B8 a je tam možnost štelování , což je prima :) ale momentalne se daji koupit jen ze zahraničí , a nebo od někoho kdo je měl v čr skladem nebo bere ze zahraničí ... tedka je s něma trochu problémek , ale počítám že se to brzo vyřeší , protože je kua chci taky :D
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

ctverecek

#33 Příspěvek od ctverecek »

Kamarád se kdysy rozhodoval o kolik má auto snížit tak sem pro něj zhotovil pár fotek tak vám to sem taky přihodím.

http://ctverecek888.rajce.idnes.cz/Podvozek_Kw_-40_-40/

(na autě jsou v předu 17" 225/45 ET35 a v zadu 17" 235/40 ET35)
gs500e

#34 Příspěvek od gs500e »

MattyX píše:No pro E36 je ta sada KONI tlumičů dražší jak píšeš :) ale cenově je to podobný jako B8 a je tam možnost štelování , což je prima :) ale momentalne se daji koupit jen ze zahraničí , a nebo od někoho kdo je měl v čr skladem nebo bere ze zahraničí ... tedka je s něma trochu problémek , ale počítám že se to brzo vyřeší , protože je kua chci taky :D

já jsem právě koukal u tebe na tvých stránkách na ty koni str.t.
přední tlumič 2500kus, zadek 1050kus,tak mi to komplet vychází na 7100

budeš je mít skladem? já bych si rád bud o vánocích nebo z jaro objednal dva kusy na zadek :-)

a ty štelováky vycházejí více, to je fakt, ale i přesto si myslím, že je to bezvadná cena za takový podvozek
DWXak

#35 Příspěvek od DWXak »

já bych chtěl konečně slyšet od někoho nezaujatýho, jakej rozdíl v normálním provozu, je mezi kw/koni/hr vs jom/ta-tech? :D

protože co se týče aspoň výdrže, jsou na to rozporuplný názory...

já jsem na jomu -80/-80 a po 15000 pořád drží :D
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od MattyX Moderátor »

mel jsem trebas moznost jet s kamaradovou tricou , kterej ma hodne veci stejných jako ja :D taky PU silace ,ale povozek BILSTEIN B8 + H&R pružiny... jako bylo to takový hodnější , určitá dávka komfortu tam byla asi navíc , ale to bych spíše přisuzoval gume o vyšším profilu , a možná se to mín klopilo , díky pružinám který jsou fakt vychytaný v podání HR , kdy tatechnix je má prostě měkký , což někomu není na škodu ... ja třebas s TAčkem byl několikrát na okruhu a podvozek jako fungoval si myslím že asi dobře , ale na okruh ultra měkký :D naraznikem jsem skoro rašploval obruby :D
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#37 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

A jom nebo tatechnix pro pouziti na bezny jezdeni by mohl stacit ne? Potrebuju na auto novej podvozek, ale nemam na ty drahy supr podvozky. Autem jezdim uplne normalne, max. si zajedu trosku rychlejc na klikatych cestach ale to jen vyjimecne. Jeste bych chtel dat auto trochu na zem kvuli vzhledu.
shade741

#38 Příspěvek od shade741 »

mám ten tatechnix a vpohodě na normální ježdění stačí uplně vklidu :wink:
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#39 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Taky uvažuju o těch ta-technix. Oni jsou stejně drahý jako ten JOM, ale JOM má snížení až -80/-60. Ale to si myslím, že je docela extrém a mě to bdue k ničemu.
Odpovědět