Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW RACE 2012 - 24.06. Hradec Králové
-
Parking, stanování, sraz a i závodní jsou na jedné ploše u trati
(jako na BIGu). Parking diváci je čistě pro veřejnost a podauta... Pro práce na autě (přezouvání a další operace) bude možnost využít asfaltový povrch u technikcé přejímky
Zde přikládám detailní plánek systému najíždění na trať. Při volných jízdách bude systém stejný. S tím rozdílem, že vpředu nebudou stát 2 vozy,ale celá skupina (řazená vpřed). Srazová plocha se stanováním se nachází po pravé straně podél celé cílové rovinky.
Uploaded with ImageShack.us

Zde přikládám detailní plánek systému najíždění na trať. Při volných jízdách bude systém stejný. S tím rozdílem, že vpředu nebudou stát 2 vozy,ale celá skupina (řazená vpřed). Srazová plocha se stanováním se nachází po pravé straně podél celé cílové rovinky.

Uploaded with ImageShack.us
-
výsledky zde: http://bmwrace.cz/vysledky
Kluci mockrát díky za chválu, ale bez vás všech by to nedopadlo (účast 100 srazových vozů). Takže děkuji i Vám. Škoda registrovaných co nedorazili z různých důvodů na startovní čáru. Ale i přes účast krásných 15 vozů na startu se bylo na co dívat. Napínavé těsné souboje a především precizní jízdy po trati, což se odrazuje i ve výsledcích. Účast ve volných jízdách byla také obstojná. Jsem rád, že se vám líbilo a že jsem vám mohl představit Czechring v trochu jiném světle. Ale sami jste viděli, že je vše ještě tak trochu ve výstavbě a ve vývoji.. Měl jsem v hlavě připravených několik myšlenek, se kterými jsem vás chtěl seznámit, ale nezbyl mi na to už prostor, tak někdy jindy
Také musím vznést jmenovité poděkování lidem. Kteří nejvíce přiložili ruku k dílu a pomohli mi vytvořit BMW Race, tak jak jste ho viděli:
Roman Málek (mediální stránka věci)
Jurasis (bmwklub, Renocar)
Vláďa + Eda (nájezd na trať)
SDH Veliny + Dobruška
Mihals (foto, tisk výsledků)
Terča Karásková (start, podpora)
Krasty Art (za dokumentaci)
pan Hutla (profesionální časomíra)
Co do příště doladíme:
- ozvučení areálu (komentovat přes mobilní telefon není ideální
)
- hlavní program na sobotu
- upravit část trati před nájezdem na most
- časomíra bude ukazovat ihned časy po odjetí + rychlost v cíli
Koukal jsem, že fotky již vkládáte. Budu se pokoušet chytat linky a umisťovat na web ze všech zdrojů ( FB, fotografové z redakcí atd..), ať je to přehledné.
Ještě jednou díky, vám všem a ahoooj na BIG BMW a za na BMW Race 2013
Kluci mockrát díky za chválu, ale bez vás všech by to nedopadlo (účast 100 srazových vozů). Takže děkuji i Vám. Škoda registrovaných co nedorazili z různých důvodů na startovní čáru. Ale i přes účast krásných 15 vozů na startu se bylo na co dívat. Napínavé těsné souboje a především precizní jízdy po trati, což se odrazuje i ve výsledcích. Účast ve volných jízdách byla také obstojná. Jsem rád, že se vám líbilo a že jsem vám mohl představit Czechring v trochu jiném světle. Ale sami jste viděli, že je vše ještě tak trochu ve výstavbě a ve vývoji.. Měl jsem v hlavě připravených několik myšlenek, se kterými jsem vás chtěl seznámit, ale nezbyl mi na to už prostor, tak někdy jindy

Také musím vznést jmenovité poděkování lidem. Kteří nejvíce přiložili ruku k dílu a pomohli mi vytvořit BMW Race, tak jak jste ho viděli:
Roman Málek (mediální stránka věci)
Jurasis (bmwklub, Renocar)
Vláďa + Eda (nájezd na trať)
SDH Veliny + Dobruška
Mihals (foto, tisk výsledků)
Terča Karásková (start, podpora)
Krasty Art (za dokumentaci)
pan Hutla (profesionální časomíra)
Co do příště doladíme:
- ozvučení areálu (komentovat přes mobilní telefon není ideální

- hlavní program na sobotu
- upravit část trati před nájezdem na most
- časomíra bude ukazovat ihned časy po odjetí + rychlost v cíli
Koukal jsem, že fotky již vkládáte. Budu se pokoušet chytat linky a umisťovat na web ze všech zdrojů ( FB, fotografové z redakcí atd..), ať je to přehledné.
Ještě jednou díky, vám všem a ahoooj na BIG BMW a za na BMW Race 2013

-
matal
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Akce byla myslím skvělá, i když to v soboru večer tak nevypadalo, byla dost komorní společnost, ještě že byl s nám Jawák, on má skvělé nápady..
Jsem čuměl, že nikdo ze závodících nerozbil auto..
Podle mě ta trať je dost nebezpečná a nedobře ošetřená, myslím tím ty sloupy,konstrukce v bezprostřední blízkosti dráhy, taky ten naviják za mostkem.. a chtělo by to prodloužit najezdové obrubníky, dost jich začínalo v půlce zatáčky, před obrubníkem díry a šutry, taktéž na výjezdech ze zatáček..
To je taky důvod proč jsem nejezdil, nejsem zrovna moc velký závodník a rozštípat 6er se mi moc nechce..
Jinak akce byla na výbornou, jen si myslím,že příště by to chtělo směřovat závod na sobotu.. Věřím,že by si jezdci po závodě dali rádi studený škopek a pokecali s ostatníma a ne po vyhlášení rychlý odjezd domů..
Markos měl takovou žízeň,že jsme byli v Tišnově o více jak hodinu dřív než při cestě tam:D
Pak by to chtělo sprchu, je to stejný problém (byl?) jako na BIGu
A ještě jsem chtěl pochválit slečnu Terezku, že tam vydržela na startu stát celý den na těch podpadcích, mávala krásně, tak krásně,že někteří prošvihli start..

Jsem čuměl, že nikdo ze závodících nerozbil auto..
Podle mě ta trať je dost nebezpečná a nedobře ošetřená, myslím tím ty sloupy,konstrukce v bezprostřední blízkosti dráhy, taky ten naviják za mostkem.. a chtělo by to prodloužit najezdové obrubníky, dost jich začínalo v půlce zatáčky, před obrubníkem díry a šutry, taktéž na výjezdech ze zatáček..
To je taky důvod proč jsem nejezdil, nejsem zrovna moc velký závodník a rozštípat 6er se mi moc nechce..

Jinak akce byla na výbornou, jen si myslím,že příště by to chtělo směřovat závod na sobotu.. Věřím,že by si jezdci po závodě dali rádi studený škopek a pokecali s ostatníma a ne po vyhlášení rychlý odjezd domů..
Markos měl takovou žízeň,že jsme byli v Tišnově o více jak hodinu dřív než při cestě tam:D
Pak by to chtělo sprchu, je to stejný problém (byl?) jako na BIGu
A ještě jsem chtěl pochválit slečnu Terezku, že tam vydržela na startu stát celý den na těch podpadcích, mávala krásně, tak krásně,že někteří prošvihli start..

Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Hehe, musím podepsat každé Igorovo slovo, až do poslední věty...
Mimochodem, Vojto, máš na to zbrojní pas...
Bohužel, ty konstrukce kolem dráhy jsou hlavně vlivem jiných komerčních akcí.
Zase se to dá řešit dvěma způsoby: příště ten maďar, co tam rozpáral M5, nebude na zadku v 35ti stupních ve stínu "dojíždět" zimní gumy, nebo si startující cálnou kilo či dvě navíc a šoupnou se před to svodidla...
Zase je fakt, že je to bývalé letiště, takže profi únikové zóny asi nelze čekat...
Spíš mám respekt k Vojtovi, protože kdyby se stalo něco vážného...
Stejně nikdy nezapomenu na výraz toho bobánka, co tam kroužil při předávání cen a při jejich zahájení nezvládl tu poslední zatáčku a letěl x metrů čelně proti betonovému svodidlu, plná brzda, vytřeštěné oči, všichni přítomní na něj koukají přes to svodidlo z cca 50m jak brzdí i očima, najednou se zdá, že už už stojí před ním, ááááá... ŤUK! čelně do betonu...
Vylezl, zkontroloval čumák, chladič neteče, hybaj dál...
Co kolo, to bylo zase jen o chlup kolem betonu, jen kolem mě znělo: ty voe, ten to auto nemá rád...
Vyloženě měli všichni stylové předávání pohárů... Co kategorie, to hvízdot gum 50m za bednou na hranici crashe...

Mimochodem, Vojto, máš na to zbrojní pas...

Bohužel, ty konstrukce kolem dráhy jsou hlavně vlivem jiných komerčních akcí.
Zase se to dá řešit dvěma způsoby: příště ten maďar, co tam rozpáral M5, nebude na zadku v 35ti stupních ve stínu "dojíždět" zimní gumy, nebo si startující cálnou kilo či dvě navíc a šoupnou se před to svodidla...
Zase je fakt, že je to bývalé letiště, takže profi únikové zóny asi nelze čekat...
Spíš mám respekt k Vojtovi, protože kdyby se stalo něco vážného...
Stejně nikdy nezapomenu na výraz toho bobánka, co tam kroužil při předávání cen a při jejich zahájení nezvládl tu poslední zatáčku a letěl x metrů čelně proti betonovému svodidlu, plná brzda, vytřeštěné oči, všichni přítomní na něj koukají přes to svodidlo z cca 50m jak brzdí i očima, najednou se zdá, že už už stojí před ním, ááááá... ŤUK! čelně do betonu...
Vylezl, zkontroloval čumák, chladič neteče, hybaj dál...

Vyloženě měli všichni stylové předávání pohárů... Co kategorie, to hvízdot gum 50m za bednou na hranici crashe...

.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
-
matal:
Myslím, že na Jawáka nikdo nezapomene
Jak odpovídá Jurasis. Ty konstrukce,tam ještě před týdnem nebyly a normálně tam nemaj co dělat. Je to prvně co se koná Rock for People, když v areálu stojí Czechring, a tohle jsme nečekali... Slibuju, že tam příště nic nebude!
Trať má na svědomí rallyový jezdec Karel Pohner, proto je taková jakási... ...podobná rally RZ. Snažíme se mu vnuknout trochu vrchařských a okruhových manýrů, také nejsem zastánce zatáček přes ruční brzdu. Musíte brát, že je to vše ve vývoji (Ti co jezdili po okruhu vloni dosvědší) a má zlepšující tendenci. Bohužel není kapitál xxx.xxx.xxx,-Kč ,aby se najednou postavil areál dle představ, k cíli se jde po menších krůčcích. Hlavní je, že je alespoň nějaký základ
Přítelkyně Terezka je polichocena
a děkuje, že jste se na ní stále usmívali, což jí dodávalo síly.
Sprchy nejsou technicky problém (rozvod vody tam je), pouze je zaplatit.... Uvidíme, jak za rok. Sprchy nejsou zrovna nejlevnější... Pokud bych nekoupil zahradní sprchu a sprchový závěs
jurasis:
Teď si nejsem jist zda máš na mysli Terču či ISo
A popravdě mám zatím papíry jen na jedno
Na vyhlašování se shodneme, i bez mikrofonu to mělo díky kulise nezapomenutlenou atmosféru.
Řikám, pro M5 shoda nešikovných náhod... zimáky tam něměli co dělat a ta patrová tribuna taky ne... S navyjákem bohužel nic nenadělám, hangár by se nedal využívat, ale při sjezdu z kopce, nikterak neomezuje (tendence je, se držet vlevo v té zatáčce). Chtěl bych protlačit buď podél trati balíky slámy (před stromy) či více pneumatik (viz. Brno).
Jsem rád, že se Vám líbilo a díky za parádní atmosféru.
Mediální galerie z akce: http://bmwrace.cz/media
(Kdyby jste někdo měl něco dlašího, dodejte mi linky, vložím to tam.)
Myslím, že na Jawáka nikdo nezapomene

Jak odpovídá Jurasis. Ty konstrukce,tam ještě před týdnem nebyly a normálně tam nemaj co dělat. Je to prvně co se koná Rock for People, když v areálu stojí Czechring, a tohle jsme nečekali... Slibuju, že tam příště nic nebude!

Přítelkyně Terezka je polichocena

Sprchy nejsou technicky problém (rozvod vody tam je), pouze je zaplatit.... Uvidíme, jak za rok. Sprchy nejsou zrovna nejlevnější... Pokud bych nekoupil zahradní sprchu a sprchový závěs

jurasis:
Teď si nejsem jist zda máš na mysli Terču či ISo

Na vyhlašování se shodneme, i bez mikrofonu to mělo díky kulise nezapomenutlenou atmosféru.
Řikám, pro M5 shoda nešikovných náhod... zimáky tam něměli co dělat a ta patrová tribuna taky ne... S navyjákem bohužel nic nenadělám, hangár by se nedal využívat, ale při sjezdu z kopce, nikterak neomezuje (tendence je, se držet vlevo v té zatáčce). Chtěl bych protlačit buď podél trati balíky slámy (před stromy) či více pneumatik (viz. Brno).
Jsem rád, že se Vám líbilo a díky za parádní atmosféru.
Mediální galerie z akce: http://bmwrace.cz/media
(Kdyby jste někdo měl něco dlašího, dodejte mi linky, vložím to tam.)
-
matal
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/watch?v=jjPjbWI_1XU
Chamuraphi:
Neber to jako kritiku, akce byla více než dobrá,
ber to jako konstruktivní poznatky či rady..
je mi jasné,že v dnešní době asi nemá jen tak někdo X stovek tisíc se vysypat do okruhu, ten okruh je v podstatě zajímavý, dá se sledovat z více míst, což třeba v Sosně myslím moc není, ale zas v Sosně když vyjedeš z dráhy se moc nestane, teda pokuď nedáš čelní náraz pod tribunu..
Ta zahradní sprcha by byla úplně dostačující, těch vývodů vody jsem tam viděl vícero..
Takže Good Luck and Next time..

Chamuraphi:
Neber to jako kritiku, akce byla více než dobrá,
ber to jako konstruktivní poznatky či rady..
je mi jasné,že v dnešní době asi nemá jen tak někdo X stovek tisíc se vysypat do okruhu, ten okruh je v podstatě zajímavý, dá se sledovat z více míst, což třeba v Sosně myslím moc není, ale zas v Sosně když vyjedeš z dráhy se moc nestane, teda pokuď nedáš čelní náraz pod tribunu..

Ta zahradní sprcha by byla úplně dostačující, těch vývodů vody jsem tam viděl vícero..
Takže Good Luck and Next time..

Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..