Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bmw e61 525d / 150000 Kč - upozornění!

Pouze vozidla BMW!
Zpráva
Autor
Kail

#21 Příspěvek od Kail »

maxmin: Tak jak jsi sám zvýraznil,LPG a kola nemůžeš brát jako investice který si to auto žádá,to je prostě věc kterou ty chceš.Stejně tak si můžeš odečíst těch 11tis za "cestu",peníze za převozky,přihlášení,dovozovou stk...To nemá s e60kou jako takovou nic společnýho,stejný peníze by jsi vysolil i za Pašíka, nebo cokoliv jinýho.

No a když to všechno odečteme a zůstanou ti jenom ty potřebný investice po koupi který si auto doopravdy žádá tak to dělá okolo 30tis.To mi nepřipadá moc.Tak proč na e60 bacha?
maxmin

#22 Příspěvek od maxmin »

Jo Kaile, máš pravdu, je to třeba brát spíše obecně. Prostě když člověk uvidí pěkné auto cca za 10tis euro, tak to neznamená že ho koupí za 275tis a tím to končí.. U passata jsem na tom byl podobně (i když jsem žasl o kolik jsou některé díly levnější), ale povedlo se mi ho ještě po pár měsících prodat +/- za to co jsem do něj dal.

Ty skutečně potřebné investice jsou dejme tomu kolem 30tis. co člověk najde takřka na kterémkoli bmw a dále nejméně 0,5-1kč/km
M4we

#23 Příspěvek od M4we »

Přispěju svým
Nedávno jsem pořídil 545i. Auto jsem koupil v ČR takže cesta zas takový náklad nebyl, a i kdyby byl nepočítám to do vstupních nákladu při nákupu :D
Vůbec by mi nevadilo jet s tím >1000km 8) cestu jsem si neskutečně užíval :)
Investice u mě zatím byly -
nové alu 18"- 9000,-, gumy zatím jsou ok, ale to taky nepočítám jako vstupní
pojištění + hav - cca 12500,-
čeká mě podtlaková pumpa + čidlo tlaku oleje (prodávající mi je k autu dal novou) - takže jen montáž - cca 2000-3000,-
pak mě čekají ještě nějaké drobnosti - chci nechat přeleštit světla, vyměnil jsem nějaké polámané plasty na nich - cca 1500 za nákupy na ebay
příští rok čekají nějaké investice v podobě zadních tlumičů, olej, olej v převodovce atd, ale to jsou spotřebáky a každé auto si je žádá.
Dál přemýšlím nad přetěsněním a časem bych chtěl řešit trubku (klasiku n62) - dobře pokud to člověk sečte dostane se na nějakých 70k možná. Ale není to 70k které do toho člověk nasype hned jak to přiveze domů, to je kus od kusu.
Do auta jsem šel s tím že šetřit na něm nebudu. Je to 10 let staré auto a své si žádá.
Gumy apod neřeším, každé auto je chce, navíc 20k za 18" gumy může člověk vyndat i na octavku, pokud tam chce mít pěkný dobrý kola.
Člověk by si měl nechat na ojetý auto 10-20% poř.ceny na náklady, měl jsem víc.
To že koupím ojeté auto at uz bmw nebo škodovku tak je naivní čekat,že do něj budu jen lít naftu/benzín

:D
Kail

#24 Příspěvek od Kail »

A ve finále jak už tady padlo,je to hlavně o majiteli.Jeden chce mít auto ťip ťop tak do něj sype (pro takovýho člověka je ale drahý každý auto,i stará 36ka),druhýmu stačí že to nastartuje a dokáže se pohybovat,pak ho to stojí míň.

Myslím si ale že obecně není e60ka uplná finanční sebevražda,ty ceny dílů u BMW nejsou nejlevnější ale zase to může být i horší (třeba u spousty Japonců a to i v nižších třídách).A když to budeme srovnávat s přímou konkurencí,tedy M-B Eclasse,tak si myslím že ta dokáže být mnohem dražší.

Ale je to zase o kusu,když má jeden smůlu,koupí klidně pěkný auto z těch dražších a stejně může z nenadání za měsíc lehnout převodovka a už to lítá.Je to pořád jenom ojetý auto :idea: .
xnovic

#25 Příspěvek od xnovic »

K tomu autu, na které jsem se byl podívat.. Pokud by byla investice do auta opravdu jen těch 30000Kč, tak bych ho vzal. To auto bylo jinak opravdu hezké a hezčí interier jsem dlouho neviděl. Těch 30000Kč jsem počítal jen za výměnu oleje v matu a na výměnu podvozkových dílů (v tom lepším případě).

Problém tam byl hlavně v tý převodovce, ta byla vysloveně na repas (+ cca 35000Kč), hlučnější turbo (repas +cca 7000) a myslím si, že by se toho našlo víc. Z jara určitě brzdy, ty už taky bylo skoro k.o., navíc když auto přijíždělo, tak šel kouř z pod auta, takže určitě vlnovce... Víc jsem nenašel a ani vlastně nehledal, protože mi bylo jasné, že auto nechci.

Beru to tak, že bych do toho auta musel nasypat možná 80000Kč, abych si z toho udělal pořádný auto, páč já nesnáším, když mám na autě nějaký nedodělek. A pak jde taky samozřejmě o chování prodejce.

Na převodovku a turbo jsem se ptal individuálně a bylo mi řečeno, že na 100pro O.K.

Nejsem jeden s těch lidí, co koupí ojetinu a čekají, že do ní nebudou investovat, ale tolik? To už se nechá najít auto o pár tisíc dražší s dobrou převodovkou a turbem a řešit jen spotřebku..

Co se týká toho, že cena hodně indikuje, tak to nesouhlasí.

Před čtyřmi lety jsem kupoval e39 530d tour, r.v. 2000. Tehdá se ceny zachovalých kousků pohybovaly od 140000Kč výše. Já koupil opravdu hezký kousek za 125000Kč, od člověka co potřeboval peníze na nové auto. Teď má 530d brácha má najeto cca 330000km a jediné, co se na autě dělalo byl olej, brzdy, nějaký ten čep a silenbloky na zadní nápravě. Jinak nic a auto šlape, jak hodiny.. Byl to člověk, co měl auto jako mazla, ale byl čas k prodeji.
222-222

#26 Příspěvek od 222-222 »

Kail píše:A když to budeme srovnávat s přímou konkurencí,tedy M-B Eclasse,tak si myslím že ta dokáže být mnohem dražší.

jasně, takže když ty máš BMW, všechno ostatní musí být horší, dražší...

opravdu kvalitní názor...

buď máš zkušenost, nebo nemáš, neberu že jsi někde četl, nebo slyšel, jak někdo koupil olítaný kus a pak brečí po různých fórech, že se to pořád sere...protože není schopen dát autu odpovídající péči a nebo už mu nezbyli peníze.

já měl E 500 z roku 2002 a najel jsem s ním 100 000 km, koupeno při 238 000 km a prodáno při 338 000 km.

teď mám E 500 z roku 2009, koupeno při 85 000 km a teď má najeto 141 000 km.

jako druhé auto máme E39 530i 2002, najeto 136 000 km

a nevšiml jsem si, že bych na kterémkoliv autě platil nějak nadstandartně více
Kail

#27 Příspěvek od Kail »

8O

Ty jsi Maďar?
222-222

#28 Příspěvek od 222-222 »

Kail píše:Co to meleš? 8O

Ty jsi Maďar?

nejsem Maďar, reaguji na Tvůj názor - když to budeme srovnávat s přímou konkurencí ( MB E ) myslím že ta dokáže být mnohem dražší

v klidu si to přečti
maxmin

#29 Příspěvek od maxmin »

M4we - ty jsi sehnal pov. ruč + hav na 545 za 12500????
Pov. ruč sice není problém sehnat i za 3tis. (mám spousty bonusů), ale za kompletní havarijko na 545 mi všude spočítali neskutečný ranec.
Kolem 14 tis. jsem měl komplet hav. + pov.ruč. na passata 2010 v hodnotě 320tis, ale za tu samou pojistku v té samé pojišťovně po mě chtěli snad 3x tolik za 545 2004 v podobné hodnotě... takže mám jen pov. ruč.
Za 12 bych si to určitě pojistil!
Prosil bych o bližší info, popř. o kontakt na tvého poradce.
Kail

#30 Příspěvek od Kail »

222-222 píše:nejsem Maďar, reaguji na Tvůj názor - když to budeme srovnávat s přímou konkurencí ( MB E ) myslím že ta dokáže být mnohem dražší

v klidu si to přečti

Reaguješ na větu vytrženou z kontextu,a navíc mi vnucuješ něco co jsem neřekl a ani nenaznačil: "jasně, takže když ty máš BMW, všechno ostatní musí být horší, dražší..."

Tak aby bylo jasno,BMW nevlastním pár let (když nebudu počítat 34ku bez papírů na blbnutí) a dokonce,věř nebo nevěř jezdím mimo jiný asi 2 roky Vitem a nemůžu si ho vynachválit.

A že by byl M-B horší než BMW si nemyslím a nikdy jsem si to nemyslel.Co jsem napsal není urážka ale konstatování faktu,díly na medvědy třeba i starší je prostě větší problém sehnat a ceny maj trochu jinde,to je moje zkušenost nejenom s Vitem.

Tak příště nehodnoť někoho koho neznáš,nedomýšlej si a budem zadobře. :wink:
Odpovědět