Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Přidávám moji Z4.

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Zpráva
Autor
ZZZZ

#21 Příspěvek od ZZZZ »

mluvim o mysi, ne o bavu. Je to elektronicky rizena ctyrkolka
Pater

#22 Příspěvek od Pater »

bohužel nevím co je to "mys" :(
ZZZZ

#23 Příspěvek od ZZZZ »

To je moje druha, resp. prvni karka
Obrázek
Tom_e89

#24 Příspěvek od Tom_e89 »

Když už se tu nakously runflaty. Nedávno jsem se bavil s člověkem z BMW Renocar Čestlice a povídal, že si zákazníci stěžovali na jejich tvrdost.
Další generace runflatů už tak údajně neměla předpokládaný maximální dojezd cca 200km, ale poloviční. Jenže guma byla stále na naše neněmecké asfalty tvrdá, tak se runflatům bočnice znovu změkčily a dojezd se snížil, na dejme tomu 50km. Taková guma už je rozumně poddajná.
(doufám, že si ta čísla pamatuji dobře)

Jestli takhle půjdou s vývojem dál, dostanou se až k samotné standardní gumě :D

Já runflaty na Z4 dojel a šel jsem do Michelin PilotSuperSport, rozměr stejný, není to runflat, bočnice však zesílené jsou - extraload (XL), tak zadek na nerovnostech už neuskakuje ani auto neplave v rychlostech vyšších. Trochu jsem upustil od předepsaného tlaku a guma drží skvěle, "to neutrhneš".
Jen nechávat OEM Potenzy vepředu nebyl úplně dobrý nápad, protože je mrcha najednou s lepivou zádí docela nedotáčivá :D
Pater

#25 Příspěvek od Pater »

ZZZZ píše:To je moje druha, resp. prvni karka
Aha, pěkná.

Teď tam mám Bridgestony potenza 18", kolik na nich najedu vůbec netuším, zatím se s tím autem sžívám a kromě rychlejších rozjezdů na křižovatkách a občas vyšších rychlostí to nijak nepřeháním (jsem zelenáč), režim sport+ jsem měl zapnutý snad jen jednou :)
ZZZZ

#26 Příspěvek od ZZZZ »

To neni presne moje, to jen pro ilustraci.
Bridgestone Potenza se delaji v obou verzich RFF i nonRFT. Na zadnich u zetka 2,3i najedu cca 20000, na prednich odhadem dvojnasobek. Sport+ taky skoro nezapinam. se vzrustajicim vykoenm bude stoupat i spotreba pneumatik.
Je otazka casu, kdy si budes hledat co si muzes dovolit a kazde hledani je zabavnejsi nez to minule. To se plati nejen benzinem ale i pneumatikama.
Pater

#27 Příspěvek od Pater »

Dík za rady, mám najeto od koupě cca 3000. Zatím si hledám jakýkoliv důvod jen abych mohl vyjet, dnes 120 km bez střechy, částečně po dálnici, návrat před chvíli, venku už jen 14st. Spotřeba průměrná 9,2 za poslední dvě nádrže.
Odpovědět