Tedy moje zkušenost:
Už nikdy ZF "paka" Jihlava.
Víc oleje než má být, šrouby přetažené, pravděpodobně neznají momentový klíč. kontrolní šroub jsem povolil sekáčkem, zlomil jsem na tom i nástrčkový bit. kryt vany převodovky 4x špinavější než kryt motoru, který jsem umýval před servisem v Jihlavě. Takže ho nikdo ani neotřel.
Ten adaptér všude na netu popisují, že je dobré ho měnit spolu s výměnou oleje, přesně jak popisuje JaraX. Proč ho nemění v servise, netuším. Pravděpodobně proto, aby tam zákazník přijel znovu. Při výměně toho rukávu kolem připojení elektriky pravděpodobně mechatronik sundávali, neumím si představit, jak jinak by ho měnili. Tak ten díl navíc by mi taky nezabil, stál mi 290Kč.
musil jsem si koupit momentový klíč, neb jsem měl jen od 25Nm a tady jsou malé momenty. A klíč se dycky hodí, miluju nářadí.
Adaptér (těsnění) byl prasklý. nevím jestli praskl už tenkrát při montáži, nebo časem, každopádně se to zhoršovalo, převodovka měla prokluz už delší dobu, ne výrazný, ale na BIGu byla na 400m rychlejší 745i. Což jsem pozoroval už dřív, že ten rozjezd nic moc.
Teď když vypnu protiskluz, tak to opravdu jde do smyku hned...