Vlastním E61 530i LCI a myslím si, že rozmlátit auto kvůli pár tisícovkám je naprostá blbost, takže o laborování s brzdama vůbec nepřemýšlím a doporučuju všem: jděte do originálu i když to stojí docela dost (na moje auto - př. kotouče, destičky sada, čidlo opotřebení, pružinky, práce - komplet 18.050,- Kč vč. DPH v Renocaru, z čehož práce je cca 1.200, Kč). Je to částka, která je už docela vysoká, ale s přihlédnutím k tomu, co by se mohlo stát . . .
Všichni, kdo dělají seriózně do BMW (tedy ty, se kterými komunikuju já) mi shodně říkají - brzdy, motor, převodovka - vždy používat originál díly. U podvozku už údajně existují solidní náhrady, ale u výše zmíněného je to loterie. Jinak pokud má auto správně vedeny intervaly výměn všech kapalin, tak konkrétně brzdová kapalina je monitorována palubním systémem a zde se píše kolik zbývá do výměny (je to na dva roky). Jestli to ale někdo jen maže a neřeší - to už je to na něm a pak se nemůže divit.
Já se děsím jen jedné věci - že někdo, kdo k dílcům přistupuje tak, že používá šmejdy nebo neřeší servisní intervaly bude muset brzdit za mnou . . .
Beru to tak, že tento typ auta je vyšší střední třída, takže celkem logicky ceny dílů a práce tomu odpovídají