Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 aktivace automatických dálkových světel
Tezko takhle radit, jestli mas FLA ve VO/FA tak nakoduj znova LMA, vyzkousej jestli se aut. dalkove zapnou a pokud ano zmen pak jenom tu hodnotu, ktera povoluje H7 zarovku pri aut. dalkovych. Melo by to fachat, sam jak jsem si dodelaval FLA tak jsem to pak musel donastavit tu pridavnou H7, mam 1/2005.
Zkušenosti F10tkáře - souhlas s tvrzením kolegů, že před zatáčkou protijedoucí preventivně problikávají, jakmile se protijedoucí světla objeví v úhlu kamery okamžitě automatika přepne. Jediný, co trošku nefunguje - v případě dojetí auta před vámi, starý káry se slabýma koncovkama asi kamera neregistruje, tedy né dostatečně brzo, takže musím upravit manuálně, u novějších aut je to lepší. Každopádně to nefunguje tak dobře, jako k protijedoucím.
Potvrdzujem aj na e90ke ze jediny problem mam iba s autami, ktore dobehnem, respektive ich na dlhsej rovinke dobieham a vtedy senzor nereaguje a je nutne zasiahnut ak nechcem oslnovat.
Kuzel sa mi prvy krat zmeni cca. pri 60km/hod (pri stretavackach), tak ako znazornuje obrazok pre F30. Vidiet to pekne ako sa zuzi.
Na dialnici som si zmenu nikdy zatial nemal moznost vsimnut asi neboli podmienky, ale moze tych 110 byt.
Ten ilustracny obrazok sa teda da aplikovat aj na fungovanie e90, e60, minimalne odlisnosti ak nejake su.
Kuzel sa mi prvy krat zmeni cca. pri 60km/hod (pri stretavackach), tak ako znazornuje obrazok pre F30. Vidiet to pekne ako sa zuzi.
Na dialnici som si zmenu nikdy zatial nemal moznost vsimnut asi neboli podmienky, ale moze tych 110 byt.
Ten ilustracny obrazok sa teda da aplikovat aj na fungovanie e90, e60, minimalne odlisnosti ak nejake su.
Me protijedouci moc neproblikavaji - nejak mam asi vysviceny vybojky, majitel predemnou tam dal Starline, na vymenu se chystam uz rok 
Jen k tomu automatickymu high beam rezimu - to byla prvni vec kterou jsem vypnul, dalkovy mi to skoro nikdy nespustilo a fungovalo to dost nespolehlive.
Skoda ze u LCI modelu nejde u dynamic xenon aktivovat H7 parabolu...samotnej bixenon mi nestaci. S prominutim i nase druhy stary auto renault scenic 2x H7 sviti lip a dal.

Jen k tomu automatickymu high beam rezimu - to byla prvni vec kterou jsem vypnul, dalkovy mi to skoro nikdy nespustilo a fungovalo to dost nespolehlive.
Skoda ze u LCI modelu nejde u dynamic xenon aktivovat H7 parabolu...samotnej bixenon mi nestaci. S prominutim i nase druhy stary auto renault scenic 2x H7 sviti lip a dal.
starML píše:Bohužel jsem nestihnul absolvovat tzv. Lichttest, který zdarma organizoval německý ADAC ve spolupráci s BMW kousek za hranicemi. Potom bych si byl jistější.hurvajs77 píše:Systém funguje naprosto korektně...
Pokud jsou světla správně seřízena a systém funguje, adaptive systém + FLA celkem spolehlivě ví, kam svítí, viz. http://cdn.bimmertoday.de/wp-content/up ... ert-01.jpg . Toto je foto z nejnovějšího "blendfrei" systému, který používá clonítko světla v potřebném sektoru. Ale současný FLA systém používá velmi podobné vyhodnocení pro protijedoucí i soujedoucí auta.
Jenže protijedoucí stejně už před zatáčkou vidí, že jedeš na dálkové, i když ho paprsky Tvých světel ještě neozářily a preventivně Tě problikne. To samé platí o jízdě do kopce a s kopce. Pokud vydržím, FLA zpravidla sám a včas přetlumí. Pokud nevydržím a pohnu páčkou dopředu k vypnutí FLA nebo dozadu, zpravidla protijedoucímu ještě "nakouřím" světelnou houkačkou a FLA mne přestane bavit.
Asi by chtělo sednout do jiného auta, které pojede proti mému autu s aktivním FLA v protisvahu a levé/pravé kurve. Potom bych mohl potvrdit, že neoslňuji a problikávají mne preventivně. Jenže ve Vyhlášce § 32 je stejně napsáno, (3) Řidič nesmí užít dálková světla, je-li vozovka dostatečně a souvisle osvětlena nebo mohl-li by být oslněn řidič protijedoucího vozidla, řidič vozidla jedoucího před ním nebo jiný účastník provozu na pozemních komunikacích, strojvedoucí vlaku, řidič jiného drážního vozidla nebo řidič plavidla. Při zastavení vozidla před železničním přejezdem nesmí řidič užít ani potkávací světla, pokud by jimi mohl oslnit řidiče vozidla v protisměru. Takže pravdu mají "čecháčci" a FLA je třeba používat jako vychytávku v nízkém provozu.