Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Starší báwa ceny letí nahoru?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
tommee

Re: Starší báwa ceny letí nahoru?

#21 Příspěvek od tommee »

Nemůžu to bohužel najít, ale někde jsem v angličtině viděl (volný překlad "citace", proto se omlouvám za vulgarismy):

"Nejezdit na svý motorce aby jsi ji mohl prodat za co nejvyšší cenu je jako nešukat svou starou aby byla úzká pro ty co přijdou po tobě"

No a tady je to podobný:)) Každej by chtěl mít v garáži skvost, ale dívat se na to a udržovat s tím, že to možná někdy prodám "za víc" je prostě trošku úchylný:))
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

http://www.sportovnivozy.cz/84847-bmw-3-325i-e30
Něco podobného, s lepší výbavou (sportsitz, tempomat, klimatizace, šíbr, originál tažné, čtyřkolka) jsem prodal před 12 lety za 95k Kč, dnes více než čtyřnásobek, a poroste.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
mira328

#23 Příspěvek od mira328 »

tommee píše:Nemůžu to bohužel najít, ale někde jsem v angličtině viděl (volný překlad "citace", proto se omlouvám za vulgarismy):

"Nejezdit na svý motorce aby jsi ji mohl prodat za co nejvyšší cenu je jako nešukat svou starou aby byla úzká pro ty co přijdou po tobě"

No a tady je to podobný:)) Každej by chtěl mít v garáži skvost, ale dívat se na to a udržovat s tím, že to možná někdy prodám "za víc" je prostě trošku úchylný:))
Moc hezky řečeno :lol:
e36 328i coupé
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#24 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Hehe jo no ale tak víkendovka na srazy a do sucha i jako bonus investice do budoucna je docela praktickej kompromis.
Francis píše:http://www.sportovnivozy.cz/84847-bmw-3-325i-e30
Něco podobného, s lepší výbavou (sportsitz, tempomat, klimatizace, šíbr, originál tažné, čtyřkolka) jsem prodal před 12 lety za 95k Kč, dnes více než čtyřnásobek, a poroste.
Co tohle snad za to nechce taky půl mega? :) http://autobazar.hyperinzerce.cz/bmw/in ... a-praha-4/
JayFader

#25 Příspěvek od JayFader »

A co třeba "novější" vozy? Bude to platit taky? Mám E82 a co tak sleduji ceny na trhu v DE. Po dvou letech se cena v podstatě nezměnila. Mám ročník 2008.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#26 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Hele zeptej se tady tak v roce 2025..

Ne tak záleží jednak co ta technika a turbo motor vydrží a jakou postupem doby získá pověst spolehlivosti, že. Výkony (a) modifikace zatím super.

Co mám tak vypozorovaný od 2005 se to dost (nejen) u BMW zlomilo a jsou v tom čímdál víc všelijaký kurvítka.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od JaraX »

je to prostě podle nabídky a poptávky všecko, jak to psal MattyX, M3 E30 má takovou virtualní poptávku že cena vyletěla pěkně vysoko, E36 je relativně ještě hodně, ale skoro všecko vraky a samodomobastle, ja když sem přijede E36 tak se toho uplně bojím co tam bude všecko přidratovany. Ted přijela E36 a chybí ji polovina šroubů mezi motorem a převodovkou :D :D
a prostě lidi nemaj problem si za takovy auto říct kilo. podle mě má ted 323i+ v slušným stavu už ted cenu těžce přes 150, a dřív to stálo do kila. No a mrknětě na cabria, ty se prodáváj prakticky za cenu E46 cabria.
a jsou tu i jiné příklady, 1M která se prodává za víc jetá než stála nová.
a celkem dost rostou ceny atmosferických R6+ motorů v celkem jakémkoliv bmw, at už E90, E60 atd, lidi prostě pochopili že živit 12letou naftu s DPF po 5tým majiteli není uplně to pravy ořechovy.
krásně je vidět i cena na poli 7er, E65 drží posledních cca 10 let furt stejnou cenu, kamarád kupoval 735i za 220 před 8mi lety, to auto vystřídalo další tři majitele a prodalo se loni za 190, tzn propad ceny za 7 let 30k. U 7er je největší propad v novotě, tam to padá rychle, ale pak se to zastaví pod 3 kila a moc níž už to nejde a fakt pěkna E38 taky stojí přes 2kila.
nikdo asi moc nevydělá tím že si koupí E36 a za 5 let ju prodá, ale rozhodně na tom už člověk neprodělá.
a že provoz toho auta stojí prachy? no to je jasny,ale i autobus stojí prachy.
JayFader

#28 Příspěvek od JayFader »

Zajímavé postřehy JaraX! Co se týče prodeje takového staršího, zachovalého či nějak jinak výjímečného BMW (M divize). Myslíš, že je na taková auta vůbec nějaký zájem na našem trhu (ČR), nebo je třeba inzerovat v Německu?

Rok a půl zpět jsem sháněl svou 135i se specifickou výbavou, barvou, manuálem atd. Na našem trhu byla jen jedna s automatem a po nehodě.

Aktuálně je na trhu opět jen jedna (E82), která se prodává více jak rok. 335i (E92) jsou tu asi tři.
Naposledy upravil(a) JayFader dne čtv 22.12.2016 13:37, celkem upraveno 1 x.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od JaraX »

tak 3,5i je celkově zajímavé zboží, lidi to chcou, ale spousta lidí nemá koule do toho jít. ze zkušenosti vím že pokud je to výbavenej top stav, tak se to prodá dobře, ale ne uplně rychle.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Ono je taky těžký srovnávat nějaký ceny v Německu a tady u nás ... to jsou diametrálně odlišné trhy, a takový to "tak se podívej na mobile kolik to stojí" je sice hezký, ale druhá věc je, že když to chceš prodat tak za kolik se to opravdu prodá a co jsou lidi ochotní za to u nás dát. Lidi peníze mají, ne že ne, ale mrdat s penězma umí jen ten co je lehko nabil :) Jedna věc je se dělat zajímavým hezkým autem v inzerci za solidní bakšíš, ale když to potřebuješ prodat tak seš pak rád když se spokojíš s úplně jinou cenou :lol: Tak jako tihle blbci ... http://www.sportovnivozy.cz/autobazar-3 ... merclassic
Některý kousky jsou fakt k posrapopukání kam to šroubují :twisted: :lol: :lol: :lol: názor si každý udělá sám ... a pak se šíří ty mýty o tom jak jsou nějaký auta vzácný a kolik stojí :lol:
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
jazet

#31 Příspěvek od jazet »

Ty ceny jsou fakt vtipný :lol: :lol: :lol:
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#32 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

E46 330i sedany s automatem za 450k,- ..to je nějakej fórek? A hele E36 M3 GT za dva míče, to auto se snad už nikdy ani neprojede - trochu kontraproduktivní. :)
Parda

#33 Příspěvek od Parda »

Ono to není jen u BMW, třeba jak před nějakou dobou zpět končil Land Rover Defender a udělali nějakou poslední edici, tak ta byla už po vyjetí ze salonu dražší, než jak stála nová. U terénních aut, myslím opravdu terénních, je ta situace ještě horší než u BMW. Stačí se podívat kolik stojí třeba starý Patrol s komůrkovým 2.8td motorem, což se bavíme o roku výroby tuším 98-00, to pak nepřekvapí za kolik se prodávají právě Defendery, o MB G ani nemluvě. Stejná situace u dodávek a například prvního Sprinteru. A proč? Protože takové auta už nikdy nikdo nevyrobí. Stejně jako už nikdy nebude žádné BMW s atmo R6 nebo V8 s manuálem. Proto ty ceny prostě zákonitě padat nebudou a už jen porostou.

Příklad je M3 E46. Tak si nikdy nepadla a už ani nepadne na cenové dno, na kterém se nacházela M3 E36. Ta se dala pořídit v 3.0 verzi i za 150-200tis, na tohle se ani náhodou žádná M3 E46 nikdy nedostane, dno bude tvořit a už tvoří spíš dvojnásobek. E39 540i v manuálu ve stavu nesehnatelná nebo za nesmysl, přitom E34 540i se jednu dobu prodávaly i pod 100k. A tak dále.

Pak jsou specialitky jako 1M, jak to zmínil JaraX, to auto už ted stojí nesmysl a skoro každý majitel na ní když nevydělá, tak určitě neprodělá.
paca

#34 Příspěvek od paca »

jj, cena zachovalé e46 M3 je na stejné úrovni jako cena e92 M3 (cca 600tis kč) a půjde to nahoru
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#35 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Ještě v Březnu si dva kámoši pořídili E46 M3 SMG za 450k,-. Obě celkem leštěnky, nájezdy nevím a jedna z toho byla z ciziny. V obou případech od "boháčů", který si to mohli dovolit a taky trochu pak za normální cenu prodali (většinou šly do E92 M3). Jeden z těch kluků měl tu cizinu na kšeft a lidi se na to slítli v inzerci jako vrány. To se nedivím, že taká poptávka (včetně ze Slovenska) ty ceny u nás vyhnala very UP.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od JaraX »

já měl dva roky zpět možnost koupit M3 E46 coupe SMG za 230 v top stavu a ted se biju do hlavy :D
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Horší jsou ty E30 M3, který byly v roce 2006-2008 za 100-150 :)
Jo, kdyby to jeden někdy věděl :D
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
MiSm53

#38 Příspěvek od MiSm53 »

Ahoj,
k tomuto tématu byl zajímavý článek Martina Vaculíka v loňském Světě motorů,
kde testuje u známého dovozce kupátek z Berouna jednu E46 Ci ze dvou,které
měl v té době na prodej.Píše se tam,že se už nikdy nevyrobí žádné BMW s tak
kvalitních materiálů,tak precizně a kvalitně.Vřele tam doporučuje koupi E46 Ci
v jákékoliv šestiválcové motorizaci.Ceny půjdou jenom nahoru.....Stejně o tom
píše plzeňský dovozce BMW Hanz na fóru E46.Tak kdyby někdo věděl o pěkném
kupátku E46,jen v origo stavu,benzín,manuál,sem s ním,beru.....
Mi.
xyron

#39 Příspěvek od xyron »

Vtipálku. Když něco chceš, musíš se prvně snažit hlavně ty sám... určitě tady na tebe čekají hordy lidí, co ti budou nabízet "horký zboží"..
icecold
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od icecold »

MiSm53 píše:Ahoj,
k tomuto tématu byl zajímavý článek Martina Vaculíka v loňském Světě motorů,
kde testuje u známého dovozce kupátek z Berouna jednu E46 Ci ze dvou,které
měl v té době na prodej.Píše se tam,že se už nikdy nevyrobí žádné BMW s tak
kvalitních materiálů,tak precizně a kvalitně.Vřele tam doporučuje koupi E46 Ci
v jákékoliv šestiválcové motorizaci.Ceny půjdou jenom nahoru.....Stejně o tom
píše plzeňský dovozce BMW Hanz na fóru E46.Tak kdyby někdo věděl o pěkném
kupátku E46,jen v origo stavu,benzín,manuál,sem s ním,beru.....
Mi.
no zrovna e46 bych neviděl úplně jako nějaký etalon kvality, měl jsem tu několik e46 (facelift) a některé zpracování těch aut je otřesné, dveře se zavíraji jak v plechovce, hnije to snad víc jak e36, akorát pod těmi kryty to nejde tolik vidět, udělat na tom nějaký servisní úkon v domácích podmínkach oproti e36 je pěkný omrd. Za mě kvalitní BMW bylo do e36/e39/e39 a to jsem si sám před nedávnem říkal jak e46 musí být sláva, ale v tomhle mě to nějak zklamalo :(
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Odpovědět