Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e91 - baterka kaput, jakou novou?
Re: e91 - baterka kaput, jakou novou?
Tim terminalem mysliš plusovej a minusovej kontakt na prave straně motoroveho prostoru? Jde mi o to abych nemusel lest do motoru, jen pichnout koncovku a odejít. Takhle sem to měl na E30.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo. Bohuzel e9x je oproti e30 trochu jiny svet... Mne to prijde v tom motorovem prostoru mnohem lepsi, nenachcije nebo nenasnezi pootevrenym oknem dovnitr... Ja jsem paranoidni, ja se cehokoliv elektrickeho co do auta nepatri bojim a nikdy bych nenechal nabijecku samotnou v aute. Ty interiery budou horet jako ze velmi rychle a velmi dobre.
Navic pokud je baterie dobra, neni vubec treba nabijet, naboj po startovani se vrati behem par minut po nastartovani, alternator jak se roztoci tak pokryje veskerou spotrebu auta, kdo ma ibs tak monitoruje i teplotu baterie a pokud je nizka, pekne to do ni rve, zvlaste kdyz je nakodovana agm...
Navic pokud je baterie dobra, neni vubec treba nabijet, naboj po startovani se vrati behem par minut po nastartovani, alternator jak se roztoci tak pokryje veskerou spotrebu auta, kdo ma ibs tak monitoruje i teplotu baterie a pokud je nizka, pekne to do ni rve, zvlaste kdyz je nakodovana agm...
- pavproch
tak jo, baterka je v oukeji, celonoční stání venku, bylo skoro -20 a naskočil na první ťuk 

- pavproch
OT: chcíplá baterka v 3er mě navedla k myšlence se podívat jak staré mám baterky v ostatních autech... a pindica nezklamala: původní baterka z výroby tam vydržela přesně 5 a půl roku.... a kolik roků má stávající Exide Premium 47Ah? ....taky (skoro) pět a půl roku.... takže co? Kupuju (preventivně, ešče startuje) novou aji do pindice.... 

-
- Člen Klubu
No tak než vyhazovat love jen tak pro ten pocit, je dobrý pichnout baterku na nabíječku a zajet nechat proměřit na zátěžák. Pokud má startovací proud pod cca.70% po předchozím nabití do plna tak pak teprve jsou články (vnitřní odpor) na odchodu. Tj. na voltmetru může být 12,5V jako OK, ale auto už přesto nenastartuje.
Jo a nabíjejte ji radši v teple garáže, v mrazech venku se ztuhlej elektrolyt dobíjí pomalu.
Jo a nabíjejte ji radši v teple garáže, v mrazech venku se ztuhlej elektrolyt dobíjí pomalu.